2014

ab-fodbold

SH: Niels Helveg, 75

       
 Niels Helvegs 75 års fø’sdagsfest 

Torsdag, efter tjøns, bød Niels Helveg til fø’sdagsfest i AB-restauranten – en MEGET dejlig aften.

Til tjøns var vi 29 Tjønsere, der blev fordelt på 2 ’gode hold’, og da det var Helvegs aften valgte vi et radikalt resultat, 2-2. Helveg havde endog den dygtighed at score nr. 2 målet for sit hold med en retningsbestemt brystaflevering – flottere kan det næsten ikke blive. Han var synlig stolt!

På bænken bagefter var der rigeligt med øl – tak – og til den dejlige 3 retters middag var vi 39 glade Tjønsere. Aftenen var righoldig med sang (Laust og ’Silden’ på piano, han er især god til ’forspil’) og festlige taler.

Den tidligere ’udenbysminister’ bød velkommen og inkluderede 3 næsten stuerene historier – alle Tjønserne grinte højt!

Tjønser-formand Duun holdt en flot og detaljeret tale primært om Helvegs Tjønser-karriere, startede i 1977, og sekundært om Helvegs politiske karriere – det vigtigste først! Nævnte også at Helveg havde haft mange scoringer – også på banen. Høje og kraftige HURRAer afsluttede talen.

Denis tog udgangspunkt i et Helveg-citat: ”Hellere en kort og kedelig tale end en lang og kedelig tale.” Denis valgte det første, næsten – den var bestemt ikke kedelig med mange politiske og fodboldmæssige undertoner. Flere kraftige HURRAer.

Niels R. fortsatte talerækken med mange inside informationer fra det politiske miljø – hvem si’r at politik er kedeligt? Nævnte også det politiske ’familiefirma’ Helveg med 3 generationer. Endnu flere HURRAer…..

Thomas Krølben fortsatte med sine mange underfundige iagttagelser fra tjønsen – hans forventninger om et Helveg-mål til tjøns denne aften var naturligvis blevet indfriet. HURRAer igen, igen……

SH fortalte om sit første møde med Helveg-familien i 1982, hvor Niels’ far Kresten havde imponeret ham med sine budskaber og karismatiske udstråling. Genfortalte så en autentisk historie fra Helvegs tid som udenrigsminister med tilhørende festivitas på Amalienborg…. Sluttede af med en øjenvidneberetning om dengang Helveg til tjøns scorede 4 (fire!!!!) mål – der var øl på bænken allerede før, vi kom ind i omklædningsrummet fra den pave-stolte topscorer.

Vagn Ludvig afsluttede talerækken med genfortælling af mange historier og fester – hvordan Ama’r-manden kom ind i denne tale forblev et mysterium!!!!!!

Niels Helveg afsluttede med en humoristisk takketale, hvor kulminationen var at røbe en hemmelighed (troede han, det havde vi andre vist i maaaaange år): ”Jeg er en helt unik fodboldspiller – jeg går ikke på finter, jeg forstår dem simpelt hen ikke….!!”

Helveg bad til sidst Tjønserne om at råbe HURAAH for AB – 3 lange og 3 korte – der blev råbt igennem!!

Slut på en SUPER aften med STOR tak til Helveg – 39 glade Tjønsere kørte hjem med et stort smil.

Se billeder: Tjønser-billeder > Fester og fødselsdage > Niels Helveg, 75 år

Læs taler: Tjønser taler > Denis Holmark / Niels Remmer / Thomas Kentorp

SH