Tjønser-portrætter

ab-fodbold

Denis Holmark: Henrik Duun

Henrik Duun – Man bliver glad i  hele kroppen af tjøns
Af Denis Holmark
Hvordan blev det AB?
Uden Hagensen var jeg nok ikke blevet AB’er. Jeg er født på  Bispebjerg og gik i skole dér, til jeg var 13 år, hvor vi meget praktisk  flyttede til Bagsværd, hvorfra jeg så måtte cykle til AB. Hagensen var lærer på  Bispebjerg skole og rekrutterede flere elever til AB via ekstra fodbold efter  skoletid.  Da jeg var 10 år stod jeg  sammen med min far på kontoret i Nørre Allé og blev meldt ind hos Poul P. som  så mange andre. Den første tid trænede vi på ”Trekanten” oppe ved Vibenhus  Runddel og fik hver gang søm fra knopperne op gennem sålerne på støvlerne; de  blev så efterfølgende banket tilbage på plads hos Stær. Eiler Koch var min første træner og han var en rar fyr – synd  at han skulle gå bort så tidligt. Tiden på både 2. lilleput og 2. drenge sammen  med bl.a. Flemming Kjærsgaard, Henning Thorsen (DM i bordtennis), Arne Sørensens  søn Kent og mange flere blev kronet med, at vi vandt rækkerne i 1956 og 1958.
Din fodboldkarriere?
Op gennem junior- og ynglingetiden var Svoger træner,  hvorefter Thorius og Frank Soo kom til at spille en stor rolle i seniortiden.  Nogle få 2. holdskampe blev det til, men ellers var det 3. holdet i flere år.  Vi blev sjællandsmester i serie 2 i 1964 med bl.a. Collaitz, Strøh, Dannesbo og  Raymond Larsson m.fl. Ind i mellem havde jeg fornøjelsen at spille på talentholdet,  men blev senere slået af holdet af Jan Larsen, hvilket vel ikke var nogen skam.  Efterfølgende var jeg med til at organisere ”lukkede hold”, hvilket ikke var  særligt populært hos formand Frost. Holdene var meget stærke idet mange  tidligere 1. holdsspillere og DM’ere fra 1967 deltog. Vi vandt næsten altid med  2-cifret målscore til stor irritation for modstanderne. Kernen af de ”lukkede  hold” dannede også stammen på Old Boys- holdet, hvor jeg var med til at vinde  DM i 1983.  Siden har jeg været med til at vinde samtlige KBU  turneringer i Old Boys, Veteran, Super Veteran, Master og Grand Old Master samt Vinterturneringen for 50+  vist nok 10 gange. Jeg har også optrådt på Stjerneholdet et par gange. I over  25 år arrangerede jeg tur for AB’s sommerhold til Nordjylland og Bornholm,  sammen med  Flemming Nielsen og Lund.  Faxe var en uundværlig hovedsponsor. Ferierende udlandsprof’er gæstede også  holdet med stor succes.
Hvad med tjønsen?
De sidste mange år er tjønsen blevet en livsstil for mig og  næsten noget helligt. I al slags vejr, sommer og vinter, må vi ud for at få det  endnu bedre, når vi har fået brændt noget energi af. Kultur- og fodboldrejser  er der i tidens løb blevet mange af. De sidste par år med Jane og Elio i  spidsen, som med stor energi laver nogle forrygende rejser til Italien. Som et  sidste skud på stammen for den rejselystne flåde, arrangerer jeg sammen med  Lauge skiture til Østrig for en lille kreds af skiinteresserede tjønsere.
 Dit liv ved siden af  tjøns?
Efter en lang karriere i oliebranchen står den nu på lidt  konsulentarbejde for mit gamle firma. Jeg er også gået i gang med studier på  FolkeUniversitetet i filosofi, sociologi og psykologi. Mange rejser skal der  også være plads til. På det maritime plan er jeg gast på min svogers båd og jeg  lærte sidste sommer at ro havkajak, så jeg kan følge lidt med min kone, som har  roet som motionist i Hellerup i 40 år. Resten af tiden bruges på familien og på fodbold på holdene  50+, 55+, 60+ og den livgivende tjøns, hvor jeg mødte Hagensen igen, og hvor  ringen så blev sluttet.