2011

ab-fodbold

Bjørn Larsen: Kristi Himmelfartsdag hos Bent Jacobsen

Forrygende  flot tjønser Kristi Himmelfarts dag hos Bent.
Bjørn  Larsen
De tjønsere der havde valgt at prioritere familien  højere end at deltage i Bents arrangement Kristi Himmelfarts dag må ærgre sig  gule og grønne. De gik glip af en forrygende dag.
Der var kick off til tjøns kl. 10.30. Solen stod højt  på himlen og strålede om kap med 20 vel motiverede tjønsere. Bent var på  sædvanlig vis endnu ikke dukket op, men havde indtelefoneret besked til Søren  ”at han kom lidt senere og forventede, at ville indfinde sig på banen til 2.  halvlegs start”. Det forvirrede tilsyneladende holdsætterne så meget, at  startformationerne på holdene virkede lidt skæve. Efter de sædvanlige 10  minutters brokken over ”dårlige hold” kom vi i gang med en god gang tjøns. Bent  dukkede op allerede midt i første halvleg iført stråhat. Om den vil være en  fast del af hans udstyr fremover, kom der ikke noget svar på, men det var  rigtig dejligt at se ham på vej tilbage i sin vante form.  Tjønsen blev selvfølgelig vundet af det bedste hold,  hvor specielt Thomas Krølben brillerede med et hav af mål og fighteregenskaber  som ikke mange vidste han faktisk er i besiddelse af. De bliver hentet frem en  gang om året – og hvem kunne vide at det i år netop skulle finde sted på Kristi  Himmelfarts dag. Onde tunger mente dog at sejren lige så meget skyldtes, at  Søren forlod vinder teamet i halvlegen.
Tredje halvleg blev nydt med et par kasser øl uden  fødselsdagssang og en sild der løb rundt og krævede 20 kroner ind fra alle.  Mange var så udmattede efter kampen at de droppede den planlagte gå tur hjem  til Bent og i stedet satte sig i bilerne og med GPS hjælp fandt de frem til  Sortsøvej. Vi andre natur mennesker vandrede gennem natur skønne områder, hvor  Bent havde sørget for depoter for at undgå dehydrering. Vandringen blev dog ca.  et kvarter forsinket fordi vi måtte vente på Lauge, der ikke kunne blive enig  med sig selv om hvilket tøj at skulle tage på. Forsinkelsen medførte at gå  holdet blev delt i to hold, der dog fandt sammen i depotet.
Hjemme hos Bent på sortsøvej var der dækket helt  fantastisk op med et langbord til 24 personer lige ved siden af hans flotte  fiskedam. Rigtig flot arrangeret af Per og Frank og andre medhjælpere.  Buffeten var helt enestående.
Et kæmpe bord med fade fyldt med  skaldyr. Der var østers, hummer, krabbe kløer mm. – og alt i rigelige mængder.  Allan havde været i byen og må have tømt flere fiske afdelinger. Imponerende og  som kronen på værket havde Per fået lavet en kæmpe is skulptur af AB uglen. Det  er svært at beskrive i ord, men Sørens billeder giver en fornemmelse af hvor  flot det hele var arrangeret.
For at vi ikke kun skulle have skaldyr, startede menuen  med en herlig sild og øl, snaps eller grappa og herefter gik vi så i krig med  buffeten, hvortil der blev serveret champagne. Remmer havde været på rejse hele  ugen og havde derfor lovet sin kone at være kl. 3.00, men han nåede lige at  sluge et par hummere inden han måtte sige farvel (vi andre sørgede selvfølgelig  for han kom af sted til tiden – vi gider nemlig ikke det der med konerne der  kommer og river mændene hjem bare fordi de er et par minutter forsinket).
Da vi ikke kunne spise mere skaldyr, blev der disket op  med en lækker oste anretning og en mega jordbærkage. Det vil tage Jan P flere  måneder at komme sig over hvad han gik glip af ved ikke at deltage.  Silden holdt – på utallige opfordringer – en tale og  overrakte midtvejs i arrangementet en orkide og et par flaske rødvin til Bent  (det er utroligt hvad man stadig kan få for 20 kroner). Søren fulgte op og  takkede Bent for initiativet, inden Bent selv rejste sig og kort forklarede  hvorfor han havde besluttet at sætte dette arrangement i søen.  Bent – tusind tak for et fantastisk arrangement.
Vi er mange der gerne ser, at du gør dette til en fast tradition i årene  fremover. Sidst – men ikke mindst – så var det rart at du (Bent)  var tilbage på tjønser banen. Men lad den stråhat blive hjemme. Mange  billeder på: Tjønser-billeder > Fester og fødselsdage > Kristi  Himmelfratsdag 2011 hos Smeen