15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

HK: Svend Olhoff fylder 75 år

Svend Olhoff fylder 75 år på onsdag

Af Niels Torp og Henrik Duun

 

Svend ”Saksen” Olhoff har hele sin tilværelse været en glødende AB-fan, og det er lige fra årene på Nørre Allè, hvor han engageret spillede ungdomsfodbold.
Det blev til en del junior- og ynglingekampe på de bedste hold i klubben, men rent seniormæssigt har aktiviteten hovedsagelig været på diverse ”lukkede” hold under SBU. Ikke mindst på James Wards udvalgte mandskab trivedes ”Saksen” i bedste velgående blandt de mange lidt anderledes personligheder, som Palle Flemming, Elmquist, Carl Erik Olsen, Ludvigsen, Samba, Lauerberg og ikke mindst James, der havde sit hyr med at styre disse drenge, især når kampene var søndag formiddag kl.10.00. En del af disse forlystelsessyge mænd, havde ofte været på La Cubana det meste af natten – og det var ikke svært at stille fuldt hold!

Saksen
Han fik tilnavnet ”Saksen”, da han i en kamp på dette ”lukkede” hold saksesparkede bolden langt ud af banen – til stor moro for alle holdkammeraterne. Siden har dette øgenavn været hæftet på den velpolstrede advokat!
Svend Olhoff læste jura og senere blev han en velestimeret advokat i hovedstaden. Han var praktiserende i mange år med en større advokatvirksomhed – og vennerne gik aldrig forgæves, hvis de havde juridiske spørgsmål.
På et tidspunkt flyttede Svend ”Saksen” til Luxembourg i nogle år, men heldigvis var han ofte på besøg og deltog flittigt i ”tjøns” på anlægget i Bagsværd.
En del af medspillerne i AB blev i 2018 inviteret til et besøg i Spanien, hvor Svend Olhoff havde erhvervet sig en herskabsvilla i Sydspanien med en fremragende udsigt over Middelhavet. Det var et yderst vellykket ophold, som der stadigvæk tales om på AB.
Efter hjemkomsten og huskøb i Humlebæk, er han aktiv hver mandag og torsdag sammen med storebror, Niels. Svend yder altid en aktiv indsats med masser af fight og vilje. Det til trods for, at han for en del år siden, fik opereret begge knæ. Han er i dag absolut tilbage i fuld vigør med masser af tacklinger – og mere til.
I øvrigt har Svend Olhoff skabt en god tradition, da han i begyndelsen af august inviterer fodboldvennerne til havefest og jazzmusik på grunden i Humlebæk, der er direkte ned til Øresund.
På et tidspunkt bliver der mulighed for at fejre fødselaren, når han holder en ”mindre” fest sammen med Tim Rishøj.

Svend har tryllebundet mange med sit kontante forsvarsspil og med et dominerende
hovedspil. At der smutter et Årets Selvmål ind imellem, er kun en parentes i spillet.
Svend siger: “Mit spil bygger på skulder mod skulder, det er jo ikke damefodbold eller Vild med dans”.
Svend fortæller også:”Jeg fejrer min fødselsdag med en stor havefest, og jeg har lånt et telt af Cirkus Arli. Familien store som små, venner, bekendte samt en masse tjønsere vil kigge forbi Humlebæk.
Her har den lokale landbetjent givet tilladelse til udskænkning af alkoholiske drikke under forudsætning af, at han selv deltager. Mad og drikke vil blive leveret af den kendte Trattoria Armandos, og indehaver Agim vil selv sørge for, at ingen går sulten eller tørstig hjem.
Jeg har indlejet 2 toiletvogne i Parken, og en letpåklædt kvindelig rundviser fra lokalområdet vil vise steder langs stranden, hvor man kan finde rav. Rav i den bliver der også, når aftens hovedattraktion Sussi og Leo går på scenen med deres nyeste woke-show “Kvinde spiller op til mand”, slutter Svend.
Lyssætningen af showet er lagt i hænderne på storebror Indersiden, som siger:
“Jeg lærte i sin tid lyssætningens kunst ved fredagsbaren på Aalborg Universitet. Jeg er en sand mester i at skabe eneuforisk og erotisk stemning ved festlige lejligheder”, slutter brormand.
Tjønserne er overbeviste om, at det bliver et brag af en 75 års fødselsdag, og….

ønsker Svend et STORT til lykke.