15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

SH: Tim Rishøj – 70, 30. maj 2017

Tim Rishøj – du fylder 70 år i dag 30. maj 2017 – STORT TILLYKKE

Tim – du har et tillægsnavn: Mr. Clean Sheet.

Meget velfortjent! På GRAND VETERAN MASTER/70+ er du en suveræn stærk ’ankermand’ i målet med stor indflydelse på, at vi har vundet turneringen 3 gange. Nogle kalder os verdensmestre, da – så vidt vi ved – det er den eneste officielle turnering i verden for 70+ spillere.

Du har et explicit vinder-gen, og verbalt er du også markant. Du kommunikerer ’højt, klart og tydeligt’ – oftest med direkte ordrer til medspillerne: “Hvorfor fanden dækker I ikke op?????”. At rose dine ‘venner’ er en større sjældenhed – det skete senest i oktober 2012. En gang imellem hører vi også en ‘lidt’ mavesur giftig kommentar.

Du meldte dig i AB, Skovdiget som 12-årig, og spillede de første år i marken, men fik så nogle ’dumme’ knæ, hvorefter du valgte at blive målmand. På denne plads gjorde du hurtigt karriere, så du blev udtaget til SBU’s udvalgte hold. Her blev karrieren imidlertid kort – du blev ikke genudtaget, fordi du nægtede sammen med dine holdkammerater at rejse dig op og sige ”tak for mad”, hvilket var kutymen på SBU.

Du var så god, at Karl Aage Hansen havde en samtale med dig for at høre, hvor langt dine målmands-ambitioner rakte?

I en tidlig alder valgte du imidlertid erhvervs karrieren , som har bragt dig mange steder med bopæl og job i bl.a. Danmark, Holland, USA og Kina – primært i Nilfisk og Mærsk, hvor du sluttede som Executive Director.

Nu er du flyttet hjem til Danmark – Bagsværd, tæt på AB. Så nu kan du fortsætte karrieren, som én af de Tjønsere, der taber færrest Tjønser-kampe – hvorfor….? Du kan også nyde din nye PHD-tilværelse: Pensionist Hele Dagen. Du vil fortsætte din meget aktive og engagerede deltagelse i Tjønser-livet – senest var du med AB-holdet til VM i Japan. Du er én af de flittigste torsdags-/lørdags-Tjønsere.

Lidt konservativ er dit forhold til noget nyt – f.eks. afviser du 100% den nye målmandstendens, at målmænd også skal kunne spille med fødderne!! Du hævder: ”Det har jeg jo folk til – 10 af slagsen – ude i marken….”

Rigtig god fødselsdag, Tim – vi ses til tjøns.

Søren