15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

SH: Svend Olhoff – 70, 27. april 2017

Svend Olhoff – du fylder 70 år i dag, 27. april – STORT TILLYKKE

Svend, du har i mange år været en stor mand i AB – på mange måder.

Du blev meldt ind i AB efter samtidig optagelse på Metropolitanskolen, og efter at have spillet lagkagefodbold i Brønshøj Boldklub, som lå nærmest jeres bopæl. Det var i 1958 som lilleput på Nørre Allé. Energisk fightende over hele banen var din stil. Du havde dengang – og det har du stadigvæk – marginale udviklingspotentialer på de tekniske færdigheder……

I begyndelsen af din ynglingetid valgte du at indstille dine fodboldaktiviteter til fordel for at afslutte dine gymnasiestudier med et efterfølgende juridisk studium finansieret af erhvervsarbejde.

Du kom tilbage på AB og spillede på div. lukkede hold. Det var  i 1973 på bane 2 i en serie 4 kamp, du forsøgte at score i modstanderens mål på saksespark. Det lykkedes ikke, men navnet blev hængende – Svend ‘Saksen’.

Som Tjønser er du meget vanskelig at komme uden om, du er fortsat stor og fylder godt på banen – en stærk midter-forsvarer med et sikkert hovedspil. Du har et kontrolleret løbepensum, også grundet 2 nye knæ for nogle år siden.

Dit hoved har du brugt, og bruger fortsat,  i flere sammenhænge – jurist og advokat, men også til forskellige projekter i forretningsverdenen. Du havde, før du stoppede din professionelle karriere i 2009, også møderet for Landsret og Højesteret.

Du bor nu flere steder – Danmark, Luxembourg, Spanien – og kommer ofte til tjøns, ligesom du også spiller på GOM/60+ og GVM/70+. Du har netop været med på AB’s VM-hold i Japan.

Personer af det andet køn har du også altid haft et godt øje til……

Du har været kasserer i AB-bestyrelsen, og sidst, men ikke mindst, skal du roses for din store generøsitet over for AB på Lundberg-dagen. Du har hvert år sponseret den flotte statuette – skabt af en anden ABer, billehuggeren Knud Nellemose – der bliver uddelt til ’Årets Lundberg-ABer’.

Du står også i spidsen for ’100 mands klubben’, hvor formålet er at samle penge ind til unge talentfulde AB-spillere, så de kan udvikle sig også på ture og rejser.

Du ønskes en rigtig god dag – vi ses til tjøns.

Søren