2013

ab-fodbold

SH: Velkommen tilbage Jan …..

Jan Petersen

Hej Jan. Godt at se dig til tjøns igen. Hvad har holdt dig væk så længe?

Jeg har været ude p.g.a. en brækket skulder (kampskade september 2012) Først i foråret fandt man ud af, at der også var en rotatorcuff skade, idet der også var ruptur på en sene i skulderen. Herudover rendte jeg desværre ind i et nyt hjerte tilfælde forår 2013, som også satte mig tilbage.

Vi kunne jo se, at du har beholdt dine gamle spidskompetencer – er Messi-finten medfødt eller har du måttet genoptræne den?

Messi og Stanley Mathews finterne ligger dybt forankret i mine driblinger.

Dit løbepensum er også det samme, imponerende – 12 løbeskridt + pause – 12 løbeskridt + pause – 12 løbeskridt + LAAAAANG pause. Hvordan har du bevaret denne imponerende kondition?

Det er også hårdt arbejde. Bare det at sidde og se på at Karen tilbereder tre retter med opbagt sovs, giver sved på panden.

Kampvægten er også den samme – stadig besøg ved pølseboden (en kradser med det hele), før du skal hjem til den obligatoriske 3 retters menu hver aften hos mor Karen?     

Det gør det svært, når jeg siden september 2012, ikke har kunnet bevæge mig som jeg kunne tænke mig, men Karen har nu skåret ned på den berømte opbagte sovs.

Observerede du nogen ændringer efter dit lange fravær – spillemæssigt eller hos enkelte spillere?

Ja for det første var det skønt at være tilbage og lege med drengene. Jeg lagde specielt mærke til en vis hr. Knæbinds letløbende stil. Faktisk undrer det mig lidt, at han er blevet endnu mere bevægelig, end da jeg så ham spille sidste år. Gad vide om han har været forbi Tour de France feltet, og fået noget Kim Andersen vand?

Jan, du har jo mange offensive og kreative spidskompetencer, men hvornår har du senest erobret en bold fra en modspiller?

Det er vist aldrig sket – jeg forsøgte en forsigtig tackling en torsdag-træningsaften i 1972, men det mislykkedes, og modstanderne scorede umiddelbart efter, så der stoppede jeg som forsvarsspiller.

Hvordan håndterer du din brors misundelse over at have en bror med et så følsomt venstreben?

Der har altid været stor diskussion over hvem af os, der sparkede hårdest. Så bare for familie roens skyld, gav jeg ham medhold  i, at hans højrebens spark var lidt bedre end mit.

Nå, Jan, godt at se dig – stiller du også din muskuløse og spændstige krop til rådighed for GRAND OLD MASTER/60+?

Ja tak, så snart det skrøbelige skelet kan holde, vil jeg med glæde være med.

SH