26: MASTER-turneringer

ab-fodbold

YOUNG MASTER/50+ vinter 2008-2009

YOUNG MASTER/50+ vinter 2008-2009

AB YOUNG  MASTER/50+ blev mestre.
Flot afslutningskamp med sikker  sejr.
AB – KFUM: 6-0
Tilskuere: Smeen, Krølben,  Müller og Vandspand
Parolen var klar og taktikken  lagt – kun en sejr i turneringens sidste kamp ville være tilfredsstillende.  Modstanderen var rækkens nr. ’sjok’ KFUM, og de fik da også ’én på lampen’ med  en sikker AB-sejr på 6-0. Den aftalte taktik blev i sidste øjeblik – og i  fravær af manageren!!! – ændret af Jakobsen & Lønhart dynastiet, men sejr  blev det jo, og derfor ingen kritik – andet end vi havde jo nok vundet 7-0 med  den oprindelige aftalte opstilling. Nå, lad det nu hvile.
Målscorerne var Torben Turbo  (3), Michael (1), Jan P., som efter Larsens opfattelse spillede en MEGET  offensiv back (1) og Collaitz med en ’sikker’ indersidescoring (1).
Alle var glade i  omklædningsrummet, og Krølben udspurgte dommer Benny, om han nogen sinde havde  fået noget dommer-fisse?
Stig ’ Pylle’ Herlet blev meget  fortjent hyldet som AB-Man-of-the-last-Three-Years. Stig har om nogen ydet en kæmpe  indsats og gået (løbet!!!!) forrest, når der skulle kæmpes og spilles presspil  (managerens foretrukne taktiske oplæg). Se vedlagte billede af den stolte og  glade Pylle (hold mindre børn væk fra skærmen).
Vi sluttede på en overbevisende  1. plads med 42 point (så mange point har vi aldrig haft før) 4 point flere end  nr. 2 GVI – 13 sejre, 3 uafgjorte og 2 nederlag – 24 spilere har været i kamp.  Vi har nu vundet turneringen 11 gange ud af de 15 gange, den har været spillet  (Duun Beckham var med til at starte turneringen). Vi har vundet sølv 3 gange og  bronze én gang. Målscoren blev overbevisende 53-16, og Katten udnævnte sig selv  i en SMS til manageren under frokosten som verdens bedte målmand, heri har han  fuldstændig ret. Topscorer blev Torben Turbo med 22 mål (suverænt!!!!!).
Frokosten og afslutningsfesten  forløb som sædvanlig på bedste vis. Vi var ’bænket’ 18 ABere i ’Hall of Fame’  (suverænt flot fremmøde), og vore modstandere hyldede os meget loyalt. Duun  havde, som det betænksomme menneske han altid er, købt dejlig vin til Ole  Jensen, som administrerer turneringen. Han blev synligt glad for vin og  applaus.
Således en dejlig afslutning på  en lang vinterturnering – og de mange (3) sommerturneringen står for døren.
UK skal næste år afløses, idet  Laust skal udfylde rollen som morfar (endnu en gang tillykke og tak for øl i  går), Duun vil i perioder opholde sig i udlandet, Frankrig, for de rentepenge  15 års spillerindbetalinger (han har jo været cheføkonom i samtlige 15 år,  FANTASTISK FLOT) giver som afkast, og Knæbind vil stoppe som manager og  koncentrere sig om sin fodboldkarriere og andre vigtige gøremål.
Tak for i år alle YOUNG  MASTER/50+ spillere – det har igen i året været en rigtig god oplevelse – og  der var øl nok efter alle kampene……..
Se vedlagt opdaterede  kampresultater og spillerstatistik. Alle kampreferater kan læses på: www.ab-tjønsere.dk > Masterturneringer  > Kampreferater > YOUNG MASATER/50+ vinterturnering 2008-’09.

Søren Målsætning,resultater m.m » Spillerstatistik »


 

YOUNG MASTER/50+ vinter 2008-’09
Skuffende  nederlag – mesterskabet kan endnu vindes!
GVI – AB: 3-1
ABs YOUNG MASTER/50+ havde i  aften matchbold, dvs. vi kunne vinde turneringen ved at besejre rækkens nr. 2  GVI – men så’n skulle det ikke være. På den lækre kunststofbane, hvor vi  tidligere har fejret store triumfer med flot spil og store sejre, kom vi lidt  skidt fra start med 0-2 i løbet af de første 20 min. – forsvaret ’stod’ ikke  helt godt.  Det reducerende mål ved Michael L., da der manglede ca. 10  min. af første halvleg, skabte lidt optimisme, og i pausen var der også enighed  om, at vi som min. skulle have uafgjort.
Men – allerede i det 4. min.  øgede GVI forspringet til 3-1 – igen med et lidt tøvende forsvar. Trods godt  presspil og store chancer kom vi denne aften ikke nærmere, så nu må vi selv  afgøre det i sidste kamp på lørdag mod KFUM. For fuldstændighedens skyld skal  det nævnes, at Søren Knæbind brændte et straffespark med et svagt skud, da der  manglede ca. 7  min.
Efter nogen tavshed i  omklædningsrummet steg stemningen efter et par øller til de positive  forventninger om, at vi kan rehabilitere os på lørdag og skaffe  turneringssejren i hus – det skal vi simpelt hen!!!!!! Kampen spilles på  Tingbjerg kl. 10.10 (09.40).
Holdet er:
 • Henrik V.
 • Henrik D. – Jørgen  C. – SH – Bjørn L. – Jan P.
 • Laust J. – Kjeld R.  – Stig H. – Michael L. – Erik B.
 • Torben H. – Henrik  Heinze – Thomas K.
Svar i løbet af torsdagen.
Den efterfølgende afslutning med  frokost og øl + snaps styres af Henrik Duun, hvorfor endelige tilmeldinger skal  koordineres med Duun. Vi håber, at rigtigt mange fra bruttotruppen kommer og  deltager i afslutningen.
Søren
Målsætning,resultater m.m » Spillerstatistik »

AB – Hvidovre: 6-2                      Tilskuere: Krølben, Smeen og Georg Buch (omsorgsfuld far til  Niels).
En god kamp med meget flotte tekniske scoringer af Torben  Turbo (3), Romer (1), Michael (1), Niels (1).
Kampen forløb som planlagt med godt presspil fra start og to  hurtige scoringer. Derefter lidt ’ungdomssløvsind, men alt i alt en god 1.  halvleg, hvor Laust (efter rigtigt gode 20 min.) måtte udgå med en lille fiber.  Stig det samme lidt senere. Begge D’herrer dog ved godt mod mht. hurtig  restituering.
Anden halvleg var spil til ét mål – Hvidovres – og en  komfortabel 6-0 føring, indtil det momentane ’ungdomssløvsind’ igen meldte sig,  med det resultat, at Hvidovre reducerede med 2 hurtige scoringer og havde  næsten en 3. scoring i kassen, hvis ikke Katten IGEN havde vist sine evner med  en flot redning. En unødvendig og lidt uværdig afslutning på en ellers flot  kamp.
Katten var veloplagt med redninger, kommandoer og lange  udspark/-kast, der igangsatte farlige AB-angreb med efterfølgende scoringer.  Collaitz-drengen afprøvede – som i Lyngby!!! – et (vel)placeret inderside  frispark fra ca. 35 m. Disse (vel)placerede indersidespark er nu endeligt  dokumenteret ikke en udpræget Collaitz spidskompetence, men OK at afprøve så  tidligt i pensionistalderen. Larsen var bedste mand i forsvaret med meget tætte  markeringer og en utrættelig fight. En velspillende midtbane der for alvor fik  punch, da Müller i 2. halvleg ’opererede i maskinrummet’ –  her-kommer-jeg-agtigt!!!
De 2 turbo-drenge i front – Niels og Torben – var  superfarlige i deres hurtige contraangreb. Torben brillerede derudover med meget  flot presspil hele kampen igennem.
Torben  bliver AB-Man-of-the-Match.
Næste kamp er onsdag den 18. marts ude mod GVI kl. 21.00  (20.30) med flg. hold:
 • Henrik V.
 • Henrik D. – Jørgen C. – Bjørn L. – Birger C. –  SH
 • Laust J. – Stig H. – Kjeld R. – Michael L. –  Erik B.
 • Niels B. – Henning K. – Torben H.
Hurtigt svar – tak.
Søren Knæbind

 


Feberkamp – på mange måder   Lyngby – AB: 1-3 Lyngby stiller altid med et stærk hold, når  de skal møde AB – således også sent (meget sent) tirsdag aften, hvor holdleder Søren  Knæbind måtte tage hjem med feber i kroppen. Godt det samme, for havde han  overværet kampen, ville der for alvor have været i nærheden af kogepunktet.                       Vi spillede ikke nogen god første halvleg, men kom alligevel foran 1 – 0 , da  Müller iskoldt sendte bolden i kassen med sit permafrost-venstreben på en fin  aflevering fra Lønhart. Laust havde et par oplagte chancer, men kiksede i helt fri position, men ellers  “stod” vi helt forkert på banen. Midtbanen var alt for spredt og vi kom  generelt for sent med pres og tacklinger. Det gjaldt dog ikke Katten, der viste  smagsprøver på sit store talent og bl.a. reddede en bold, som selv Gordon Banks  ville have opgivet på forhånd. Mesterligt! Det gjald dog ikke ved Lyngbys udlignende mål. En aflevering helt ude fra siden  gik i mål selvom Katten råbte: “Jeg har!” – det hørte den åbenbart ikke.                       I pausen gav Laust alle en opsang (incl. sig selv). Ud med en småskadet Kentorp  og ind med Erik Børssvindler, og anden halvleg var da også præget af en bedre  defensiv organisering og kampvilje (pindsvinefodbold betaler sig altid), og  pludselig kom der fart over Torben H., som fra egen banehalvdel tog nogle  gevaldige prærietræk for til sidst at sende bolden forbi en LB-målmand.                       Nogle minutter senere blev det 3 – 1, igen ved Torben på en godt set aflevering  fra Lønhart, og derved blev det. En vigtig og god sejr var i hus på kampvilje og indstilling mere end godt spil.                       Müller                     Næste  kamp er mod Hvidovere på AB den 9. marts kl. 20.30 (20.00) med flg. hold:
 • Henrik V.
 • Henrik D. – Jørgen  C. – Bjørn L. – Birger C. – SH
 • Laust J. – Stig H. – Kjeld R. – Michael L. – Jan P.
 • Henning K. –  Torben H. – Niels B.
Meget  hurtigt svar til Søren Knæbind

En fortjent  sejr.
AB – Fremad Valby: 2-0
Tilskuere: 1 (Smeen) – kommer nu  gratis ind på grund af sit trofaste fremmøde.
AB vandt mandag aften en  forventet og fortjent sejr over Fremad Valby i YOUNG MASTER/50+ og fortsætter  således de senere års gode tradition med at score mange points i  forårsturneringen. Vi har nu 33 points med 4 kampe tilbage, men før kampen i  går var vi fortsat på en 2.plads efter GVI, der også fortsætter med at vinde.  Sidste år vandt vi turneringen med 41 points. Vi hat lovet hinanden at vinde de  (nu) resterende 4 kampe!
Næste kamp er på tirsdag, den 3.  marts kl. 21.10 (20.40) ude mod Lyngby – vi stiller med flg. hold:
 • Henrik V.
 • Birger C. – Jørgen  C. – Bjørn L. – Bent S. – Thomas K.
 • Laust J. – Stig H. – SH – Michael L. – Jan P.
 • Torben H. – Henrik  Heinze – Henning K.
Hurtigt svar – tak.
Så nærmer afslutningsfesten sig  – nemlig den 21. marts. Programmet er det sædvanlige med kampe om formiddagen  (hvor vi skal møde KFUM), frokost, taler og pokaloverrækkelse. Vi har de senere  mange år vist ’AB-flaget’ med talrigt fremmøde – det skal vi fortsætte med. Det  er en rigtig sjov og god tradition, hvor vi også kårer vores egen  AB-Man-of-the_Year.
Så derfor be’r jeg alle i  bruttotruppen melde tilbage til mig, om de kan deltage – senest den 4.  marts.
Søren

Målsætning,resultater m.m » Spillerstatistik »

 


AB tabte 2  vigtige point
Husum – AB: 0-0
Tilskuer 1: Smeen (forsvandt dog  uventet og uden ’farvel’ i omklædningsrummet efter kampen før opkrævning!!!)
Kampen fik en lidt turbulent start,  idet én af de tilsagte AB-spillere ikke mødte op som aftalt, så vi var kun 11  spillere. Yderligere blev kampen forstyrret af en dommer, der startede svagt,  hvorefter det resten af kampen blev værre og værre. Det lykkedes ham at give 3  gule kort til AB-spillere, så vi spillede med 10 mand i 3×10 min., altså  halvdelen af kampen. Alligevel langt hen ad vejen fornuftigt AB-spil på den  gode bane i Tingbjerg.
Husum havde vel kun ét forsøg,  som Katten smidigt (og det er sandt!) fik fat i og greb sikkert. Katten  glimrede også med et sikkert indgreb på et Husum-indlæg halvvejs ude i  straffesparksfeltet. Nye tider – lover godt for resten af turneringen!!
Vi formåede ikke at omsætte vore  5-6 chancer til mål, så desværre – kun ét point.
Henrik Mestermålmand spillede  fejlfrit, Stig og Romer spillede godt centralt på midtbanen, Laust løb meget på  højrekanten. Collaitz bli’r dog AB-Man-of-the-Match, god indstilling og sikkert  spil i hele kampen.
Den planlagte kamp mod Jægersborg/KB er aflyst, idet  deres manager har meddelt, at de ikke kan stille hold grundet ferie og arbejde.  Så næste kamp bliver mod Fremad Valby på hjemmebane den 23. februar kl. 20.30  (20.00). Der kommer en udmelding senere om holdet.
Go’ weekend – hold jer i form – de resterende 5 kampe skal vindes.

Søren                           Målsætning,resultater m.m » Spillerstatistik »


Flot – men  alt for lille – sejr

AB – Fix: 6-2
Tilskuere 1: Bjørn Larsen
Aftenens kamp mod Fix blev  ’lidt’ speciel, idet 2 ældre herrer fra det idylliske landbomiljø i Ganløse  (Katten & Collaitz) valgte – stik mod alle aftaler!!!!! – at indøve  Tjønser-afleveringer i eget straffesparkfelt. Fix tilspillede sig på intet  tidspunkt egne scoringschancer, men sagde ”Tak” for to af de ældre herrer  skabte chancer og scorede 2 gange. Det første mål allerede efter 2½ min. (hvor  vi allerede havde misbrugt 3 ’direktører’) – det andet mål midt i 2. halvleg.  De øvrige spillere skal have ros for overhovedet intet at sige – der var  ’dødstille’ på grusbanen ved begge scoringer – kommentarer var også meningsløse  og overflødige! Efter kampen accepterede de to ældre herrer en skriftlig aftale  om, at evt. (og det sker ALDRIG mere) gentagelser skal udløse 10 x øl til hele  holdet. Henrik og Jørgen, et godt råd fra ’kammeraterne’ – glem alt om  svagpisser-indersideafleveringer i eget felt, den skal bare ud af kommunen……
Denne kamp, som rettelig og uden  de helt store anstrengelser, skulle have endt med 10-0 til AB, blev IKKE en  positiv gentagelse af den flotte match mod FB. To kampe  i træk med fuld  koncentration og det nødvendige pres på boldholderen er åbenbart ikke mulig –  desværre. Fulgte vi denne parole – suppleret med teknisk AB-spil – ville vi  vinde overbevisende hver ENESTE gang.
Fire Torben-Turbo-mål, et  straffesparksmål flot eksekveret af Collaitz og et suverænt flot hug at Stig  Pylle som ikke er set magen siden 1992, hvor John ’Faxe’ ramte den ’lige i  røven’ i finalen mod Tyskland. Umiddelbart efter denne scoring lod Pylle sig udskifte  for at modtage tilskuernes hyldest – Larsen klappede taktfast, råbte HURRA og  lavede ’bølge’.
H. Müller Kurland, indskiftet i  angrebet i 2. halvleg, spillede godt og Laust og Duun-Bekckham fandt ind i en  rigtig god placering og rytme på højrekanten. AB-Man-of-the-Match bli’r Birger  (til trods for 2 helt unødvendige overfald på sagesløse spillere fra Fix).  Birger spillede engageret, solidt og omhyggelig i indgreb og afleveringer, men  han skal holde, hvad han lover – ingen grove frispark!!!!!
Næste match er fredag den 6.  februar ude (Tingbjerg) kl. 19.00 (18.30) mod Husum – med flg. hold:
 • Henrik V.
 • John P. – Jørgen C. – SH – Birger C. – Bent S.
 • Laust J. – Kjeld R. – Stig H. – Thomas K. – Sten L.
 • Henning K. – Torben  H. – Niels B.
Hurtigt  svar.

Søren


 

Overbevisende  spil – overbevisende sejr
FB – AB: 0-4
Tilskuer og inkassator (ingen  forlader omklædningsrummet før obligatorisk betaling af kr. 20,-til ølkassen):  Smeen
Behovet for at lægge den  forsmædelige start mod KFUM (0-2 efter 4½ min.) bag os var markant. Den aggressive  spillestil og pres på boldholderen var overbevisende hele kampen igennem – resultatet var en meget velspillet kamp og  en flot sejr, der ikke var et mål for stort.
Den dejlige kunststofbane på  Frederiksberg var ideel denne aften (kick off kl. 21.00!) for AB’s veloplagte YOUNG MASTER/50+. Forsvaret hamrende sikkert,  midtbanen aggressiv og spilstyrende og angrebet super farligt.
Vi misbrugte et par  ’direktører’ i starten, men da Niels B. tørt huggede den ind midt i 1. halvleg,  var den kamp reelt vundet. I 2. halvleg lavede Michael L. (L for Lønhart – det  ku’ li’så godt være Laudrup) 2 mål med høj teknisk kvalitet og Niels B.  sparkede kraftfuldt et straffespark til den endelige 4-0 sejr.
Alle var glade i  omklædningsrummet bagefter – og der var øl nok!
Steen C. fik sæsondebut som  målmand med en udmærket præstation. Forsvaret spillede meget sikkert med  Duun-Beckham tilbage i den offensive rolle, Collaitz (han havde i går 3 korte  præcise indersideafleveringer!!!!), Larsen, Birger og Niels T. var også meget  sikre i indgreb og afleveringer. På midtbanen spillede Thomas Krølben igen en  god kamp,  denne gang på højre flanken – Erik B. substituerede ham også  med godt spil – Romer og Stig H. suveræne i midten og Lønhart elegant og igen  med et flot løbepensum på venstre kanten. Heinze og Buch pågående, målsøgende  og hyper farlige.
AB-man-of-the-match er Niels  B. – et par brændte ‘direktører’, hele tiden farlig og 2 gode mål.

Gyserstart  blev vendt til sejr.
KFUM – AB: 2-4
Vi havde kick off på KFUMS lille  og velplejede bane kl. 20.00 – altså ½ time før den sædvanlige start, når vi  spiller hjemme på AB. Det var ’mindre’ heldigt!!!!! Ikke alle på ABs hold var  helt vågne efter aftenens morfar foran TV-avisen, inden de skulle af sted.
Efter 30 sek. 0-1 og efter 2½  min. 0-2 – og vi havde stort set ikke været i boldbesiddelse. Alle var stumme,  ingen tog ansvar!!!!!!!!
Dog – langsomt kom vi ind i  kampen og kunne glæde os over et flot og typisk Michael L. mål – et velplaceret  langskud i det lange hjørne og lige før pausefløjt et fightermål af Henrik  Heinze.
Positive vibrationer i pausen og  aftale om at fighte os ud af fortrædelighederne. Som sagt så gjort. Vi ’sad’  stort set på hele 2. halvleg, som kulminerede med endnu et Heinze fightermål  samt et typisk Torben Turbo mål – lang spids, boldkontrol, afdribling af 2  modstandere og BANG ind i kassen.
Katten havde en  stille(stående!!!) aften. Collaitz overraskede med en millimeter præcis  inderside aflevering (aldrig set før) over 30 m., der ledte til scoring. Larsen  styrede forsvaret. Heinze og Hald var på god gammeldags forwardmaner konstant  farlige.
AB-man-of-the-match er Thomas  Krølben for en engageret og omhyggelig indsats som venstre back.
Næste kamp er endnu en topkamp  mod FB tirsdag den 20. januar kl. 21.00 (20.00) med følgende hold:
 • Henrik V.
 • Henrik D. – Jørgen  C. – Bjørn L. – Niels T. – Thomas K.
 • Erik B. – Laust J. –  Stig H. – Michael L. – SH
 • Niels B. – Henrik  Heinze – Henning K.
Hurtigt svar – tak.
Søren

Målsætning,resultater m.m » Spillerstatistik »


Topkamp  endte med nederlag

AB – GVI: 0-1
Tilskuere (og inkassator): 1  (Smeen)
På en frosthård og velplejet  grusbane endte topkampen desværre med et 0-1 nederlag til GVI, der i denne kamp  spillede meget koncentreret. Vi havde, som sædvanlig, stor spildominans, men  skabte for få chancer – og dem, vi havde, misbrugte vi. Har vi en scoringskrise  på holdet (kun 1 mål i de to seneste kampe…..!)
GVI havde én chance og scorede!
Manageren reflekterede bagefter  over den taktik, der i de seneste fem sæsoner har været medvirkende årsag til,  at vi har vundet turneringen. Er den p.t. forkert….? Skal vi spille mere  tilbagetrukket og ordinært?
Mange solide præstationer. Henrik  V. bliver AB-man-of-the-match for stort engagement og godt spil hele kampen.  Katten var chanceløs ved deres scoring.
                      Næste kamp er ude mod KFUM den  12. januar kl. 20.00 (19.30) med følgende hold:
 • Henrik V.
 • Henrik D. – Bjørn L.  – Jørgen C. – Niels T. – John P.
 • Laust J. – Allan M.  – SH – Michael L. – Gert B.
 • Torben H. – Henrik  Heinze – Thomas K.
Hurtigt svar, please.
Søren Målsætning,resultater m.m » Spillerstatistik »

Pæn kamp –  mange misbrugte chancer – skuffende resultat!
Hvidovre – AB: 1-1
På årets korteste dag, som  nærmest lignede en smuk forårsdag i marts, skuffede YPOUNG MASTE/50+  resultatmæssigt på en fremragende kunststofbane i Avedøre. Mod et meget  ordinært Hvidovre mandskab spillede vi uafgjort efter en spildominans på ca.  80% og et misbrug af 8 store og åbne chancer.
Enighed før kampen om at vi  skulle dominere fra start resulterede i, at Hvidovere stort set havde bolden  egenrådigt de første 10 min!!!! Det var, blev vi enige om i pausen, naturligvis  en misforståelse, som ikke skulle gentage sig i 2. halvleg, hvorefter Hvidovre  igen havde bolden!!!!!! Aftaler om aggressivt spil og at møde modstanderne højt  oppe på banen, har vi svært ved i år!!!!!!!
Scoring til AB midt i første  halvleg ved Torben H. Udligning til 1-1 på et straffe som Katten var chanceløs  overfor. Derefter en 2. halvleg med massivt AB-pres og mega chancer, herunder  et brændt AB-straffespark.
Et utilfredsstillende resultat  at ’fejre’ jul på.
I forsvaret spillede Thomas Krølben  en pæn teknisk venstre back. På midtbanen var Michael både velspillende og en  slider (!!!), indtil pusten gik ud af ham efter et sammenstød med en meget stor  Hvidovre forsvarer. Johnny P. fik en pæn debut, hvor det tekniske var i  højsædet.
Bjørn L. var dog bedst på sin  sædvanlige aggressive og omhyggelige facon – dermed fortjent AB-man-of-the  –match.
Næste kamp er den 5. januar på  AB mod GVI – topkamp!!!!! Holdet bliver udtaget mellem jul og nytår.
Rigtig glædelig jul og godt  nytår til alle YOUNG MASTER/50+ spillere.
Søren Knæbind

Arbejdshandsker gjorde en  forskel!

AB – Lyngby: 2-1

Tilskuere 2: Smeen og Restaurant-Allan
Michael Lønhart (of all persons!) udleverede generøst arbejdshandsker  til alle AB-spillerne før aftenens vigtige kamp. Da det ikke var frostkoldt,  kunne vi alle ’oversætte’ denne handling, som vi ville – og det gjorde vi så.  Tak til leverandøren, Michael. Manageren forsøgte sig igen med et kort taktisk  oplæg, men fandt det betimeligt lige at elaborere lidt på lørdagens indsats mod  Fremad Valby, der for nogle spilleres vedkommende manglede engagement og  ’gnist’.
Mod Lyngby var det anderledes. Lige fra start sad vi på  kampen, og det blev vi ved med bortset fra de første 10 min. af 2. halvleg,  hvor de selvudnævnte taktiske experter (????), duoen Jakobsen & Lønhart,  foreslog, at vi spillede med 7 midtbanespillere alle placeret i venstre  side!!!!!!! For at bevare motivationen på holdet, og i demokratiets hellige navn,  fulgte vi deres taktik, men…..! Lyngby udlignede hurtigt til 1-1, og alt var  kaos. Vi gik back to normal, og fik fat i kampen igen med en 2-1 scoring af  Erik B. efter en flot maskeret aflevering fra Torben H. Midt i første halvleg  var vi kommet på 1-0 på straffe, begået mod Collaitz, og ’sikkert’ scoret af  Michael L. (og vi takker ydmygt for den svage medvind på grusbanen, idet bolden  hoppede 3 gang fra den forlod Michaels højre inderside og til at Lyngbys  målmand ’magtesløst’ måtte kapitulere…… Katten er smidig, det ved alle – det  var Lyngbys målmand ikke!).
Således endte alt – trods den selvforskyldte midtvejskrise  (Lønhart & Jakobsen) – godt. Sejren blev i omklædningsrummet dedikeret til  Collaitz, der i dag, den 9. dec., fylder 65 og således bliver folkepensionist –  stort tillykke Collaitz-flotte-fyr. De unge lømler på holdet – Romer, Hald,  Herlet og Heinze – frygtede, at YOUNG MASTER/50+ kampene næste år ville blive  lagt på mandag formiddage for at begunstige alle de ældre herrer, der  efterhånden er på holdet. Så vil der også være tid til en ’morfar’ efter  frokost, og kaffe og sandkage, inden eftermiddags-tv sætter i gang med  pensionistprogrammerne – som de sagde, ’meget morsomt’. Duun spillede som altid mod Lyngby en fremragende match og  er meget  fortjent AB-man-of-the match – aggressiv, koncentreret og  omhyggelig med alle afleveringer. Andre over-middel præstationer var Collaitz,  Stig og Torben.

Næste kamp – den sidste før jul – er søndag den 21. december  kl. 09.30 ude mod Hvidovre. Holdet bliver udtaget senere.

Vedlagte 2 filer bør nu kunne åbnes af alle – også af jer,  der stadigvæk bruger Olivetti kuglehoved skrivemaskiner… Målsætning,resultater m.m » Spillerstatistik »

Søren


 

 

AB vandt en ’overbevisende’  sejr
Fremad Valby startede med 10  mand og sluttede med 7 – så AB ydede en ’fantastisk’ præstation!!!!!!.
Fremad Valby – AB: 0-3
Lørdag morgen/formiddag på en  stor våd grusbane i Valby er jo noget enhver AB YOUNG MASTER/50+ glæder sig til  – og vi blev da heller ikke skuffede. Mange vandpytter og stor bane, til  gengæld var vore modstandere  handicappet af fredagens mange  julefrokoster, så der mødte kun 10 mand frem.
AB-manageren holdt et  overraskende kort taktisk oplæg (og blev rost meget for det), og pointerede  vigtigheden af, at alle spillede efter den sædvanlige aggressive taktik med en  eller et par hurtige scoringer. Sæsondebutanten Romer indfriede forventningerne  med en flot scoring allerede i det 2. minut (lige i ’krogen’), hvorefter en del  ABere valgte at holde weekend. Vi så i resten af kampen mange (MANGE!!!) store  chancer blive misbrugt, vi så også en del uengageret spil. Torben Turbo scorede  et lidt tilfældigt må i første halvleg og et rigtigt flot må i anden halvleg.
Resten må være tavshed for ikke  at genere nogen. Dog bad Katten i omklædningsrummet efter kampen referenten om  at skrive, at han (Katten altså) stod fejlfrit (dvs. 3 tilbagelægninger og 1  forkølet skud) – dette være hermed gjort.
Gode præstationer af Birger,  Bjørn, Allan og Romer med sidstnævnte (Romer) som AB-man-of-the-match efter en  især flot første halvleg.
Næste kamp er allerede på mandag  den 8. december kl. 20.30 (20.00) – årets vigtigste kamp, som Collaitz sagde –  mod Lyngby på AB.
Se også vedhæftede filer.
Holdet er:                     ·         Henrik V.                     ·         Henrik D. – Jørgen C. – SH – Kjeld R. – Niels T.                     ·         Laust J. – Stig H. – Allan M. – Michael L. – Erik B.                     ·         Niels B. – Torben H. – Henrik Heinze
Meget hurtig tilbagemelding –  tak.
Søren

Viljen til sejr…..
AB – Husum: 2-1
Tilskuere: 1 (Smeen)
Det blev som forudset/-sagt en  rodet kamp mod Husum. Vi har prøvet det mange gange tidligere, og det gentog  sig mandag aften. OK engagement over hele  linien, men meget lidt flydende og teknisk AB-spil. Aftalen var, at vi skulle  score 1-2 mål indenfor de første 12-15 min. for at få ro over spillet. Vi havde  da også mange chancer – men ingen scoringer. Husum markerede sig efterhånden  stærkere og scorede efter en hel del ’forsvars-rod’ hos os. Til gengæld scorede  vi umiddelbart efter ved Heinze.
Pause – hvad gør vi? Rundkreds  og ’guitarspil’ – alligevel enighed om at fortsætte som i 1. halvleg.
Det gjorde vi så – desværre med  en meget rodet 2. halvleg, hvor meget lidt lykkedes – til tider  Husum-dominans!!!!! Men (derfor overskriften) – vi havde viljen til sejr og  pressede voldsomt de sidste 5-8 min – og det lykkedes. På en snæver pasning fra  Laust (hvor han også roterede mod jordens normale roteringsretning, som Katten  i sidste uge) til Torben, scorede Torben i sidste minut.
2-1 til AB – alle var glade  (undtagen spillerne fra Husum).
Færre sublime præstationer end sidst mod Fix,
men over-middel  indsatser af Birger og Stig, hvor sidstnævnte fortjent bliver AB-man-of-the-match.                     Gert spillede 7½ sekund og måtte  udgå med en forvridning i foden – go’ bedring.
Efter kampen opkrævede Smeen  20.- kr. fra hver på sin sædvanlige charmerende måde….
Næste kamp er tirsdag, den 25.  november mod Jægersborg. En topkamp, der spilles på AB kl. 20.30 (20.00), da  Jærgersborg har ønsket at flytte kampen til AB grundet egne baneforhold.
Holdet til kampen mod  Jægersborg:
 • Henrik V.
 • Henrik D. – Birger  C. – SH – Kjeld R. – Niels T.
 • Erik B. – Allan M. –  Stig H. – Michael L. – Sten L.
 • Torben H. – Niels B. – Thomas K.
Hurtig tilbagemelding – tak.
Søren
P.S. – vedlagt 2 filer:

Fix – AB: 0-5                       Tilskuere: 2 (Smeen og Krølben)
Sådan!
Et MEGET velmotiveret hold dokumenterede i kampen mod Fix, at  man både kan spille flot AB-fodbold og kæmpe på samme tid. Manageren havde  valgt at afkorte sit taktiske oplæg til ca. 35 min., således at alle kunne  komme på banen rettidigt til opvarmning. Dette var en god disposition, idet  alle (ALLE) var ude af starthullerne med det samme og forholdsvis hurtigt kom  vi på 2-0 efter flotte angreb og scoringer ved Torben Turbo og Henrik Heinze.  Til sidst i halvlegen et Fix-selvmål.
God stemning i pausen og løfter om at fortsætte. Som aftalt  – Fix blev i 2. halvleg ud- og rundspillet, og raketterne Turbo og Heinze  scorede begge til 5-0.
Flotte præstationer over hele linien. Katten er ikke set  bedre, dog måske for præcis 35 år siden, hvor han den 11. nov. 1973 blev  Danmarksmester med Hvidovre – og dog, i går var han helt suveræn kulminerende  med en pragtredning  på deres direkte frispark i 2. halvleg, hvor han magtede at rotere sin krop  modsat jordens roteringsretning – dette har ikke tidligere været en af Kattens  spidskompetencer. Larsen og Collaitz er ’uhyggelige’ når de, som i går, fik  afpasset deres indbyrdes placering. Ingen modstander slipper ’levende’ igennem  på midten. Birger spilede fejlfrit og klogt (ingen grimme fripark) som højre  back, ligesom Kurland og Lavetten skiftedes til at brillere på venstre back. Erik  leverede som altid et kolossalt stort og engageret løbepensum på højre midt, og  Stig Pylle var som altid her-og-der-og-alle-vegne på midten. Fremme 2 meget  aggressive og sikre målscorere Turbo og Heinze (Heinze havde debut, spillede  flot, scorede 2 kasser og havde øl med til hele holdet – en rigtig  hold-AB-spiller).
Over alle strålede dog Michael Lønhart, der med nærmest  sublim teknik var igangsætter til alle 5 mål – en suveræn flot match, og dermed  fortjent AB-man-of-the-match.
Næste kamp er den 17. november kl. 20.30 (20.00) på AB mod  Husum med flg. hold:
 • Henrik V.
 • Birger C. – Jørgen C. – Bjørn L. – Niels T. –  Gert B.
 • Laust J. – Stig H. – SH – Michael L. – John P.
 • Torben H. – Henrik G. – Henning K.
Hurtig tilbagemelding – tak.
Søren

                      AB – FB: 2-2
De seneste sæsoner er vi kommet helt/halvt-skidt  fra start – det forsøgte vi at ændre i år. Manageren (S. Knæbind) holdt et  fantastisk engageret og motiverende taktisk  oplæg før kampen, der varede så længe, at enkelte spillere måtte undertrykke en  slet skjult gaben. ”Han er taleliderlig, eller også er han konsulent,”  ’hviskede’ holdets målmand højlydt (ham  vender vi tilbage til).
Der var i omklædningsrummet enighed om sæsonens ambitioner og  taktik (AGGRESSIVITET), alligevel startede vi tøvende mod et uhørt svagt  FB-mandskab. I denne fase blev vi reddet af den dynamiske og meget bevægelige  Kat, der fornemt klarede 2 nærgående FB-forsøg. Spillet blev dog bedre i første  halvleg, som sluttede med en 1-0 føring til os på et rigtigt Torben-turbo-mål  efter en meget flot pasning af Laust.
I pausen enighed om at gøre det endnu bedre med et endnu mere  aggressivt pres. UK-manageren havde skiftet sig selv ind slut i 1.halvleg, men  allerede tidligt i 2. halvleg kom han lidt sent til en tackling af en  overvægtig FB’er, og da Målmester Katten valgte ikke at bevæge sig overhovedet,  var stillingen pludseligt 1-1.
Værre (meget værre) blev det minuttet efter, da endnu en vægtig  FBer fra en vinkel på 0,6 grader ved baglinien (uden om tre – 3!!! – ABere) bevidst  eller ubevidst loppede bolden over den forsat fuldstændig stillestående  Målmester: 1-2 og en samling noget slukørede ABere.
Fortjent kom vi dog på 2-2 efter flot pasningsspil mellem Allan  og Michael og scoring igen af Torben.
Summa-sumarum – en utilfredsstillende start på sæsonen, det kan  og SKAL blive bedre.
Efter kampen var der nogen utilfredshed med Gonners oversættelse  af ét af sæsonens meget væsentlige succeskriterier: Nok øl efter hver kamp. Det  kan og SKAL også blive bedre. Hvis ikke dette sker omgående, truer det øvrige  UK med at hæve suspensionen af spilleren H. Kurland!!!!! Dog  tidsbegrænset.
AB-man-of-the-match er Torben, der både spillede en rigtig god  kamp og scorede 2 vigtige mål. Han hævdede efter kampen, at weekendens sexuelle  askese, som UK har dikteret alle i truppen, var en god ting for ham. Britta har  vi ikke talt med. Andre over-middel præstationer var den hårdt og fair  tacklende Bjørn og midtbane-maskinen Stig.
Se bl.a. kampprogram i vedhæftede fil.
Allerede tirsdag i næste uge, den 11. nov., er der chance for  rejsning – altså fodboldmæssigt – idet vi møder Fix kl. 19.00, Tingbjerg,  mødetid senest kl. 18.30.
Holdet er:
 • Henrik V.
 • Birger C. – Bjørn L. – Jørgen C. – Kjeld R.
 • John  P. – Stig H. – SH – Michael L. – Erik B.
 • Henning K. – Torben H. – Niels B. – Henrik G.
Husk tilbagemelding senest 3 dage!
Søren

YOUNG MASTER/50+ bruttotrup 2008-’09
 • Henrik V., Steen  C.
 • Henrik D., Birger  C., Bent J., Bjørn L., Jørgen C., Niels Y., Niels T., Bent S., Kjeld R.
 • Laust J., John  P., Knud M., Allan M., Stig H., Søren  H., Sten L., Michael L., Jan P., Erik B., Gert B., Søren B.
 • Henning K.,  Torben H., Niels B., Henrik H., Ole W., Thomas K., Torben M.
Sommersæsonen er slut for alle 3  MASTER-hold med forskelligartede resultater (vil snarest blive opsummeret på www.ab-tjønsere.dk).
Foran os står den traditionsrige  ’KFUM-turnering’ som AB med stor entusiasme, energi og flotte resultater har  deltaget i de seneste 14 sæsoner. Den dårligste placering har været en 3. plads  – AB har vundet turneringen ni (9) gange.
UK – der i år består af Laust,  Henrik, Egon og Søren – har udvalgt bruttotruppen. Som det vil stå klart for  alle, så er truppen meget talentfuld, skarp og bred, og der vil være en  nådesløs kamp blandt alle for at komme blandt de 13-14 udvalgte til hver kamp.  Ja, det er vel kun Chelsea, der har så kompetent en bruttotrup.
For at sikre at alle vil yde den  ekstra indsats, det vil kræve for at  kvalificere sig til holdet – bl.a. fedtfattig kost, selvtræning, moderat  alkohol forbrug og sexuel askese – beder vi alle om en positiv tilbagemelding  på denne mail.
Programmet foreligger ikke endnu,  men vil blive mailet til alle ASAP.
Kampene vil blive refereret på www.ab-tjønsere.dk.  Der vil efter hver kamp blive kåret en AB-man-of-the-match (det er alene UK,  der kender kriterierne), og ved sæsonafslutningen vil der blive kåret en  AB-man-of-the year.
Mål og succeskriterier vil være  uændret fra tidligere år:
 • Vinde turneringen
 • Mindst èn AB-scoring  i hver eneste kamp
 • Nul mål til  modstanderne i hver eneste kamp
 • Presspil over hele  banen i hver eneste kamp
 • Øl nok efter hver  eneste kamp
På vegne af det samlede UK
 • Søren Knæbind

Copyright © ab-tjønsere.dk/sh.