2016

ab-fodbold

HK: Grand Prix artikel

 Sidste nyt fra Tjønser-redaktionen

Politiet har, efter en grundig undersøgelse af de mystiske omstændigheder omkring Dr. Spins mulige brug af pseudonym i sine nærgående artikler, opgivet at finde hoved eller hale i sagen. Den engelske kommissær Barnaby har også været sat på sagen, men nu er den droppet på grund af manglende beviser.

Hermed er Dr. Spin atter tilbage som stjernereporter, og knapt var han kommet ind ad døren på redaktionen, før han kunne fyre en vaskeægte chokrapport af.

RUMÆNIEN ER UDE AF GRAND PRIX’ET – TJØNSERNE DELT I TO LEJRE.

”Moment of Silence” hedder sangen, som Rumænien har udvalgt til dette års Eurovision Song Contest i Stockholm. Men den 24. maj bliver der helt stille fra det østeuropæiske land, for den rumænske tv-station TVR er blevet smidt ud af den internationale pop- og homokonkurrence. Rumænerne, der har været med siden 1993, er nogle fattigrøve, og har prøver at slippe for at betale kontingent i nogle år, men nu går den ikke længere. Hele 100 mill. kr. skylder de, og de nægter at betale. Det ikke mindre end skandale, som selvfølgelig ikke er gået stille af i Tjønser-kredsen.

Det er væltet ind med mails, sms’er, telefaxer, breve og brevduer med reaktioner efter den chokerende meddelelse, og her gengiver vi nogle af de indkomne kommentarer:

Thomas Kentorp: – Rumænien har altid sendt nogle lækre dansepiger med meget lidt tøj på. Dem kommer jeg til at savne. 

Verner Nielsen: – Jeg husker de første udsendelser i sort/hvid. Birthe Wilke og Gustav Winckler med ”Skibet skal sejle igen” var helt fantastisk, og jeg sætter den på grammofonen hver søndag, når vi spiser frokost. Så kommer man i så godt humør. Jeg synes, det er godt, at Rumænien er blevet udelukket. Man kan jo ikke forstå, hvad de synger.

 Gustav Winckler og Birthe Wilke i Melodi Grand Prix 1957.

Henrik Duun: – Rumænien, Bulgarien, Polen, Rusland, Tjekkiet, Slovenien, Moldavien, Abkasien, Gagausien, Armenien, Azerbajdjan, Georgien, Tyrkiet, Slobodavien, Transnistien, Krapylien, Bosnien, Kroatien, Montenegro, Makedonien, og hvad de ellers hedder, skal slet ikke deltage, hvis du spørger mig. De stemmer kun på hinanden, og så har vi ikke en chance for at vinde. Efter min mening skal Grand Prix’et kun være for de nordiske lande. Eller måske kun for Danmark og Sverige……eller kun Danmark ved nærmere eftertanke. Alle de andre lande er nogle slyngelstater, som vi helt vil være fri for. For mig var det største øjeblik, da Gry Johansen sang ”kloden drejer” og lavede sit rejehop. Det kunne jeg mærke helt ned i gabardinebukserne. Hun fik også toppoint fra Sverige og Norge, skal jeg hilse og sige.

Lauge Nilsson: – Endelig har Sverige…….(forkortet af red.).

Niels Rama 1000: – Jeg har lige talt med Lauge, som er enig med mig i, at det er godt for Sverige at de skal afholde Grand Prix’et i år. Så vidt jeg ved har man allieret sig med de danske arrangører, for at få nogle gode ideer til, hvordan man kan bruge så mange skattekroner som muligt, og så nytter det jo ikke noget at Rumænien endnu en gang vil med på en fribillet. Så må de nøjes med at sende deres altid lækre dansepiger. Jeg er sikker på, at man nok skal skaffe nogle private sponsorer. 

Niels Lindgaard: – Jeg har allerede købt billet og skal til Stockholm med min nye kæreste. Grand Prix er bare mig, og det er femte gang, jeg er med til finalen. Ærgerligt, at Rumænien ikke er med. Jeg husker tydeligt sangen for tre år siden ” Hop, hop arăți ca un cal” (“Hop, hop du ligner en hest”, red.) med sangerinden Sofia Ceaușescu. Hun optrådte sammen med fem meget letpåklædte dansepiger med hestehaler, og det glemmer man ikke sådan lige med det samme.

Kurt Berg: – Endelig noget at glæde sig over.  

Jan Petersen: – Pis! Jeg havde allerede spillet på Rumænien til odds 47,3. 

Johnny Petersen: – Pis! Jeg havde allerede spillet på Rumænien som vinder til odds 47,3 sammen med min bror, Jan.  

Dr. Spin