2019

ab-fodbold

Benny Nørgaard refererer 2 x 70 års fødselsdagsfest for Johnny P. og Henrtik V.

Tjønser-fest for Henrik Vestergaard og Johnny Petersen – 2 x 70 år.

 

Johnny P. og Vester havde inviteret til Tjønser-fest i anledning af deres 70-års-fødselsdag.

Henrik Duun, Tjønser-formand, bød velkommen og gav straks ordet til fødselarerne.

Johnny takkede for det store fremmøde med 36 Tjønsere og fortalte hvor glad han er for vores samvær på og uden for banen med vores gode fodboldspil og en masse løgnehistorier. Det er en stor del af hans gammelmandsliv.

Hans største øjeblikke i fodboldlivet var DM i 67, den efterfølgende debut på landsholdet og hans kontrakt med Sct. Pauli.

Lavpunkter var AB’s nedrykning fra 1. division (datidens Super Liga) i 1971, dog med hurtig oprykning året efter, og den senere deroute for AB. 

Vester introducerede os for menuen, inden vi gik i gang med sangen ”AB er den bedste klub, vi kender” af Laust fra AB’s 100-års-fest i 1989 med vores egen pianist, Povl ‘Silden’ Kjøller ved pianoet. 

Efter middagen kom den traditionelle gaveuddeling ved Formand-Duun, som var glad for, at Vester ligesom andre ‘forbrydere’ var vendt tilbage til gerningsstedet (AB) efter udflugter til Brønshøj og Hvidovre.

Duun takkede også for flot fremmøde til tjøns samt Vesters arbejde som Tjønser-kasserer. 

Duun takkede Johnny for hjælpen med at råbe Tjønserne op, når vi skal på banen og folk hellere vil snakke. Tydeligt at han har haft en flot karriere som spiller og træner i flere klubber. 

Herefter kom Thomas Kentorp, der lige havde scoret to mål ved hjælp af rullefinten på banen med en tale til Johnny P.

Han havde googlet hele Johnnys karriere både som spiller og træner samt hans privatliv.

Han kunne blandt andet fortælle, at Johnny fik chancen på AB’s førstehold, fordi en anden Tjønser, Finn Villumsen, fik karantæne. Da han efter mesterskabskampen modtog medalje, måtte han desværre aflevere medaljen til Finn.

En flot karriere med tre A-landskampe og tre ungdomslandskampe, samt 51 kampe i Bundesligaen for Sct. Pauli og derefter mange kampe for AB.

Du har et kanonspark, som du også beviste i dag ved at skyde fem meter over hegnet. Og vi håber at få mange gode Tjønser-år sammen med dig. 

Herefter var der tale for Vester, hvor Søren gav bolden op med at fortælle, hvordan Vester havde fået tilnavnet Katten.

Det var i en kamp mod KB, hvor der kom et højt skud på mål. Vester regnede ikke med at kunne nå bolden fra jorden, hvorfor han kaster sig op på overliggeren og redder skuddet herfra.

Herefter siger Henning K.: ”Du er ligeså smidig som en kat Vester”.

Og siden da har Katten været et alias for Vester. 

Søren viste også billeder fra Quattrofoniens cykelture i Danmark, England, Italien, Frankrig og Mallorca. Vester er et førende medlem og er den, der bl.a. bestemmer, hvor der cykles hen, hvor holdet skal bo, hvad der spise og drikkes.

Det eneste tidspunkt, hvor han ikke dominerer cykelholdet, er, når det går stejlt op ad en bakke!!!

Vester er også cykelholdets mest attraktive medlem, hvilket viste sig på et hotel, hvor de fire medlemmer sad ved spisebordet. Den unge servitrice lænede sig ind over Vester og hviskede: ”Bist du alein?”

Men han var ikke alene, for vi så nogle billeder, der viste, hvem der sov med hvem.

Som spindoktor, havde Kurland interviewet mange mennesker, herunder Poul McCartney, der var inviteret med til festen. Han kunne ikke komme, men havde skrevet en sang, der hed Vesterday, som vi sang med pianoledsagelse.  

Laust, der er medlem af Quattrofonien, havde udviklet et slags ”Hvem vil være millionær” spil med titlen: ”Hvem vil være Kattekonge” og Katten fik 15 spørgsmål, hvor præmien for at svare rigtigt på alle spørgsmål var et kroophold for to på Bregnerød Kro.

Vester svarede rigtigt på de første fjorten spørgsmål, men gættede forkert på det sidste spørgsmål: ”Hvor mange hår er der på en fuldvoksen kat af racen Fellis Kote?”

Han fik derfor en æske kattetunger i trøstepræmie, men da Bregnerød Kro er lukket for længst, var det jo en bedre præmie.…..

Tak til Johnny og Vester for en meget morsom aften med dejlig mad og vin.

Ref.: Benny Nørgaard