15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

SH: John Andersen – 75, 18. nov. 2018

John Andersen

fylder 75 år i dag 18. nov. 2018

STORT TILLYKKE

John, du er i Tjønser-miljøet kendt for dit kæle-/øgenavn: Excel-John. Årsagen er, at du meget sjældent udtrykker dig skriftligt/mundtligt uden at referere til et meget detaljeret Excel-ark som er forståelig for nogle, men uforståeligt for endnu flere. Hvis man spørger ind til detaljerne i den sag, vi drøfter, er svaret ofte: “Du kan jo bare læse excel-arket!”

Statistikker er en anden personlig lidenskab for dig. Der er meget få forhold i dit fodbold-liv, der ikke kan synliggøres via en statistik. Du har jo i adskillige år forholdt dig til Tjønsernes fremmøde til tjøns om torsdagen (lørdag tjønser du på et andet hold). Alt fra fremmøde til antal berøringer med venstre fod, scoringer af mål, antal lykkedes – og mislykkedes! – driblinger, individuelle boldberøringer, antal spark over hegnet m.m.m. Imponerende, at du kan holde styr på de mange data, alt imens du selv spiller med. Men når du sidder på bænken efter tjøns, og vi andre nyder en øl, så er du i gang med de mange papirer og din mobiltelefon med noter og statistikker. På Tjønser-siden er der registreret statistikker fra 2005 – god læsning for Tjønserne, når det kniber med at sove om natten……

Du nyder også meget stor anerkendelse i forhold til arrangør af udenlandsture, hvor forskellige rejsebureauer er meget opmærksomme, når du er en del at gruppen. Hvilke specificerede krav om økonomiske returbetalinger kan vi nu imødese?

Dit meget store arbejde i forbindelse med World Cup 70+ på AB med 12 hold var også imponerende. Kommunikation med de deltagende hold, booking af bed and breakfast, økonomisk styring sammen med ‘Lavetten’ m.m. – alt klappede i mindste detalje – stor succes.

Du skal også have ros for et mangeårigt arbejde i bestyrelsen for AB A/S – og stor økonomisk generøsitet.

Til sidst en kommentar til dit personlige spil, hvor din fodbold-teknik er noget ganske særligt. Du har relativt sent indledt din aktive fodboldkarriere, og derfor besidder du på Europæisk niveau de mest alternative inderside-spark, der sjældent rammer en medspiller. Til gengæld er du meget dygtig i nærkampe og kommer næsten altid ud af tacklinger med bolden på dine fødder – og så er du den p.t. hurtigste sprint-Tjønser.

Du blev kåret som Årets Tjønser 2010.

John, du ønskes en rigtig god fødselsdag – vi ses til tjøns.

Søren