22: Tjønser-ture

ab-fodbold

Lars Corlin Christensen: +55 turnering i Bristol maj 2018

+55 World Cup i 5-á-side, Bristol, England, 12 – 13. maj 2018 

Der var høj sol, da University of Bristol i den forgangne weekend lagde baner til + 55 og +65 World Cup. 

Det var syvende gang turneringen blev afviklet, men første gang med dansk deltagelse i form af et +55 hold fra AB. 

Modstanderne spændte fra en række stærke universitets- og klubhold over et par engelske regionshold til to regulære landshold. 

Med 8 kampe á 15 min på en enkelt dag var der lagt op til en solid udfordring. Ikke mindst med mål, der er noget bredere end normale tjønsemål, og som kræver ekstra defensivt løbearbejde. 

Vi startede med en 2 – 0 sejr over Finland og følte os ganske godt i kontrol, men det skulle også vise sig at være turneringens svageste hold. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Næste kamp gjorde os klogere. Her var modstanderen de forsvarende mestre, Nordirlands officielle +55 landshold, og de viste sig at være fremragende og vandt ret sikkert 3 – 1. 

Men fodbold er et lunefuldt spil og efter fire sejre i streg, kunne vi pludselig konstatere, at vi var med helt fremme. Andre hold havde formået at stække nordirerne.  

Mest bemærkelsesværdig i denne stime var kampen mod England. Her er der tale om et uofficielt landshold, men udtaget på almindelig vis med de bedste spillere fra landets +50- og +55 turneringer. 

Det var måske ikke så overraskende, at kampen sluttede 5 – 0, men nok at det var os der scorede de 5 kasser efter en sublim indsats. 

Englænderne kontaktede os i øvrigt senere, og spurgte om vi vil arrangere en opvisningkamp med dem i Danmark, denne gang i 11-mands. Måske skyldes forespørgslen vores sympatiske optræden, måske vil de bare vil se, hvad det var, der havde ramt dem! 

I næstsidste kamp mødte vi så det hurtige og skudstærke mandskab fra Vancouver. Efter tre føringer måtte vi desværre indkassere et skinnebensskud, der dansede ind over mållinien blot 15 sekunder før tid, således at kampen sluttede 3 – 3. 

På en delt førsteplads med netop canadierne, lå det dog stadig til os selv i sidste kamp, hvor vi endda hurtigt kom foran 2 – 0 mod et regionalt engelsk hold. Men vi kunne ikke holde fast, tabte kampen, og dermed pokal og mesterskab. Det kunne Vancouverholdet tage med hjem, mens England blev nr. 2. 

Vi måtte konstatere, at benene i sidste ende lige præcis ikke rakte med en udslidt 6-mands-trup, hvor konkurrenterne stillede med 8 eller 9 mand, og kunne udskifte hele kæder. 

Men AB er nu på landkortet, også i denne internationale turnering, og vi fik nye venner! 

Udover det forventede besøg fra England, har vi åbne invitationer fra såvel Nordirland som Wales med hjem, og vi er blevet spurgt om AB vil arrangere turneringen i 2021. Det tygger vi på, men mon ikke vi siger ja? 

Inden da gælder det Paris næste år, og Amsterdam i 2020 med mulighed for også at møde nogle af de traditionelle deltagere, der ikke var med i år – fra USA, Sydafrika og Tyrkiet. Måske endda i selskab med et +65-hold fra AB?  

Lars Corlin Christensen 

Flere billeder: Tjønser-billeder > Ture og arrangementer > Turnering i Bristol