Elio Acunto-de Lorenzo: Italienerturnering 2015

ab-fodbold

Allan Møller: Reportage

Italienerturnering på Skovdiget den 11. juli 2015.

Helt i Elios ånd var alle sejl sat til på det skønne anlæg, som dannede rammen om den internationale turnering. Vejret var der også sørget for.

Over 80 personer hørte Søren Hansens velkomsttale som blev oversat af Jane. Selvfølgelig blev der holdt 1 minuts stilhed for den store tjønser Elio inden turneringen gik i gang.

Der var 4 hold der deltog. Heraf 2 fra Italien og 2 fra AB.  Der blev spillet kampe alle mod alle som varede 2 x 15 min. med 8 spillere på banen. Der kunne løbende udskiftes spillere.

For ikke at trætte med for mange referater af de spændende kampe, vil jeg nøjes med nogle få kommentarer omkring de enkelte hold.

På 4 pladsen kom AB (Niels Yde). Pylle som deltog på dette hold bad mig om, at skrive få ord om dette holds indsats. Det gør jeg så. I sidste kamp lykkedes det endelig holdet at komme på måltavlen da Kentorp snød den Italienske stoppe som prøvede at stoppe Kentorp med alle midler. Kentorp vred sig dog løs og placerede flot bolden i mål uden mulighed for målmanden. Holdet sluttede dog uden point og var vel aldrig i fare for at få point.

På 3 pladsen kom Catania som fik 3 point. Holdet scorede alene i den første kamp 2 mål imod AB (Niels Yde). Holdet spillede dog en god kamp mod AB (Niels O.).

På 2 pladsen kom AB (Niels O.). Holdet tabte første kamp til Elios Heros med 2-3 men vandt så 2-0 over AB (Niels Yde) og i den afgørende kamp vandt de 1-0 over Catania.

I denne kamp viste de hvordan italienere kan slås med egne midler. Holdet var defensivt sat op. En fremragende målmand Mads Thuesen (i alle kampe) en forsvarsklippe i Remmer.

Han stod godt på banen og løb ikke mange skridt forgæves. 2 backs som blev tilbage (de havde ikke luft til at gå med frem). 3 arbejdende midtbanespiller og en i alle kampe super farlig angriber i Ulrik Rasch. En 1-0 sejr på mål af Ulrik var nok til at tage 2 pladsen selvom Catania til tider var tæt på.

På 1 pladsen med 3 kampe og 9 point kom Elios Heros. Dette hold som Niels Lindgaard omhyggeligt har bygget op var klart turneringens bedste hold. Udover gode mål fra Niels selv, havde han fundet en sort guldfugl. Niels har efter lang tids søgen skrevet en 4-årig kontakt med denne gyldne målscorer. Efter sigende blev kontrakten skrevet i skarp konkurrence med AB`s 1. hold.

Så var det tid til bad med øl og hygge i omklædningsrummet.

Pæne i tøjet var alle klar til velkomstdrink i det frie. Der blev holdt tale af Søren som lovede at venskabet vil blive bevaret. Der var også tale fra ABs hovedformand Ulrik Rasch.

Han fremhævede hvor meget tjønserne betød for klubben og han så frem til en god fremtid med mange unge talentfulde spillere.

Det var nu tid til en dejlig buffet fra Da Claudio og der kunne købes drikkevarer.

Vi skulle selvfølgelig også synge nogle sange og i Kjøllers fravær havde Ole Kaysen sørget for en pianistinde.

Søren Hansen sørgede selvfølgelig for at binde hele arrangementet sammen. Men for ikke at tage for meget rampelys havde han nu iført sig nogle knaldrøde bukser.

Disse bukser blev selvfølgelig livligt kommenteret. Mest af Denis som netop havde været i London og erhverve sig nye Dr. Martens sko. Han havde nu også sparet sig på banen så det var på tide han slog igennem.

Niels Lindgaard havde sparsom tid mellem hans utallige besøg ved Buffeten. Han kom dog og sagde han for en gangs skyld var ked af, at Kurland var sat af nu da Niels endelig slog igennem og stod med en førsteplads i en international turnering. Han undrede sig også over at Kurland var blevet sat af, når hans cykelkammerat Søren stadig havde styringen. Flemming Nielsen kunne dog sige, at Kurland IKKE var sat af. Han var bare ikke sat på.

Hyggeligt samvær fortsatte og stor tak til alle der bidrog til en dejlig dag på det smukke anlæg. Helt i Elios ånd. 

 

Italienerturnering 010

Allan Møller