2007

ab-fodbold

Denis Holmark: Tjønser-julefest 2007

Julefrokost 2007
Af Denis Holmark
Dette indlæg skrives efter bedste tradition, hvor  subjektiviteten råder og hvor hukommelsen er selektiv, alt i bedste  AB-tjønserånd.
Allerførst kampen. Vi var mere end tyve spillere. Niels Torp  havde på forhånd arrangeret, at vi skulle spille på ”store grus” i stedet for  som sædvanligt på ”lille grus”. Se det var den første svinestreg. Man føler sig  fuldstændig hjemløs på store grus. Banen er en fordel for tonserne, der bare  tromler derudaf og ødelægger mulighederne for det finere, teknisk betonede  spil. Det ved Palle udmærket og derfor endte han naturligvis på det vindende  hold. På trods af at han udmærket også ved, at det er umuligt at spille  konstruktiv angrebsfodbold med O.G. i front, satte han alligevel O.G. og undertegnede  på samme hold. Altså det andet hold end det han selv spillede på. Det var den  anden svinestreg. Tænk, at man kan komme til at savne Villum. Vi havde heller  ikke fået tildelt nogen midtbane. Så er det fuldstændigt umuligt at spille  fodbold, hvilket også til fulde blev demonstreret. Jeg er sikker på, at han har  argumenterne i orden. Holdsætning baseret på antagonister. Altså, det er ikke  holdene, der er noget galt med. Det er spillerne. Dagsform, mental tilstand,  forventninger til den efterfølgende julefrokost, fruernes fremmøde osv.osv. Der  var også vold på banen. Det gik ud over Saksen, der brutalt blev væltet omkuld  af en eller anden og faldt i en stil, som ikke er set siden Bjerre huserede.  Kampens resultat: 3-0 til de andre. Alt i alt en dårlig oplevelse, der vil  blive husket indtil den forventede sejr indfinder sig ved førstkommende  lørdags-tjøns.
Forbrugertips: Informationer vedr. holdsætning kan findes på  AB-tjønsernes hjemmeside, ”Tjønser-kommentarer”. Vagn Ludvigsen: Hvordan sætter  man fair hold til tjønserkampe torsdage og lørdage? Bent Jacobsen: Sådan kan  tjøns også være.
På bænken blev kampen kun berørt sporadisk. Og godt for det.  Øllet var som sædvanligt godt. I dagens anledning var der både sneøl og 47 og  det var tydeligt, at mange havde sørget for hjemtransport uden egen indsats.  Der blev sunget fødselsdagssang for Niels Yde, som havde haft fødselsdag for  længe side, men som først nu havde fået sparet sammen til en omgang øl. Der var  gang i hårbørsterne og deodoranterne. Visse havde fundet det pæne tøj fem. Dog  var det kun en lille elite, der mødte med slips. De måtte finde sig i forsøg på  mobning, som de dog fuldstændigt ignorerede.
I restauranten mødtes vi med fruerne og straks var humøret  højt. Så vidt jeg kunne se var der udelukkende autoriserede fruer, men jeg må  indrømme, at jeg ikke havde fuldt styr på denne del.  Der var beregnet én drink pr. person til indtagelse inden vi  skulle til bords. En lidt uheldig observation blev dog gjort. Visse tjønsere,  hvis fruer var lidt forsinkede, udnyttede situationen, og rekvirerede fruernes  drink til egen indtagelse. Jeg sørgede personligt for, at i hvert fald én af  disse fruer blev gjort opmærksom på dette forhold.
Bordene var fint pyntede og bidrog perfekt til  julestemningen. Vi fandt hurtigt vores pladser ved bordene og sulten var  efterhånden presserende. Poul bød velkommen og gav bord 2 først adgang til  buffeten. Buffeten viste sig fuld af lækkerier med sild og laks i flere udgaver  samt ål og andet godt.  Poul optrådte forbavsende myndigt. Gad vide om han har tænkt  sig at ændre stil til tjøns? Han sørgede for at vores traditionsrige julesang  blev afsunget. Denne sang har meget store poetiske kvaliteter, som jeg har en  lille andel i, idet den er forfattet af svoger Claus. Jeg har stillet ham i  udsigt, at jeg vil overveje, at indsende den til Weekendavisens Lars Bukdahl  til anmeldelse. Denne har ved flere lejligheder sablet såvel Peter Høeg som  Carsten Jensen ned i en meget karakteristisk stil. Han elsker til gengæld F.P.  Jac, så jeg er sikker på at han vil værdsætte Claus Nørfelt.  Buffeten blev reorganiseret og herefter kunne vi guffe and,  mørbradbøf, flæskesteg m.m.m.m.  Meget lækkert men krævende for kadaveret. Vin, øl og snaps  blev indtaget i passende mængder.
Underholdningen fortsatte med afsyngelse af en sang fra den  gamle AB-sangbog. Herefter tog Vagn over og præsenterede dette års udgave af ”Gæt  noget svært”. Denne gang var forståelsen at selve opgavepapiret en intellektuel  udfordring. Selvfølgelig blev et hold anført af Tommy erklæret som vinder. Han  havde også doneret præmien. For god ordens skyld blev der også udpeget et andet  hold som vinder, som så kunne modtage Tommys præmie. Denne del forløb uden  anledning til indsigelse vedr. fairness. Hvad angår lotteriet med de numre, som  hver især havde fået tildelt, er det noget ganske andet. Gaverne fra  sponsorerne var flotte og Poul og Vagn kunne ikke styre deres tilbøjeligheder.  Dels så det ud som om der blev uddelt gaver til fiktive numre, men hvad værre  var ragede de selv til sig. To elegante rygsække fra Amagerbanken forsvandt ned  under bordet. Anstændighed er ikke hvad den har været.
Spisningen fortsatte med ris à l`amande og ost og kaffen  blev serveret. Mandelgaverne tilfaldt Niels Torp og Hans.
Som det fremgår, var julefrokosten en stor succes med  deltagelse af over 50 personer. Maden var lækker og underholdningen i top. På  trods af de mindre uregelmæssigheder. Tak til arrangørerne med opfordring til  gentagelse til næste år.