17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Henrik Duun: Tale til Bent Jacobsen, 75, 24. feb. 2018

Kære Bent.

Tak fordi du vil se os på dette prægtige sted.

Der har jo indtil det sidste været stor mystik om stedet.

Flere fake news er blevet spredt for at forvirre tjønserne.

Men nu er vi her.

Det fik mig til at tænke på de gamle grækere og templet i Delfi,hvor der står”Kend dig selv”. Hvis vi tænker i nutid kunne der være et skilt på Sortsøvej, hvor der stod: ”Kender du typen” eller”De helt særlige”. Man kan blot notere, at du er helt din egen. Der er mange måder at være rigtig på, men en dårlig kopi af andre er du i hvert fald ikke. Du vil selv, du kan selv og du gennemfører selv, hvilket mere end noget andet karakteriserer dig, selvom din personlighed somme tider stritter lidt i forhold det normale også kaldet Janteloven. Verden er ikke befolket af lutter unike styrvoltere som dig. De fleste er tilfredse med at følge stier banet af andre…..!

Hvad skal du så bruge den 3’alder til?

Der behøver ikke være noget tilbage, når jeg ikke er mere. Det jeg har, må jeg se at få fordelt og brugt, mens jeg har helbred til det, dvs. Forkæle mig selv, min lille kernefamilie og den store, som er her i dag. 

Du er også kendt for at være glad for god mad og vin, og du er

selv en god kok. Din vinkælder er velassorteret og du nyder som i dag at besøge byens restauranter for at teste spisekortet og få gode ideer med hjem. Forleden blev der uddelt Michelin-stjerner

Var de forbi Sortsøvej?

Livsnyder og generøs. Elsker at rejse. Vietnam kunne være blevet dit andet hjem. Du er fast mand på alle tjønsernes eksotiske ture til verdens fjerne egne. Generøs: Denne aften siger alt! 

Også sidste år på din fødselsdag gjorde du noget specielt. Skiholdet var af sted til Østrig og du havde lavet et komplet dags-program med taxi, mad, drikke, fri bar og CL fodbold. Sådan!

Du er faktisk generøs og spartansk på samme tid. Dagen i dag, men samtidig kan du møde op i slidt undertrøje og udtrådte og hullede kondisko på AB. Du er din egen til alle tider. Punktum.

Du var 15 år, da du kom til AB på Nørre Alle fra Herlev. I dag har du udviklet dig til bestyrer af omklædningsrummet og saunaen.

Nøgen i omklædningsrummet har givet visse tjønsere vedvarende traumer. Du hersker også i saunaen, selvvalgt og suverænt hvor varmt og fugtigt, der skal være. Historie: Vi er færdig med tjønsen og sammen er vi nu gået i bad. Pludselig bipper det og Povl tager en bipper frem fra bryster, hvor han har fået lavet en lille lomme, da han fik indopereret en pacemaker. På den måde har jeg altid min pipper på mig. Pludselig ringer en mobiltelefon Storm tager sin mobil op fra sin ene balle og fortæller, at han fik indsat en lomme på ballen ifm. sin hofteoperation. Bent som var misfornøjet og misundelig skyndte sig ud på toilettet, hvor han stoppede 4 m. lokumspapir op i anus og lod en 1/2m. hænge uden for. Han går ind i badet igen og de andre tjønsere udbryder:

Bent du har papir hængende ud af røven. Nåh der er nok bare kommet en fax….!

Du er innovativ og fuld af gode ideer. Du er den tjønser, der kan køre hurtigst fra Dusseldorf til Bagsværd med dunkeløl i bagagerummet. Du har været med til at videreudvikle tjønsermiljøet med Madklub, skihold og rejser til storkampe i udlandet. 

Så er du også udspekuleret og en Spiderman. Da jeg var på forretningsrejse til London for snart mange år siden, så jeg fra 3’række, at vi var klar til at starte, men at vi ventede på en til 1’række. Det viste sig, at kong Konstantin, som med sin håndbagage lige smuttede ind på 1’række. Se den fidus har Bent kopieret. Sidste mand ombord kun håndbagage og smut ind på den første ledige plads på business med en economy-billet.

Spiderman sidder der i midten af nettet med det store overblik

og inden man ved af det, slår han til. Det minder mig om en lille flyhistorie: Blondinen havde købt en flybillet til Kreta. Vel ombord sætter hun sig på business. Stewardessen tjekker billetten og opdager, at den kun gælder til economy. De kan desværre ikke sidder her. Blondinen forsvarer sig. Jeg sidder her. Basta.

Stewardessen henter straks stewarden, som forsøger at forklare blondinen, at hun skal sidde på economy. Hun siger, hun er ung og lækker, og vil blive siddende. Så kommer kaptajnen for at overbevise hende. Han hvisker noget i hendes øre, og straks rejser hun sig og sætter sig ned på economy med ordene: Det kunne I bare ha’ sagt! De andre spørger naturligvis kaptajnen, hvordan han klarede det, og han svarede: Jeg forklarede hende bare, at denne del af flyet ikke lander på Kreta. 

Du er samtidig et givende, deltagende og omsorgsfuldt eksemplar af menneskeracen. Du viser stor omsorg for tjønsere, som på den ene eller anden måde har været væk et stykke tid eller er sygdomsramt. Du er klar med et ring eller et besøg.

Ligeså blød du er lige så striks en observatør er du for overholdelse af uskrevne og skrevne regler (mest dine egne) og dit jul-og nytårsarrangement er et tilløbsstykke for børn som voksne.

Dit arbejde og økonomiske støtte i AB a/s må andre gør rede for, og håber ikke, at det vil gå dig som ham den ældre mand, der sammen med sin kone kommer ind i banken, hvor de stiller sig op i køen til kassen. Pludselig kommer der en røver ind og går frem til kassen og forlanger penge. Da træder den ældre mand frem og klapper røveren på skulderen og siger: Min gode mand jeg er civilbetjent. Bankrøveren bliver totalt overrasket og smider sin pistol og løber væk. Den ældre mand vender tilbage til sin kone, som beder om en forklaring. Årh du, jeg sagde bare, at jeg var civilbetjent. Årh Lassemand, det er du ikke, du er senildement…!

Og nu til gaven. Du har valgt en gave, som er utraditionel og anderledes med et specielt formål for øje. Vi har samlet kr. 3000,- ind, som jeg har i denne kuvert.

Bent han længe leve! 3 korte og 1 langt HURRA! 

Talen til Bent’s 75 års fødselsdag, lørdag den 24 februar 2018

Henrik Duun