Tjønser-portrætter

ab-fodbold

SH: Denis Holmark

Forældrefodbold blev til AB-tjøns.
Denis Holmark – tidligere statsautoriseret revisor, partner hos PriceWaterHouse – nu 64 og pensioneret – en tjønser, der har oplevet det meste.
Af Søren Hansen
Tjønser-starten?
Hvem kan prale af at have spillet på tjønser-hold med Hagensen, Knud Lundberg, Kay Jørgensen, Erik Hyldstrup, Niels Helveg, Verner Nielsen og Sepp Piontek – det kan jeg!
Sammen med bl.a. Elio startede vi et forældre-hold i midt halvfjerdserne som senere blev integreret i tjønsermiljøet. Mange skarpe tjønser-kampe har jeg spillet både torsdage og lørdage med efterfølgende ’drinks’ i omklædningsrummet.
Jeg er således veteran-tjønser.
Jeg startede som barn i Skjold og senere i ØB. Stoppede som ca. 20 årig grundet uddannelse og familie og fortsatte så sammen med mine børn i AB og begyndte på forældreholdet.
Tjønser-oplevelser?
Ja, der er jo gode oplevelser hver torsdag og lørdag. Vi har f.eks. haft mange fantastiske sommerarrangementer hos Helge Frederiksen på hans gård i Svebølle. Det var kæmpefester.
Tjønser-forbillede?
Det må være Hagensen. Han var jo vores tjønser-leder i mange år. Fik det altid til at glide, er dygtig til at organisere, kunne også skære igennem, hvis der var behov.
Tjønser-aktiv?
Jeg har ingen planer om at stoppe, Jeg spiller hele året både sommer og vinter. Jeg har fortalt de forskellige managers for masterholdene, at jeg er til rådighed, hvis der mangler spillere – men jeg foretrækker helt klart at tjønse.
Tjønser-fremtid?
På det seneste har der jo været diskuteret, om lørdags-tjønsen skulle være kl. 13.30 (som altid) eller flyttes til kl. 10.30. Personligt ville jeg ikke have noget imod det tidlige tidspunkt af hensyn til familien og andre gøremål i løbet af dagen. Men det skal kun ske, hvis der er enighed, eller en meget stor majoritet der ønsker det – vi skal ikke splittes. Det er jo fantastisk, at vi er ca. 45 tjønsere, og at vi kan stille 2 hold hver gang. Alle er jo positive og har ønsker om at alt skal fortsætte i bedste tjønser-stil. Ligeledes med vore fødselsdagsfester og julearrangementer. Der er en fantastisk opbakning og alle har en indstilling til, at vi skal hygge os og have det skægt. Mange taler, mange røverhistorier og nu også vores tjønser-julesang. Det er superfester. Vi skal fortsat rekruttere, men være meget omhyggelige med, hvem vi rekrutterer – de skal passe ind i tjønser-miljøet.