2016

ab-fodbold

Johnny P.: Referat

Tjønser-festen

for Tjønser-året 2016

Med forbehold for fejl og mangler. Der var jo mange kommentarer fra forsamlingen undervejs.

Med sportslig hilsen

Johnny P. – referent

Velkommen

Søren, Tjønser-sidens redaktør og velklædt som altid, bød velkommen til dette 10 års-jubilæum. Vi var 42 fremmødte ud af 44 tilmeldte og 27 ude at spille tjøns. Søren fik fortalt, hvordan hjemmesiden AB-tjønsere blev født. I sit ansigt sved var han for 10 år siden ved at kreere en hjemmeside arbejdsmæssigt – og fik så den tanke, at Tjønserne burde have deres egen hjemmeside. Sådan noget koster jo penge, så Søren ringede til Bent ’Smeen’ og lancerede idéen. Bent spurgte ret hurtigt, hvad sådan noget kostede. “5.000 kr.”, svarede Søren. ”Go for it” var Bents hurtige svar! Sådan blev hjemmesiden til. Smukt begge to. Referenten brænder for at skamrose Dr. Spin for utrolig sjove, interessante og idèrige artikler. Fuldt på højde med ATS, når det er bedst. En særlig velkomst var der til Frits og Ove fra Patientsikkerhed. Vi mindedes Åge Hansen og Erik Abildsrøm, der begge døde i 2016. Æret være deres minde.

Ove fra Patientsikkerhed forklarede, at han og Frits var utrolig glade for at være inviteret med til festen. Han forklarede lidt om deres arbejde og fortalte om den film, de havde lavet – kommer i øvrigt på hjemmesiden – specielt mænd er meget dårlige til at søge læge, fortalte Ove. Derfor var vi jo en rigtig god målgruppe! Vi takker dem meget for deres arbejde og engagement.

Tjønser-formand Henrik Duun Tjønser-fest 2016 003

Formanden startede med at fortælle om, hvor dejligt hårdhudede Tjønserne var i gamle dage. Man blev kun væk ved dødsfald – sit eget, mente en i forsamlingen. Tjønserne er fulgt med tiden og blevet mere pylrede og kværulerende, mente Formanden. Han ærgrede sig over, at ordet tjøns stadig ikke er kommet med i dansk ordbog. Vi skal være forandringsparate, men vi er ved at tabe kampen mod de elektroniske medier, og hvad nytter det, hvis vi ikke er i stand til at nyde det ene Tjønser-liv, vi er blevet givet. Puha – rf. bliver helt svedt! Tjønsen er vor lynafleder, hvor vi kan finde os selv efter dagens stress.

Ungdommens mangler trækkes herefter frem – manglende badning. Manglende 3. halvleg osv. ”Tjønsernes kodeks blev udviklet for mange år siden af akademiske hjerner, den skal aldrig forandres, og den bliver ikke bedre!” Citat: Finn Villumsen. Der er heller ikke sket forandringer i 3.halvleg. Heller ikke hos D.T. Han har afsløret et stort talent for ”lockerroomtalk” Han kunne bruges hos Tjønserne – med hensyn til at tjene penge og tiltrække skønne kvinder! Derefter fulgte en slags Trump vittighed om kvinder, som sluttede med: ”Kvinder over 45 er som Australien, alle ved hvor det ligger, men ingen gider tage dertil!”

Vi er 48 Tjønsere, og vi er 71,4 år i gennemsnit! Minus 6 Tjønser-emeritus er vi 70,0 år. Det spænder fra 50- til 85 år. En kort gennemgang af runde fødselsdage fulgte. I 2016 blev vi mere kendte, end vi havde været før, da vi er blevet omtalt i Tipsbladet, i Gladsaxe Bladet, en eksamensopgave for en journalist samt sidst Patiensikkerheds projektet. Det grå guld har fået meget x-factor. Vi er blevet meget omtalt, men alligevel sprang der en bombe i torsdags, da Tommy fortalte, at han var blevet gift! Uden polterabend – det er en ’ommer’! Det fik Henrik til at reflektere. Han fandt en artikel, der hed: ”Sex for at samle et skab.” En ny datingside, hvor kvinder tilbyder sex for hjælp til praktiske opgaver. Siden har nu 25.000 medlemmer. Med på den værste hedder siden. En anden artikel fortalte, at kvinder gerne vil jages. Skribenten var Hella Joof. Hun siger bl.a.: ”Kvinder vil gerne jages og nedlægges.” Men det er ikke altid, at kvinder har tid til at sidde og vente, så vi må selv tage initiativet. Det får mænd til at flygte ud i deres mandefællesskaber for at få fred og ro, selvom kvinder squ’ har ret til en fredagsorgasme, som ikke er selvpåført!

Formanden slutter med at takke holdet bag Tjønser-siden samt komme ind på holdsætningstider. Holdsætning tager den tid, det tager. Hvad ellers?

Sluttelig blev Gud bragt ind i billedet.

Chef statistiker John AndersenTjønser-fest 2016 004 

John A. gennemgik sagligt og grundigt statistikken. De berørte fik fortjente klapsalver. Derudover bliver der en tur til Sicilien med Jane som guide.

Krønike chef Laust J. JakobsenTjønser-fest 2016 006 

Laust berettede – formanden taler om året der gik og året, der kommer, men krøniken er noget andet! Krøniken har et tema eller en overskrift, der forsøger at binde tingene sammen. Temaet sidste år var ældrebyrden, den var tung at komme igennem! Vi har haft lidt om selvforherligelse, som jo er en del af det her. Ledelse, som bestemt ikke er en del af det her, rummelighed som går igen. Vi tænker det hver gang, vi kører herud – husk nu at!! Vi har talt om magt, vi har talt om sex, vi har talt forbløffende lidt om fodbold, for krøniken skal jo være opløftende. Krøniken er en slags tidslomme, som er allermest udformet af, ja netop tiden.

Temaet for denne krønike må være sandhed. Hvad der er sandt eller falsk. Tiden er kommet til at gøre op med, hvad der er sandt eller falsk – ikke mindst hos Tjønserne, som jo bør gå forrest med et godt eksempel, specielt fordi vi kommer mere og mere i mediernes søgelys. Nu er vi jo blevet ophøjet til at være patienter alle sammen. Metodisk tilgang kan jo være almindeligt fakta tjek. Der kan også komme forsoning på tale, når man kommer helt derud, hvor løgnen bliver det, der bærer. Her skal man nok tænke i forsoning, men det kæver ’fandme’ overskud. Som eks. på fakta tjek har ATS forsøgt sig med grækere – de får ikke noget fra hånden, det græske køkken er temmelig uopfindsomt. Er der rigtigt? Ja! Så et eks. fra os selv. Alle Tjønsere vil gerne tjønse torsdag og lørdag, hvis de kan slippe for at blive fotograferet af Søren – og slippe for at være på hold med Denis. Derefter snakker Laust inderligt om penislængder i Nord- og Sydkorea. 9,66 cm i erigeret tilstand, bortset fra Kim Big One med 1,52 m. Man aner, at der godt kan være gemt løgn her. Eks. fra vore egne rækker viser klart, at korte ben ikke nødvendigvis medfører længere penis! Så er der andet sandt eller falsk? Ved vi, om det er rigtigt, at Villum altid giver øl, når han har solgt en grund?

Yde skulle være gået i gang med at gendigte Aksel Sandemoses: ”Du skal ikke tro du er noget,” til ”Du skal ikke tro, du har en bolig.” Yde er efter den gode modtagelse i Hellerup gået videre med Sandemoses: ”En flygtning krydser sit spor.” til ”En flytning, hvor mon jeg bor?” Det er noget Laust har hørt, men er det rigtigt? Vi ved det ikke. Så kommer vi til: ”Er det rigtigt, at hvis vi havde taget navneforandring til FC Patientselskabet A/S, så havde vi fået den pris, der blev givet til FC Prostata?” Hør her, FC Prostata er en skide monofaglig forening! Vi har jo alle sygdomme her. Så løber der 10 mand rundt med prostata – so what??? Selvom vi har hyldet Tommy flere gange, er der så nogen af jer, der er 100% sikre på, at Tommy er blevet gift? Ingen polterabend. Laust fortæller en vittighed og her kommer Gud’s søn Jesus i centrum. Sig ikke, at vi ikke kommer rundt i manegen! Løsningen på det her er jo tillid, tillid til hinanden. Vi tror selvfølgelig på hinanden. Men kan vi så have det hele vejen rundt?

Her må jeg nævne skriveren Dr. Spin og Quadrofoniens cykeltur under overvågning af UCI, hvor Henning efter en uges strabadser kunne fortælle, at Laust var blevet nr. 1, Henning nr. 2, Henrik nr.3. Han kunne så fortælle, at han havde modtaget en mail, hvor UCI i netop det løb sløjfede 4. pladsen, så Henning bekendtgjorde, at Søren var blevet nr. 5. Det er jo svært at forklare derhjemme, at man var blevet nr. 5, når de kun var 4 med. Som Laust udtrykte det: ”Jamen, så vi nogensinde den mail?” Pas på, for det er den mand, der skriver på hjemmesiden.

Er der brug for forsoning mellem Søren og Henning omkring det her? Det synes Laust ikke. Et sandhedsprojekt i Sydafrika var ret ambitiøst. Det gik ud på, at man skulle have sandheden frem, for at ofrene kunne opleve ægte healing. Fremme tilgivelse og forsoning. Laust har selv brug for forsoning, idet han mener, at han har gjort en person uret. Nogle usle personer har skygget for en stor leders mange kvaliteter. Lederen skabte sammenhængskraft hos Tjønserne – og det er sandt! Forsoningsprisen følges af en lille sætning, der hedder: ”Selvom man ikke kan få rejsning, kan man godt få oprejsning!” Sådan er den tænkt. Povl ’Silden’ blev den heldige modtager og ikke Denis.

AB-Tjønser 2015 Niels Torp

Niels i midten motiverer gavekort til Henrik D. og Søren H.  for strålende Tjønser-arbejde!

Tjønser-fest 2016 014

Kåring af AB-Tjønser 2016: Bjørn Larsen

 

Traditionen tro stiller alle tidligere valgte op i deres grønne AB-trøjer, når den nye Årets Tjønser udpeges og kåres. Valget faldt på Bjørn med ordene: ”Stort arbejde både på og uden for banen” og på de efterfølgende klapsalver blev det tydeligt, at det var et populært valg.

Mellem de mange særdeles velforberedte og underholdende taler sang vi AB-sange forfattet af Laust J.J. og Claus N. og med pianør Povl ‘Silden’ ved pianoet (også sponseret af Bent ‘Smeen’).

En dejlig aften sluttede, men vi var vidt omkring, med Gud og Jesus, sex, halvporno og meget mere. Kort sagt nåede vi frem til den inderste kerne, hvad vi er der for – de tre f-er: Fodbold, f…. og freundschaft!

Flere billeder – Tjønser-festen: Årets Tjønser > 2016 > Billeder