Elio Acunto-de Lorenzo: Sicilien 2014

ab-fodbold

Elio Acunto-de Lorenzo: Oplæg

Elio Acunto-de Lorenzo

Kære med-Tjønsere,

Vedlagt vil I finde det definitive program for vores Sicilien – AB 125 års tur. Det er mit håb, at I  alle deltager i rejsemødet, som hermed indkaldes: Torsdag den 28.08.2014 klokken 18,45 i restauranten, umiddelbart efter tjøns.

Denne skrivelse bedes printet og medtaget til rejsemødet samt til Ortigia. Jeg vil gerne sikre, at hver især kan følge med i programmet og kan have glæde af adresser og tlf. numre. Ved mødet vil jeg gennemgå programmet. Under mødet vil jeg udlevere en overskuelig plan over den del af Siracusa, som hedder Ortigia og forklare, hvordan man kan løbe/gå omkring øen … eller bade.

Jubilæumsturen er meget længere end de forrige og byder på nogle forskelligartede fly ankomst– og afgangskombinationer, som vi er i færd med at koordinere for at begrænse ventetider og tilpasse vores minibus transportkapacitet. Vi arbejder på sagen og John vil ved rejsemødet kunne præsentere de løsninger, der er fundet for at begrænse lange ventetider i lufthavnen.  Det kan være, at strækningen Catania – Siracusa Ortigia på over 40 km skal køres flere gange, og det kræver megen opmærksomhed at ramme den rigtige og gratis motorvej til Siracusa. Tager man fejl, kommer man på en smuk landevej, men bruger 75 minutter i stedet for 45 min.

Det kan være, at vi ikke kan være sammen til middag på ankomst aftenen – eller i hvert fald ikke på samme tid – og med samme appetit. Turens åbnings fælles middag er derfor udsat til dagen efter, 7/9. Bemærk i øvrigt, at Catanias lufthavn ikke længere hedder Fontanarossa, men nu bærer navnet Bellini, den kendte operakomponist fra Catania.

Jubilæumsturen omfatter, som altid, landskabsmæssige oplevelser, kulturelle besøg, smag af gastronomiske og enologiske specialiteter, men også hvilepauser, som giver gode muligheder for afslappet samvær på en lille ø med masser af barer, restauranter og folkeliv. Friaftenerne er beregnet til, at vi – i større eller mindre grupper – kan nyde de mange muligheder, der bydes på – socialt, kulturelt og gastronomisk.

Noget nyt på det sportslige plan omfatter en træning, hvor Frank vil vurdere formen og formulere taktikken, og en international turnering med vores venner fra Juventus /Siena, et hold fra Siracusa og muligvis et hold fra Catania.  Vi skal have flag o.l. til de italienske hold. AB deltager med to 7 mands hold, som Frank vil udvælge i samråd med de to anførere, så at holdene er nogenlunde lige stærke. De to anførere er Lauge og Niels Olhoff. To forskellige sæt spilletrøjer skal naturligvis skaffes og transport aftales ved rejsemødet. Denne løsning er valgt for at begrænse størrelsen af banen, som denne gang svarer til vores vanlige kunstgræs bane, og for at give alle AB Tjønsere mulighed for at spille et passende antal minutter på en overskuelig bane den sidste turdag, forud for en festlig afslutningsmiddag og måske en kort nattesøvn…..

Af praktiske oplysninger kan følgende nævnes:

Vi disponerer over to bilparkeringspladser foran hotellet og den tredje plads skal ”findes” i nærheden hver gang.

Vi kommer til at bruge badebukser og badehåndklæder flere gange i løbet af ugen og vi må desværre ikke bruge hotellets håndklæder uden for hotellet.

Menuer er blevet fjernet fra programmet, dels fordi Jane og jeg har ændret en del ved afprøvningen i juli måned, dels fordi noget først kan afgøres telefonisk først i september af hensyn til råvarer – og dels endelig for at bevare lidt spænding…

Vinreglerne er naturligvis de samme, vi alle kender. Der betales individuelt for forbrug ud over det, som turkassen har med i menuen.

Pastaretter vil blive begrænset i de fælles middage, vi indtager.

Fisk, skaldyr og mange grøntsager er en væsentlig del af øens gastronomiske specialiteter, men vi vil gerne vide, om nogen ønsker at bortvælge nogle ting. Det skulle gerne være en fornøjelse for alle (!) og hvis vi ved det i forvejen, kan sagen nemt ordnes via mail eller pr. telefon. Hvis nogen ikke vil have fisk, ikke tåler skaldyr etc, så lad os det vide!

I vil finde særdeles hjælpsomme værter på hotellet, en køn og sød Mariolina og en flink gourmet Marco og deres unge, lidt engelsktalende, medarbejdere. www.hotelgranbretagna.it

Morgenmaden er god, med søde og salte tilbud, frugt og flere typer kaffe og venlig, opmærksom betjening.

Der er kun to enkeltværelser og til de to herrer vil nøglerne blive udleveret ved ankomsten.

Der er plads nok på disse to værelser.

De øvrige dobbeltværelser, hvad enten det drejer sig om værelser til én eller to personer er ret forskellige m.h.t  størrelse, badeforhold, udsigt, etage m.v. Vi besætter hele hotellet.

Jane og jeg har derfor besluttet, at nøglerne stilles ved skranken, når vi ankommer. Enhver snupper en nøgle, så at tildelingen er helt tilfældig.

PROGRAM

06.09

Ankomst til Hotel Gran Bretagna i Ortigia  på forskellige tidspunkter.

Jane og jeg og sikkert nogle af de tidligt ankommende spiser derfor omkring  klokken 8 – 8.30. En række andre Tjønsere vil først                    ankomme senere.

Vi spiser på den lidt ”formelle” restaurant PORTA MARINA,  hvor  den fantastiske  køkkenchef og ejer Salvo di Mauro                  styrer maden. Hans  ”caponata ” er rejsen værd… Via dei Candelai, 200 m fra hotellet.

De, der vil med kl. 8-8.30, eller spise der senere (ca. kl. 22-22.30), skal gerne  give besked via mail eller ved rejsemødet, så at vi kan    bestille bord og mad.

07.09

Fra hotellet afgår vi klokken 10.00 under ledelse af vores engelsktalende  guide Lucia, som viser os spændende steder i Ortigia om formiddagen,

fører os til markedet til en minifrokost og efter en hvilepause på hotellet,  viser hun os arkæologiske perler i Siracusa og katakomberne.

Tilbage til hotellet og vi går til restauranten DIONISO klokken 20.  www.dionisortigia.it hvor vi sammen fejrer turens start.

08.09

Klokken 10,00 kører minibusserne til stranden ”Arenella” (15 min), hvor vi bader,  soldyrker og spiser frokost. Tilbage til hotellet ca. 15.

Klokken 17.45 kører minibusserne til tjøns på banerne ”Pantanelli Sport”, hvor vi  træner 18.30-20.00 under Franks skarpe blik. Spillere indbetaler 10 euro hver  for leje af bane til 8.9 og 12.9.

Friaften

09.09

Morgenmad klokken 8,00 og minibusserne kører 8,30 til vulkanen Etna.  Motorvej Siracusa – Catania, udgang Zafferana, derpå sp 92 til Rifugio Sapienza,  hvor vi møder vores guide/ geolog og vulkanolog Pilade klokken 10,15.  www.Etnadenstoredanske.dk ,  www.etnasicilyguide.com,

Husk at have en varm trøje med til besøget på toppen.  Guiden vil give os en grundig indføring i Etnas natur  og udvikling inden en

Frokost og vinsmagningspause hos baronessen i Villagrande ca. klokken 13  på et par timer www.villagrande.it /en/visit-barone-di-villagrande-estate.html,  Vulkanbesøget slutter ca.18 på en bar… To minibusser kører tilbage til  Hotellet, medens en minibus på vejen henter Villum, som ankommer til Catania.

Friaften

10.09

Hviledag indtil klokken 14,55- 15,00 under Lucias ledelse i minibusser til Noto (ca. 45 min).  Ca. kl. 19.00 tilbage til hotellet.

Friaften

11.09

Morgenmad, minibusserne kører med Lucia til Ibla og Modica.  Frokost hos Carmelo  i Marina di Ragusa  www.trattoriacarmelo.it,                  efterfulgt af solbad og badning . Tilbage til hotellet ca. 19.  Juventus Siena folkene ankommer.

Friaften

12.09

Afgang med minibusser klokken 10,00 til ”Arenella”  stranden med solbad, havbad og minifrokost. Tilbage 15,00.  Fra klokken 18,00 international 7- mands turnering. Drikkevarer ! Afslutnings middag med kæmpebord hos Kalliope klokken ca.22  www.trattoriakalliope.it

13.09

Diverse afrejsetidspunkter, som gennemgås af JA under rejsemødet.