Tjønser-portrætter

ab-fodbold

Niels Torp og Denis Holmark: Verner Nielsen

 

Verner Nielsen – en af de få ‘rigtige’ fodboldspillere blandt Tjønserne
Af Niels Torp og Denis Holmark
Hvordan havnede du i AB – du er jo nordjyde?
Jeg spillede oprindelig for Nørresundby Boldklub. En gang skulle jeg være med til at forstærke Aalborg Freja i en venskabskamp i Aalborg mod AIA. Knud Lundberg og Flemming Nielsen var også med, og de foreslog, at jeg skulle komme til København og spille fodbold. Det havde jeg også selv overvejet.
Jeg havde forestillet mig, at jeg nok skulle spille for Frem. Men Knud Lundberg og Flemming Nielsen foreslog, at det skulle være AB, selv om jeg ikke var akademiker. Jeg blev tilmeldt ‘Teknikum’. Poul Petersen (Europa-Poul) var sekretær, så indmeldelsen blev ordnet, og jeg begyndte at spille i AB.
Jeg startede på andetholdet, men fik hurtigt debut på førsteholdet i september 1954 i Idrætsparken mod B 1909. Vi vandt 3-1 og jeg husker bl.a., at den temperamentsfulde Jack Johnson var med hos fynboerne. Jeg var da 23 år.
AB´s formand, Otto Kabel, overlæge på Gentofte, var efter mig nogle gange. Han ville vide hvordan det gik med mine studier. Jeg mener, at det var fra sommeren 1955, at klubben blev åben’ for ikke-akademikere. Jeg behøvede herefter ikke længere at ‘lyve’ med hensyn til ‘studierne’.
Du kom på landsholdet – hvordan var det?
I september 1955 debuterede jeg på landsholdet. Det var mod Norge og resultatet blev 1-1. Det blev ikke just nogen drømmedebut. Jeg scorede selvmål. En dyb stikning til den norske angriber, Gunnar Dybvad, rettede jeg af, men jeg havde desværre ikke set, at målmand Per Henriksen, Frem, var på vej ud af målet. Jørgen Jacobsen fra B 93 scorede vores mål og reddede dermed heldigvis både holdet fra nederlag – og dagen for mig.
Jeg fik 25 landskampe i træk. Jubilæumskampen var mod Holland. Den følgende landskamp blev spillet i efteråret 1958. Det var et fantastisk opgør – måske den mest spændende jeg har spillet. Vi spillede 4-4 mod Sverige på Råsunda i Stockholm. På holdet var bl.a. Henning Enoksen, Vejle, Ole Madsen, HIK, Poul Petersen, AIA, Jørgen Hansen, Næstved, Chresten Brøgger, AB, og Erling Linde Larsen, B 1909.
En ufrivillig pause fra fodbold…..
Det var 2. juledag 1958. Jeg kørte galt på min motorcykel. Det var meget alvorligt. Jeg fik kraniebrud og var meget medtaget i tre-fire måneder.
Hermed sluttede min landsholdskarriere. Jeg nåede 26 kampe på A-landsholdet og 3 på B-landsholdet.
Sidst på foråret 1959 var jeg tilbage på fodboldbanen.
Hvordan kom du til at spille tjøns?
Jeg stoppede på AB´s førstehold i sommeren 1963.
Herefter spillede jeg nogle sæsoner i Avedøre. Men igen var det Lundberg og Flemming Nielsen, der blandede sig. De fik mig tilbage til AB hvor vi spillede på et ‘lukket’ hold. Der spillede jeg indtil 1979, hvor jeg var 48 år.
Jeg fortsatte herefter med tjøns, som jeg har spillet siden. Det er en stor fornøjelse og giver mange gode oplevelser med alle de ‘skøre’ med- og modspillere.