2008

ab-fodbold

Ole Gunner Nielsen: Hyldest til Povl ‘Silden’ Kjøller

Silden er Årets Tjønser 2008
Jeg  peger på “Silden” som årets Tjønser med følgende begrundelse:
Povl  Kjøller har i mange år været tovholder både torsdag og lørdag, sørget for alt  det praktiske så som lugtfrie   trøjer  og luft i bolden. Han har været holdsætter med rimelig succes (har aldrig tabt  en kamp).
Povl har om   nogen  som bornholmer stået klippefast på tjønsertraditionerne på og uden for banen.
Povl  har været noget træg til at give øl, men har optrådt som en særdeles entusiastisk  dirigent ved afviklingen   af  fødselsdagssangene.   Som  tidligere offentlig ansat forstår Povl at holde på pengene, og blandt  tjønserne udnyttes dette talent, når   der  skal købes “rævepis”.
Som  festarrangør er Povl i en sen alder begyndt at udfolde sit X- factor  talent ved klaveret. Han bruger begge   hænder  og rammer både de sorte og hvide tangenter.
På banen sparer han det ene ben og  rammer mere tilfældigt   med-  som modspillere; men alligevel en elegant, kontant spiller, som forstår at  placere sig diskret uden at  komme  for meget i fokus. Det  har altid været en fonøjelse, som den hurtigste blandt sneglene, at komme rundt  om Povl og heade boldene i  kassen. De kritiske bemærkninger han modtager i disse situationer er  uretfærdige. Tænk på alle de gange, hvor  Povl med autoritet har snuppet bolden fra ekvilibristerne.
Povl  Kjøller er om nogen AB´er med fast plads på 13. række midt for på den gamle  tribune på Gladsaxe Stadion, og  han har fortjent anerkendelsen som årets Tjønser.
Hilsen
Ole  Gunner