ab-fodbold

GRAND VETERAN MASTER/70+ efterår 2017 – AB1 og AB2

AB 1

AB’s Grand Veteran Masters hold er Danske Mestre endnu en gang.

Heldigvis havde vi vundet turneringen inden den sidste kamp mod Skovshoved, hvor vi måtte se os slået med 5-4 i en meget spændende kamp.

Vi spillede uden koncentration de første tyve minutter og det resulterede i to mål til modstanderen.

Herefter lykkedes det Collaitz at score på en aflevering fra Benny til 2-1, som lidt senere fik tilkendt et straffespark, da modstanderen tacklede i ryggen. Collaitz hamrede bolden på mål, men desværre på overliggeren og lige inden halvleg scorede Skovshoved til 3-1.

I begyndelsen af anden halvleg er Tim involveret i en tackling foran mål, som dommeren dømmer straffespark på og den bold når Tim ikke at se, inden den suser i nettet til 4-1.

Herefter får vi en god periode og skaber spænding om resultatet, da både Collaitz og Søren scorer et mål til stillingen 4-3. Men Skovshoved slår tilbage med endnu et mål, hvorefter Collaitz slutter scoringen til 5-4 og dermed hattrick.

Vi vinder turneringen foran Skovshoved og Tårnby og da det er den eneste officielle turnering i den aldersklasse, er vi Danske Mestre med en målscore på 34-11.

Collaitz snupper titlen som topscorer med 10 mål foran Yde med 9 mål efterfulgt af Søren og Henrik med hver 5. Tim lader kun 11 bolde passere og redder lige så mange, som vi har scoret tilsammen.

Tak for en flot sæson.

Med venlig hilsen

Benny Nørgaard

—-ooo0ooo—-

AB 2

Så sluttede sommeren med endnu et nedelag 1-9 til ØIF

Alle spillede fint, desværre under vanlig standard – jeg gennemførte hele kampen i målet med pæne foræringer til et meget skydende ØIF hold, der angreb med 5 mand og var foran 3-0 ved pausen.

Villum havde debut og kvitterede med skud på stang, overligger og målmand, der tog meget – mens Nille, Stig, Pelle og Erik klarede forsvar og udskiftning på fin vis.

Og efter 6-0 lykkedes det Stig at få bolden fra den meget angrebslystne målmand – som så ikke kunne nå Stigs præcise spark midt i målet fra midten af deres banehalvdel.

Men det lykkedes os da at holde dem fra 2-cifrede scoringer – og vi glæder os til at se også deres 2. hold i vinterturneringen – og forhåbentligt mange hold til forårsturneringen med 75+

Jeg vedlægger regneark, der dels har den nu afsluttede sæson – og dels et nyt ark med de nye kampe, hvor dagens spisere (tak til Bent for at komme frem til de 3 indkøbte håndmadder) har indsat deres forventede spilledatoer – og jeg gerne hører fra andre på 2. holdet- TAK.

Vi har i efteråret brugt 13 spillere i de 8 kampe, og havde vi kunnet holde modstanderne fra at score, så havde det været en fin sæson, da vi scorede 9 mål. Desværre gik der 53 ind.

John Andersen

GVM AB

—-ooo0ooo—-

AB 2

Dagens kamp var deres sidste og vores næstsidste, så vi gave dem muligheden for en 2. plads, hvilket dog kræver, at AB 1 slår SIF/HIK stort næste mandag, hvor vi skal spille hjemme mod ØIF.

Vi var 6 friske spillere, der startede med Erik fremme og Stig, Nille og Niels O til at dække målet, hvor jeg drev den af.

Så meget, at de fik et heldigt langskud ind mellem benene på mig efter 10 minutters spil.

Men efter et udspark fik alle vore spillere en fod på bolden og hen til Stig, der koldt sparkede den ind til 1-1 – kampens absolutte højdepunkt.

Pausestillingen blev 1-3 og Bent kom ind mens Stig gik på mål og klarede meget, men dog ikke Leif og Murer-Bents snedige skud.

Men vi havde faktisk flere chancer med muligheder alene med deres gode målmand Erik, som dog klarede det meste.

Dog ikke vores Erik, som midt på banen tåløftede bolden over ham og en forsvarer, så den pænt kunne trille ind.

Kampen endte 2-7 – sidst i Tårnby var det 6-2, så måske ikke en forbedring – men flot kamp, der sluttede tæt på 3-7 efter 3 skud på mål i samme omgang.

Nu venter rækkens nr 4 ØIF på mandag – hvor der er mange tilmeldte – og jeg håber at vedlagte regneark er opdateret, så vi deraf kan vælge spillere og spisere?

Vi var 14 til frokost efter kampen, hvor der blev snakket om såvel Hawaii, som 75+ (som de ikke kan stille hold i), juni VM i 70+75+på AB – og USA turneringen til sommeren 2018

GVM AB

—-ooo0ooo—-

AB 2

Strålende sol på tværs af banen og 7 friske spillere holdt SIF/HIK væk fra vores mål i de første 15 minutter, før de fik scoret på mig.

Så jeg skyndte mig at overlade ansvaret til Vagn, der kun lod 2 mål gå ind til pausestillingen 3-0.

Men efter de sædvanlige første 10 min med et godt kæmpende hold med Nille, Erik, Pelle og Strøh, så blev Stig sat på mål og det medførte straks at Nille tryllede foran og fik bolden på tværs til Pelle, der sparkede en studsbold over den totalforvirrede målmand, der lå og rodede på kunstgræsset.

Vi var således lige ved at have dem, men så dukkede lange Jesper op (han havde været en tur til udekamp på AB) og han fik skabt ro hos det modløse hold, der kvitterede med endnu 5 mål til slutstillingen 8-1, samme resultat som vi tillod AB 1 at få sidste mandag.

Men nu venter Tårnby og ØIF og hvis vi undgår flere skader/sygdom, så skulle det være 2 hjemmesejre.

Jeg går ud fra, at alle på vedlagte liste spiller og spiser med på mandag, hvor vi nok skal bruge taktikrummet, da varmestuen ikke vil blive forsynet med tallerkner og bestik – men jeg håber på at vi nyder slagterens mad alligevel.

John

—ooo0ooo—-

AB 2

Det skal måske tilføjes, at vi i hver halvleg holdt dem fra scoringer de første 10 minutter – og at vi faktisk havde et par gode chancer – ikke mindst med Erik og Nille fremme i starten af kampen.

Pga afbud/træthed var vi fra start kun 5, dvs ingen udskiftning – men da Niels O. i starten af 2. halvleg fik en fodskade lånte vi Torp til målet – men havde altså stadigt ikke nogen udskiftninger.

Så flot kæmpet i silende regn, der efterlod os alle dyngvåde.

Vi har udekamp på mandag på Krøyersvej – så jeg hører gerne fra Bent og Villum om de kan spille den kamp – og de efterfølgende 3 hjemmekampe?

Normalt er der ikke spisning hos SIF/HIK, men øl får vi da.

Med venlig hilsen John

—-ooo0ooo—-

AB 1

Mesterskabet er sikret inden sidste runde.

Efter en flot sejr over AB2 kan vi konstatere, at hverken Skovshoved eller Tårnby kan indhente os længere. Vi mangler stadig en kamp mod Skovshoved, men på nuværende tidspunkt har vi maksimum point på 18 og en målscore på 30-6.

Søren indleder scoringen med en assist fra Collaitz og lidt senere opsnapper han en aflevering og scorer til 2-0. Benny bliver hentet ind fra sidelinjen i silende regn og får en flot aflevering fra Henrik, som han scorer på. Lidt senere gentager de kunststykket til 4-0. Jan Ivar slutter halvlegen af med et langskudsmål til 5-0 efter at have opsnappet en aflevering.

I anden halvleg er det Henrik, der opsnapper en aflevering til en modstander og kan sende bolden i mål. Begge mål er et resultat af vores taktik, med at dække modstanderne helt tæt og så nogle gange opsnappe bolden før dem.

AB2 vil også gerne være med i løjerne og det lykkes John Nilsson at slippe fri, så han kan spille Stig, der kan score på en forsvarsløs Tim.

Collaitz, der scorede 4 mål i sidste kamp, er stadig sulten og det lykkes ham at score efter flere forsøg på stolpe og modstander. Til sidst slutter Collaitz af til 8-1 på en følt aflevering fra Benny.

Så der var god stemning i såvel omklædningsrum som restaurant til den efterfølgende frokost.

Tak fordi du ringede til os Niels. Collaitz haler ind på dig som topscorer. Han har nu 7 mod dine 9 med en kamp tilbage.

—-ooo0ooo—-

AB 1

AB Tårnby – AB 1: 3-5

Dagens kamp fik en lidt alternativ optakt, idet Manager-Benny, Duun og Yde havde valgt at feriere forskellige steder i Europa i stedet for at passe deres fodboldkarriere på AB 1 og klubbens stolthed.

Vi valgte en opstilling med Tim på mål, Ivar i forsvars-midten, Collaitz på toppen, Strøh og SH på kanterne – John N. på bænken og Ass. Manager Torp omklædt på kanten.

Vi vidste, at en sejr ville bringe os meget tæt på at vinde turneringen, så kampgejsten var på plads. Alligevel havde vi stort set ikke bolden de første 10 min., og de scorede da også til 1-0 efter passivt AB-forsvarsspil.

Så fik vi gradvist formationen på plads, og Collaitz scorede et flot contra-mål. På et hjørnespark scorede SH på en ripost, så nu udviklede kampen sig som håbet. Collaitz scorede endnu to contra-mål til en AB-føring på 4-1. Så slappede vi lidt for meget af, og de reducerede til 2-4 og 3-4, men heldigvis fandt Tim sit suveræne målmandsspil frem, så der skete ikke mere, før i de sidste sekunder, hvor Collaitz scorede til AB-slut-resultat på 5-3.

En fortjent sejr og glade smil til øllen i omklædningsrummet. Derefter en hyggelig frokost med Tårnby-spillerne.

Nu bli’r den kommende mandags-kamp mellem AB 1 og AB 2 ’uhyggelig’ spændende……..

Søren

—-ooo0ooo—-

AB 2

Dagens kamp fandt sted i flot sol på Tårnbys flotte nye og indhegnede kunstgræsbane, som kun skæmmedes af, at siden mod vejen er med træer og buske – og dommeren insisterede på at vi fandt bolden isf at benytte nye.

Men det gav da lidt pusterum i kampen, som vi kun var mødt 6 frem til efter et sent afbud og en udeblivelse – men så havde vi da Flemming på sidelinjen til at dirigere os.

Alt startede fredligt med god opdækning af deres Leif – og med en meget medspillende målmand hos dem, mens Pelle fornuftigt holdt sig i vores mål, og Nille arbejdede fremme med Stig, Niels O og mig i bagkæden.

Men pludselig var der andre, der ville frem og de lavede et flot langskud og nogle klumpmål til 3-0, før Lavetten kom ind og flot fik afleveret en bold på tværs til Stig ved målet, det koldt reducerede til 3-1.

Desværre fik de endnu 2 mål til pausestillingen 5-1.

Vi kom godt igen og havde faktisk flere chancer, herunder et flot hovedstødsforsøg fra Nille og enkelte andre gennembrud med gode redninger af deres målmand.

Men så fik Leif pludselig muligheden og øgede til 6-1 uden at Stig på mål kunne klare den.

Men så fik Lavetten en løber fra fra John N og efter et skud i maven på en modstander kom bolden til ham, hvorefter han skød den i mål til 6-2.

En god kamp trods nederlaget – og fin frokost bagefter, hvor vi også fik luftet ideen om Hawaii, Seattle og måske en AB turnering til juni med italienere og måske japanere og amerikanere.

Men det kan vi snakke mere om den 2/10, hvor vi jo skal have en rigtig AB kamp – og efterfølgende frokost, som det fremgår nedenfor.

Alle, der blot har deltaget i en kamp i vinter og sommer er velkomne, men som Benny skriver, så skal vi kende antallet inden vi bestiller frokosten – som jo er gratis da vi skal have brugt 20-kr pengene – eller nogle af dem.

Så dem der ikke allerede står på vedlagte liste til 2/10 bedes tilmelde sig – såvel til kamp som til frokost, idet jeg indtl det modsatte meddeles regner med, at alle kommer fra AB 1?

John

—-ooo0ooo—-

AB 1

Vi manglede Tim og Henrik til dagens kamp, men det skulle vise sig, at de ikke var uundværlige.

Vi var enige om Sørens taktik med de tætte opdækninger af modstanderne. Og det kunne Østerbro heller ikke lide, de kom kun til et par afslutninger i første halvleg, som Niels Torp afværgede.

På et efterfølgende udspark fra Torp lander bolden hos Collaitz, der efter et par træk kanonerer bolden forbi målmanden og i mål. Som målmanden sagde efter kampen: ”Jeg vidste, at du ville skyde, men jeg nåede ikke at se den”.

I pausen bliver vi enige om, at spille lidt mere tjøns, afleveringerne er ikke præcise nok og der dribles for meget.

Det bliver lidt bedre og på et tidspunkt bryder vi et angreb og Søren sender straks bolden frem til Yde, som kan score til 2-0. Herefter slapper vi af og begynder at spille flot fodbold.

Vi ligger på førstepladsen med 15 points for fem kampe og en målscore på 17-2.

Tårnby og Skovshoved er på de næste pladser, men vi kan selv afgøre mesterskabet med 3 kampe igen.

—-ooo0ooo—-

AB 1

AB – Skovshoved 3-1

Endnu en dramatisk kamp mod Skovshoved.

Før kampen blev vi konfronteret med resultatet mod Rødovre, som Skovshoved ikke syntes var i orden.

Meningerne var lidt delte. Nogen syntes, at det var Rødovres problem, at de stiller med et dårligt hold, selv om de har andre og bedre spillere. Nogen syntes, at det var unødvendigt at vinde så stort med risiko for, at Rødovre vil trække sig fra turneringen.

Vi blev enige om den sædvanlige taktik, med en meget tæt opdækning af deres spillere. Og vi var uden Søren, der cyklede rundt på Bornholm og Niels Torp, der har smerter i hælen.

Derefter gik kampen i gang og Yde indleder scoringen med et hovedstødsmål på en centring fra Benny.

Lidt senere i halvlegen giver presset på deres spillere resultat, da Benny opsnapper bolden på en aflevering og sender bolden i mål til 2-0, som er stillingen ved halvleg.

Skovshoved, der kom i stærkeste opstilling med tre skarpskytter, har det svært med den tætte opdækning, men det lykkes dog for dem at få scoret til 2-1. Herefter presser de os i en længere periode, men forsvarets tacklinger, stolperne og Tim redder os i den periode. Tim, der lige var blevet opereret, fik stadig smertestillende medicin og kastede sig fuldstændigt frygtløs ind i alle bolde. Heldigvis var der ingen dopingkontrol efter kampen.

På et tidspunkt må Collaitz udgå med en fibersprængning, hvorefter vi ikke har udskiftning.

Deres presspil giver også muligheder til os. På et tidspunkt mister de bolden og Jan Ivar sender den frem til Yde, der er alene med målmanden. Yde afdribler ham og sender bolden i mål til 3-1, hvorefter kampen er afgjort.

En stor kamp af alle og især af Tim, der bliver udråbt som kampens spiller af dommeren.

—-ooo0ooo—-

AB 2

GVM AB 2 efter 3 halvlege med 0-3 lykkedes det i 4. at få 1-1

Lidt bygevejr, mange afbud og en halvsløj Pelle, der havde ligget syg hele weekenden, var ikke den bedste baggrund for at komme igen ovenpå startkampens 06 (0-3) hjemmenederlag til SIF/HIK.

Men markspillere + en frysende Flemming på sidelinjen startede fint med at holde ØIF væk fra Vagn, der havde en flot præstation i målet og flere gange fik reddet med hånden helt nede ved jorden.

Men et flot langskud i øverste hjørne nåede ingen af os at se – og i modvindshalvlegen nåede de at score endnu 2 gange trods flot forsvarsspil af debutanten Denis, der sammen med Pelle, Nille og mig spillede hele kampen ude.

Efter pausen fik de scoret endnu 1 mål, mens vi måtte nøjes med stolpe-ud og lige-ved chancer.

Indtil Nille trak op i venstre side og spillede på tværs til mig, så alle styrtede derover og jeg kunne spille Pelle i venstre side ved målet, hvor han sparkede den flot ind – rigtig tjøns.

Så et 4-1 nederlag og årets første mål var jo en klar forbedring – og det glæder mig at se, at AB 1 straffede SIF/HIK med 3-1 på hjemmebane i dag og nu er suveræne på 1. pladsen med 15 p.

Mens vi holder os foran Rødovre, som åbenbart ikke har trukket sig endnu.

Vi spiller næste kamp ude mod Tårnby fredag den 22/9 kl 11 – med efterfølgende frokost (i dag nøjedes vi med øl) -og der ser det ud til at vi kan få 8 mand på holdkortet – se vedlagte.

Og der trænes jo flittigt på Sicilien og til tjøns, så vi håber på at alle er skadesfri til de næste mange kampe.

GVM AB 2

—-ooo0ooo—-

AB 2:

Tak for fin kamp i dag, hvor vi næsten spillede lige op mod SIF/HIK i skarpeste opstilling. Vi holdt taktikken fint med at passe godt på Jesper, men desværre havde de andre med på holdet. Pelle stod på mål fra start og Strøh, Nille og jeg tog os af forsvaret, mens Erik A sled i angrebet, hvor vi faktisk havde enkelte chancer på deres gode målmand. Men så laved Pauli 2 flotte mål og Jesper 1, hvor han for en gangs skyld ikke var dækket og det selv om vi havde indskiftet Lauge og NielsO.

Så 0-3 ved pausen. Jeg tog målet efter pausen, men lige lidt hjalp det – nu var det Erik med 2 gode mål og Troels med kampens sidste til slutresultat 0-6. Vi har fået aftalt udekamp mod ØIF på mandag – de giver ikke mad, men vi kan jo spise på Samsø – og jeg håber at høre fra de ikke spillende, om de kan? KBU har indtil nu kun ændret ØIF og HIK/SIF kampene, men jeg håber at høre fra Tårnby og Rødovre, så de også kommer på plads. Men vedlægger listen over de datoer og steder, jeg håber, vi spiller.

Og ser frem til at høre fra spilleklare Smeen, Villum, Vester, Vagn og måske snart Stig?

John Andersen GVM AB 2

mobil 2220 2507

—-ooo0ooo-

Niels Torp – Henrik Duun – Jørgen Collaitz – Niels Yde – Jan Ivar Nielsen

Tim Rishøj – Søren Hansen – Benny Nørgaard

AB 1: Rødovre – AB: 0-28

En historisk sejr til AB med en scoring hvert andet minut.

I den sidste kamp mod Rødovre spillede vi uafgjort, blandt andet fordi de havde gjort banen smallere og kortere.

Den hoppede vi ikke på i dag, fuld bredde og kun 3 meter for kort og så var vi enige om, at de skulle straffes for det nummer, de lavede med os sidst.

Vi var også enige om, at vi skulle spille hurtigere, især på kontra angreb og alt lykkedes.

Ved halvleg stod det 0-15 og i anden halvleg scorede vi 13 mål.

Yde blev topscorer med 6 mål, Søren 5 mål, Collaitz 5 mål, Benny 5 mål, Henrik 4 mål og Jan Ivar 3 mål.

Alle spillede en flot kamp også Tim, selv om han havde en let dag på kontoret.

—-ooo0ooo—-

AB 1: Kære alle

Tak for en ok kamp, hvor tempoet var sænket lidt for meget. Men det gik denne gang.

Vi starter med at score, da Yde opsnapper en aflevering fra modstanderen, som han sender i mål.

Modstanderne kender vi fra mange års tjøns, men ikke desto mindre lykkes det Bent Strøh at gå solo gennem forsvaret og score på Tim, som forsvarede sig med, at han var blændet af solen bag skyerne.

Den uafgjorte stilling skaber lidt panik og Jan Ivar går så hårdt til modstanderen, at han får det gule kort og må udgå i fem minutter.

Herefter tog vi seriøst på opgaven og først scorer Henrik på en assist fra Søren, derefter Yde på en aflevering fra Collaitz, Henrik igen på en assist fra Benny og endelig Yde på en aflevering fra Henrik.

Vores modstandere spillede en flot kamp ikke mindst set i lyset af, at de kun spillede med fem mand og således ikke kunne foretage udskiftning. Deres målmand havde travlt og reddede alt over hoftehøjde.

Vi stiller med samme hold mod Rødovre på mandag, mødetid kl. 10.30. Alle har meldt sig til.

—-ooo0ooo—-

I går spillede vi mod Tårnby og vandt 2-0.

I omklædningsrummet blev vi enige om at genbruge Sørens taktik fra sidste kamp, nemlig en tæt opdækning af deres angrebsspillere.

Tårnby havde ligesom Østerbro en målmand, der gerne ville spille med i marken og det straffede vi også denne gang.

Den tætte opdækning gjorde, at målmanden kom lang væk fra målet for at finde medspillere og da Yde opsnapper bolden på en upræcis aflevering, sender han den i det tomme mål til 1-0.

Denne stilling holdes indtil der er to minutter igen. Da får Henrik fat i bolden, sender den op til Yde midt på banen og han sætter indersiden til og bolden triller stille og roligt i endnu et tomt mål. Målmanden halser efter, men opgiver på halvvejen.

Ved den efterfølgende frokost anerkender Tårnbys spillere vores disciplinerede indsats, der betød, at de ikke kom til ret mange afslutninger.

Flot indsats af Niels Yde med to mål og Jan Ivar, der passiviserede Tårnbys målfarlige angribere.

Mvh Benny Nørgaard

PS

Dette er sidste gang, at referat bliver udsendt direkte til indbakkerne.

Referaterne findes på vores hjemmeside, punkt 26, MASTER turnering, GVM 70+, efterår 2017.

—-ooo0ooo—-

Så er efterårsturneringen i gang, og vi har vundet den første kamp mod Østerbro med 5-0.

Det starter med at Østerbro får tilkendt et straffespark, idet Søren er nødt til at redde et spark på mål med hånden.

Det får heldigvis ingen konsekvenser, idet Tim redder på strålende vis. Desuden er dommeren en af hjemmeholdets spillere, der ikke helt kender reglerne, så han glemmer at udvise Søren i 10 minutter.

Det sætter os i gang og som sædvanlig løber Torp med frem, da vi bryder et angreb, og han scorer på en flot frispilning af Yde.

Østerbro har en markspiller på mål, og han kan ikke lade være med at rykke med frem i marken. Det plejer vi at straffe ,og da Henrik får bolden på egen banehalvdel og ser at målet er tomt, skyder han med venstre benet bolden i det tomme mål.

Lidt efter gentager Jan Ivar kunststykket, denne gang i en bue over målmanden med højrebenet.

Niels Yde, der har kæmpet godt hele kampen og har været i grønsværen 5-6 gange, vil også meget gerne score, så da han får bolden midt på banen dribler han hele vejen og afslutter med en Pernille Harder.

Det sidste mål scores af Søren, der bryder et angreb, og da der ikke rigtig er nogen at spille til, skyder han den i kassen med et flot skud.

Flot kamp af alle, især Tim, der ud over straffesparket redder 3-4 oplagte chancer.

Det er ikke kun i AB, at vi udsætter aldringsprocessen ved at spille fodbold i en sen alder.

Se og hør, hvad de gør i Viborg ved at klikke på følgende link.