17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Henrik Vestergaard: Jørgen Collaitz – 70 år, 2013

 

Kære Jørgen

Tillykke med fødselsdagen og de 70 år.

Ja, Så blev det din tur til at vende et af de skarpe hjørner.

Men du gør det med stil

Hvad kan man sige om kort om dig… Ingenting. . Det må blive langt.

Jeg kan nævne: Gammel Nørre Alle dreng  Ikke mindst førsteholdsspiller og så alle de andre titler  Divisonspiller , Europacup spiller  og også deltaget i utallige Toto turneringer rundt om i Europa

Vi 2 har jo været meget rundt med Ab  og der har været rejser grækenland , hvor du mente de skulle se at få ryddet op på Akropolis i stedet for lade søljer ligge og flyde.

Der var også en fest på Gran Kanaria  hvor værelse 321 blevet lavet om til enflydedok hvor

Hvor spiritussen flød og cigarretterne osede.

Det var tider ,, Var Jrgen. Man kunne lige gå ned i kiosken og købe en liter Barcadi og 20 prince og så betale med en dansk ti og så endda få penge tilbage.  Det var tider.

Jeg kan ikke helt huske hvem der mere boede på værelse 321 men Aage  Hansen og Benny Nielsen samt Torsten Andersen fast indbo  og det var ikke kedelig.

Nå , du er er jo ikke  nogen stor spiller ….   Altså sådan rent fysisk.

Det  minder mig om en divisionskamp i Parken hvor  Jørgen kone Eva  sad sammen med bl. A. Torsten Andersen og mig og lige pludselig midt under kampen går der panik i Eva som ikke kunde se Jørgen på banen. Tag det bare roligt sagde Torsten han står nede bag stolpen. Eva kunne stadig ikke se ham og så svarede Torsten . Nej det var ikke bag stolpen han  det er bag stiveren.

Nå,  Jo.  Du er faktisk en stor spiller.  Ingen kan som du ekspedere en bold ud af kommune med 2 hundre kilometer i timen og du har altid været ubehagelig at spille over for fordi man ”slår” sig på og du har altid været en hård nyser i forsvaret, hvor du har spillet sammen med så store spillere som Niels Yde, Kjærsgård , Benny og Aage, Sandvad , Kresten Bjerre,  Johhny P. og jeg kunne blive ved . Men Du er selv en af de store.

Du har haft en stor karriere og hvad de færreste ved  så kuliminerede den med at du kom i Se og Hør.

Det var tilbage i slutningen af 60 erne . Den militære Junta havde afsat Kong Konstatin og Anne Marie af Grækenland  og vi havde trukket det græske storhold Aek Athen og skulle efter den første kamp møde dem i Parken.

Her havde en stor flok autonome bedyret at de ville sætte sig på banen og så kampen afbrudt og måske aflyst.

Og ganske rigtigt midt i kampen løb nogle at disse uromagere ind på banen.  Vi var naturligvis bange for at vores Europakamp ville blive aflyst , så Jørgen og undertegnede  tog fat  i de indtrængende og fik dem hevet ud og barrieren hvor et par store jyder sagde.  Lad os tage dem

Og så ld der nogle gevaldige slask og slag bag os.

Dette resulterede i at man om torsdage kunne se Jørgen optræde i Ser og Hør.

Så Jørgen, Jeg vil takke dig for mange gode år i vores klub og  og ønske dig held og lykke  med fremtiden

Og jeg kan oplyse at TV2 allerede har fået øje på Jørgen til Vild MED dans i 2014, måske sammen med Allan Simonsen.

Vi skal råbe 3 korte og et langt hurra for Jørgen .