Tjønser-portrætter

ab-fodbold

Denis Holmark: Vagn W. Ludvigsen

Vagn Ludvigsen – har  altid været ABer

Af  Denis Holmark – 11. marts 2008

Du startede i AB som  ung knægt – hvordan var det?
Jeg boede ved Vibenshus Runddel, ca. 700 m fra AB´s baner på  Nørre Allé. Jeg blev medlem af AB i april 1950 og efter et år var jeg gammel  nok til at blive holdspiller. Jeg havde Hagensen som teknik træner ( og det er  jo gået derefter) og ellers Hans Frost, Arne Sørensen og Poul Petersen som  ungdomstræner de sidste 4½ år. P.P. var en dygtig træner, som organiserede  træningen fantastisk godt. Han krævede disciplin af alle spillerne og det  medførte af og til, at vi blev sendt i skydeburet.
Jeg har spillet sammen med bl.a. Nelle, Samba, Niels Olhof  og Steffen og vi har været af sted på de samme ture, som regel arrangeret af  John Larsen. Til Jylland som drengespiller, til Oslo som juniorspiller og til  Holland som yngling. Som junior tabte vi i Idrætsparken finalen til Frem.
Din karriere som  senior?
Vi spillede mange kampe mod Århus Universitet og sammen med  dem en del studenterlandskampe mod de nordiske lande. Et år kunne vi bruge  divisionsspillere og da vandt vi guld i Stockholm.
Som senior spillede jeg på 3. og 4. holdet og nogle gange på  2. holdet, når der var epidemi. Jeg har da også spillet træningskampe på 1.  holdet, når de pludselig opdagede, at de kun var 10. spillere.
Jeg fik en tidlig debut som tjønser. Torsdagstjønsen  startede for mange år siden med bl.a. Bastrup Birk, Lundberg, Hagensen,  Hyldstrup og Poul Petersen. Dengang skulle de melde afbud, hvis de ikke mødte  frem og hvis de var ulige kom Poul P. ned og hentede mig.
På AB i Nørre Allé havde vi et lukket hold, som kørte videre  i Bagsværd. James var en fremragende holdleder, der også sørgede for, at der  blev holdt fest med koner efter hver sæson. Fester vi stadig kan sidde og  snakke om. Meget senere blev vi slået sammen med Flemmings hold og snart kørte  vi videre i gammelmandsrækkerne. Samtidig begyndte jeg at tjønse.
Du har også været  kricketspiller?
Jeg startede som 10-årig med at spille kricket sammen med  Steffen Hansen og fik min debut på førsteholdet som 15-årig. Det var dengang  ret spændende at komme ud at rejse og efterhånden møde de samme modstandere år  efter år. Forplejningen var god og humøret højt selvom resultaterne ikke altid  var lige gode. Men vi vandt da en pokalfinale. Holdkammerater var bl.a. James,  Villum og Niels Torp (keeper). Har Froulund mon givet handskerne videre til  Torp? Talegaverne er de samme.
Mine bedste resultater er 1 century (156 points) og 5 gærde  for 1 point (vi vandt kampen med 1 point). Finnich fortæller gerne om kampen. 5  gærde for 13 points i en international kamp for østholdet, hvor vi kun manglede  1 gærde for at vinde, var nok min bedste kastepræstation.
Din ”civile”  karriere?
Jeg blev student som 19-årig samtidig med James og Njor (de  blev dog sproglige studenter) og senere blev jeg cand.scient. Efter nogle år på  universitetet kom jeg til Gladsaxe Gymnasium, hvor jeg ret hurtigt blev ledende  inspektor, senere omdøbt til vicerektor. Nu er jeg pensioneret.
I 1968 blev jeg gift med Birte og vi fik snart en søn,  Henrik, og senere en datter, Gitte. De er begge gift og har to børn hver. Gitte  venter nummer 3. Vi passer børnebørnene af og til og derfor har jeg ikke så  meget tid til fodbold mere. Birte siger, at min formåen nu nok mere er til golf