17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Thomas Kentorp: Jørgen Frost – 60 år, 2007

Jørgen Frost. – den 3. februar 2007 – 60 år
Af Thomas Kentorp
Kære Jørgen
Tak for invitationen til stegt flæsk og persillesovs her på AB i anledning af, at du fyldte 60 sidste år. Datoen har jo bølget frem og tilbage – først havde du bestemt dig for lørdag den 27. januar 2007, og vi havde alle sat kryds i kalenderen. Men så fik Bent Jacobsen overtalt dig til at skubbe datoen til februar, fordi Bent har alkoholfri måned i januar hvert år. Det er var på sin vis stort af dig, at du på den måde tager hensyn til Bent. Måske har det det også haft betydning, at et par af de største øldrikkere ikke kunne komme i dag. Vi er jo et hold af efterlønnere, hvor en gratis brandert ikke er af vejen.
Jørgen – du er jo en humørspiller om nogen – og det siger jo ikke så lidt på vores hold. Du kan spille fantastisk og gøre livet surt for enhver målmand med dit knaldhårde skud, især med venstrebenet. Du har afgjort mange supermasterskampe og tjønsekampe med det skud. Men omvendt kan du have dage – som fx sidste lørdag – hvor du havde svært med at se de hvide bold på den snedækkede bane. Ja – vi var flere – der troede – at det var første gang, at du prøvede at spille fodbold. Hver gang du fik bolden – ramte den skinnebenet og røg hen til modstanderen. Du var meget konsekvent – der var ingen opblusen undervejs. Et lavt bundniveau blev holdt hele tjønsen igennem.
Jørgen – da jeg og et par andre yngre modeller startede på tjønseholdet for 4-5 år siden – var du stjernen. Du havde i en årrække driblet rundt og drevet gæk med Trickeren, Alkil, Svend Sanyo og sikkert også Verner Nielsen – men hvem har ikke det. Der var måske en tendens til, at du sådan lige skulle vende dig til, at du var knap så dominerende, som du plejede at være. Jeg ved, at du vil benægte dette – men vi foretog jo et lille interview med din søde søn Martin – der på ingen måde benægtede – at du havde pebet lidt hjemme foran pejsen på Østerhegn – over alle de nye hurtigløbere. Din søn Martin har haft en fin karriere som fodboldspiller i stil med Brian Steen Nielsen og John Faxe – en sand benbrækker – der efter at have spillet førsteholdsfodbold i Farum – nu gør livet surt for boldspillerne i Kvalrækken.
Jørgen – vi ved jo godt – at du har været igennem en hjerteklap operation – som ikke er det bare sjov. Så alle mine kommentarer er kærligt ment. Du er kommet flot tilbage på banen. Du er også gået hen og blevet morfar og det hele. Dette trækker også lidt i dig ved vi. De søde børnebørn skal passes inden der bliver tid til fodbold.
Samtidig ved vi også – at du er hårdt spændt for med havearbejde nede på Østerhegn. Den frygtede matematiklærer Ulla fra Bagsværd Kostskole lader dig ikke gå til fodbold – før der er styr på rækværk og græsplæne. Din kone Ulla har du været meget heldig med. En smuk og sød dame, som har kæmpet med mig på Kostskolen. Det var den gang, at den lårkorte mode var på sit højeste. Det var en fornøjelse at sidde på første række til Ullas time. Men tag ikke fejl af det – en dumsmart bemærkning – og så stod man uden for døren resten af timen. Ulla accepterede ikke drenges naturlig udvikling i puberteten.
Jørgen – du har nok at se til med at passe kone, børnebørn og haven – men alligevel håber vi at se dig til mange tjønser i de kommende år. Og med sådan 8-0 sejr i ryggen fra i dag – et par hamrende uretfærdig hold sat af Palle Flemming – så er du vel klar. Tillykke og tak for dejlig mad og drikke.
Og så tre lange og et kort hurra.