15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

HK: Laust fylder 70 år

Laust fylder 70 år onsdag den 20. oktober 2021

Det ligger fast at Laust, på trods af at han er emigrant fra Hjørring i Jylland, alligevel faldt godt til i AB. Det viser bare, hvor rummelig klubben er. Et emne han gang på gang vender tilbage til i sine taler ved festlige lejligheder – nu ved I hvorfor.
Laust har altid bevæget sig i uddannelsessektoren på mange forskellige ledelsesniveauer. Det fik AB gavn af da han blev UK-medlem i en alder af  22 år, som bestyrelsesmedlem i AB-fodbold og i AB A/S, sideløbende med en karriere som sekunda- og old boys-spiller, veteran og tjønser.
Hans veltalenhed og humor har høstet mange bifald ikke mindst til diverse fester og sammenkomster. Sågar sangen “AB er den bedste klub, vi kender”, som han forfattede til AB’s 100-års jubilæum, synger vi gerne til enhver lejlighed, og den holder stadig.

Laust har også forsøgt sig i andre sportsgrene f.eks. tennis og golf, men burde måske for længst have prøvet noget løb på atletikbanen eller som cykelrytter med den fart, han har i fødderne. Laust sidder rigtig flot på en racercykel, og har en stor motor. Ikke underligt, at du blev kaldt Contador på vores fantastiske cykelrejser til England, Italien, Spanien og Frankrig med Quadrofonien. Den sidste tur, vi fik sammen med Søren, gik til Bornholm, hvor vi besøgte næsten alle byer på øen. En tur, der efterlod rigtig mange gode minder.

Altid i god form og fit for fight. Derfor var det et chok, da du for to år siden pludselig faldt om midt under tjønsen. Heldigvis var du i gode hænder, bogstaveligt talt, da kammeraterne trådte til og holdt dig i live indtil ambulancefolkene tog over. Det er jo nærmest et mirakel, at du er tilbage, som om intet er hændt. Og tak for det!

Når der deles hold til tjøns, er der fire kategorier: målmænd (giver sig selv), løbere, angribere og fyld. Laust hører til den lille eksklusive kategori: løberne. Er der for mange løbere på samme hold, bliver det en ulige kamp. Fælles for løberne er, at de ikke beskæftiger sig med afleveringer under 20 meter, og slet ikke med indersiden! Det er kun for tøsedrenge. Det har du været en eminent repræsentant for i alle årene som tjønser.

Når vi er på samme hold, og det enkelte gange sker, at vi taber en kamp, skal der selvfølgelig findes en skyldig. Det sker på bedste kujonagtige vis i det skjulte, så ingen bliver støt eller fornærmet (tror vi nok), for det er utænkeligt, at vi selv har været skyld i nederlaget. Det er ALDRIG sket!

Et stort tillykke med de 70 år

Henning og Katten