2021

ab-fodbold

Dr. Spin: Kommune- og regionsvalg 2021

Tjønserne prægede kommune- og regionsvalget

 

          

Som sædvanlig deltog tjønserne aktivt i det netop overståede kommune- og regionsvalg, og her et par dage efter deler nogle af dem deres oplevelser på valgdagen, selvom ikke alle nåede frem inden valgstederne lukkede.

Ole Gunner Nielsen: – Vi er jo ved at flytte, så jeg glemte helt, at der var valg. Ærgerligt, for jeg ville gerne have stemt på et parti, der går ind for gratis flyttehjælp til pensionister.

Bjørn Larsen: – Jeg er lige kommet hjem fra ferie på Kreta. Dejligt, men dyrt, når man har inviteret hele familien med. Derfor vil jeg gerne stå i spidsen for et parti, der går ind for “billige rejser til Kreta med hele familien”. Jeg ved ikke, hvad partiet skal hedde, for Larsen Rejser er jo taget, og det gik vist ikke rigtig godt med det.

Benny Nielsen: – Jeg har forgæves ledt efter et parti, der har “gratis rollator-vinterdæk til pensionister” på programmet. Min mor kunne godt bruge sådan nogle her til vinter, når hun skal ned til Brugsen med alle de tomme øldåser, jeg slæber hjem til hende efter tjøns.

Jan Petersen: – Da jeg var nede og stemme sammen med mor Karen, fik vi stukket alt muligt i hænderne af håbefulde kandidater, inden vi skulle ind og stemme. I flæng kan jeg nævne: pizzaslides, bolsjer, guldkarameller, durumruller, små poser med vingummi, saltstænger, slikkepinde, småkager og ikke mindst en Cocio cacaomælk til at skylle efter med. Det var herligt, så jeg gik ind to gange, selvom vi som sædvanlig får stegt flæsk og persillesovs, når det er valgaften.
Inden jeg gik ind i stemmeboksen fik jeg udleveret to lange smørrebrødslister (troede jeg), men det var desværre bare nogle valglister.

Vagn Ludvig Ludvigsen: – Jeg synes, det er en borgerpligt at stemme. Jeg har stemt på det samme parti år ud og år ind. Det er nærmest, som når jeg laver den berømte juletjønser-quizz. Denne gang synes jeg, det var lidt anderledes, fordi vi også skulle stemme på en religion.
Da jeg ikke kunne finde nogle på hverken den ene eller den anden liste, gik jeg ud og bad om en religionsliste. Den tilforordnede bad mig gå tilbage i stemmeboksen og sætte mit kryds på REGIONSLISTEN.
Det var lettere sagt end gjort. Jeg havde jo i mellemtiden glemt hvilken stemmeboks, jeg stod i, så jeg tog dem fra en ende af, hvilket ikke var populært hos hverken dem, der stod derinde, eller hos de tilforordnede. Til sidst truede de med at tilkalde politiet og få mig fjernet, men heldigvis fandt de listerne ude på toilettet. Jeg må have taget fejl af dørene til toilettet og gardinerne ved boksene.

Lauge Nilsson: – Nu er det jo sådan, at ….. (forkortet af red.)

Dr. Spin