26: MASTER-turneringer

ab-fodbold

MASTER 50+ sommer 2012

KAMPREFERAT: HIK – AB, 20. juni 2012 

Per Hærvig

Mit referat er opbygget på følgende skabelon: Formål, personkarakteristik, overordnet fakta, Ønsker, Hilsen Formålet med dette referat er at give andre, men især de fremmødte et indblik i hvad der egentlig foregik i kampens løb. Der vil blive lagt vægt på at hver enkelt kan tage ”noget” med hjem, der med tiden kan blive til måske en ny måde at tænke fodbold på. Ud fra mottoet alle nævnt ingen glemt må jeg jo heller komme til sagen.

Vi skulle møde HIK (de fimselyserøde fra øst) i et topbrag. HIK kunne med en sejr gå i front i puljen og de var da også ude at varme op, lang tid før UK havde sat os stævne på FPFPFPistersssvej. Før kampen var der et væld af anekdoter – så ingen tvivl om at der var en sund nervøsitet på holdet, hvilket måske også kunne skyldes det persongalleri hver især så med egne øjne.

Før kampen blev der som sædvanligt taget holdfoto af vores smukke udefrakommende fotograf – så ingen havde problemer med at se ekstra godt ud. Heldigvis havde HIK den samme dommer som de altid har, så alle vidste hvad de gik ind til – men han var nu flink nok, let bestikkelig og til fals for brok og til tider en  eminent læge i flere situationer. Vores hold er meget rummeligt; der er f.eks. altid plads til en til på bænken. Søren og Søren spillede i de bagerste kæder og var vel mest af alt et tohovedet monster. Den ene Søren havde fikst fået sat papylotterne og den anden fik utallige opfordringer om at lave en opfølger på det boglige plan hvor titlen kunne være ”Fremtidens nye finter og min tid i DBU for 30 år siden”. Helt sikkert stof til en roman. Raf (medbringende en af vores mest trofaste støtter) var kampen igennem involveret i frugtbar trekant med 3 fimselyserøde. Flere gange ville de udenom, men Raf gjorde hvad han skulle og holdt dem i et stramt greb i lange perioder. 2 x 30 min i en trekant er lang tid – for nogen.

Lidt uden for trekanten satte Lønneren sig på venstre kant – med hans overblik og fart var der flere optrin hvor det var tydeligt at dommeren ikke var på niveau. Ud over at donere 20 kr. til støvlekassen lod Lønneren flere gange forstå at solen stod meget lavt. På den anden bak spillede bolsjeøre. Intet kom forbi på jorden og derfor sendte HIK en kaskade af højdere over ”øret” til fremstormende HIK’ere på venstre kant. Bolsje er kommet tilbage (debutpils) og har tilført meget til holdet både på og uden for banen. Jonna havde sat sig på en Pylle. Det er klart at Jonna med sin kække stil er til fare for modstanderen. Flere gange runger stadion efter indgreb fra ”pylle”. Stor arbejdsindsats. Mosse (der også havde sit afkom med) spillede en stor kamp. Godt nok bliver han efter få minutter savet i skulderen og fortæller i hyggelige toner dommeren at det var da vist noget være noget. I slutningen af kampen havde Mosse kun højre læg og venstre intakt – men i bedste Monthy Python stil kæmpede han med de lemmer han havde tilbage. ClausB er mand der altid er klar til at modtage gode råd fra sine medspillere. Oppe foran omgivet af 7 lyserøde bliver han bedt om at tage den med ro og hvad gør man så, man siger ”Tak for det gode råd” det havde jeg ikke lige tænkt på, men ellers var fighten fin og mange chancer blev det ikke til. UK løb flere gange panden mod en Ulrik. Lidt overdrevet fes Torben rundt med de stakkels HIK forsvarsspillere og det var kun den lave sol der forhindrede en sand massakre af deres mål. Selv spillede jeg en god og rolig kamp uden de store skærmydsler. Godt nok flækkede jeg nogle stykker og fik da også dommeren imod mig – men altså intet usædvanligt. Sten og Vester og alle andre havde meldt fra til målmandsposten.

Der blev gravet endnu dybere og frem fandt man Claus Madsen. En person der i al for mange år har levet på renommeet – en mand der stoppede inden han toppede. Da kampen var forbi var der ingen tvivl om at han var en hærførernes Aleksander den Store en savannens løvekonge en TV quizzens Otto Leisner en planeternes Mercur en sejlsportens Poul Elvstrøm en fysikkens Einstein en bjergbestigernes Hillary et solsystems mælkevej med andre ord en målmandes Claus Madsen. Magen til redninger skal vi lede længe efter. Eneste kropsdel der ikke blev brugt til redningsformålet har vel været venstre øreflip. Vi gik fra kampen med en  0-0 sejr af de sjældne. Alle de andre gange vi har vundet har det været med 1, 2 eller 3 overskydende mål, men denne gang vandt vi 0-0. Stakkels HIK. Til næste kamp ønsker vi os en bredere bænk. Ikke at den ikke var god, men den var smal.

Faktisk var den så smal at vi ikke kunne finde den. Og så skal der lyde en stor hilsen til alle dem har trofast uge efter uge følger holdet tæt eller på afstand. Vi ved I er derude og det er Jer vi kæmper for – velkommen tilbage efter sommerferien.  PS ! Har jeg glemt noget så send endelig en anonym bemærkning – jeg skal nok love ikke at videre give personangreb, med mindre de er rigtige. PeRef


 

AB – Fremad Amager 2 – 0

Vi kom godt i gang med turneringen, da vi på en god bane 1 vandt mod et godt kæmpende Fremad Amager hold. Der var tilsagt 14 mand så der kunne skiftes godt ud undervejs. Men virkeligheden så lidt anderledes ud. Lunder har en rigtig dyr telefon, men kan ikke finde ud af bruge kalender funktionen, så han mødte ikke op. Wanting var så opslugt af sit arbejde at han først sent fandt ud at han skulle af sted, så i bar forvirring faldt han over nogle mapper, så han mødte op med en forstuvet fod. Endelig havde Niels en lille fiber så han ønskede heller ikke at spille.

Heldigvis fik vi ingen skader og der blev spillet med alle midler for at holde Fremad væk fra vores mål. Det lykkedes bl.a. i nogle af de mange taklinger at ramme tre Fremad folk i det ømme vedhæng mellem benene.

Midt i første halvleg fik Jørn kæmpet sig forbi en Fremad spiller, der blev liggende. Efter høfligt at have spurgt om modstanderen var OK forsatte Jørn alene mod mål og efter veludført krematorie finte spillede han UK fri så det blev 1-0.

Det var således 1-0 ved pausen, hvor der var stor tilfredshed med spillet.

I anden halvleg fik Fremad bedre fat og i sidste del af kampen var vi under et kraftigt pres, hvor især Pedes gode spil og Steen mange redninger gjorde at vi kunne holde nullet. Sidst i kampen fik Thomas en friløber mod mål. For at gøre det lidt sværere for sig selv ventede han på at målmand og en markspiller nåede tilbage inden han scorede ved at lave tunnel på begge spillere.

Steen fik Fido og Raf har gang i vaskebrættet.

Stor tilfredshed så alle på nær Thomas ønskede genvalg til næste kamp. Samtlige tilskuere (Bo) blev også udtaget.

Følgende er således tilsagt: Ole, Peter, Per, Søren H, Jørn, Bolsje, Kjeld, Steen, Raf, Stig, Bo, Niels og Torben

Afbud fra: Thomas

Der er således plads til en hurtig spiller mere – så skynd dig.

Kampen spilles ude mod Husum torsdag d. 19/4 kl 18.00 i Husumparken, Nordrupvej 6. Mødetid kl. 17.30.
Torben