2020

ab-fodbold

Dr. Spin og Tjønsernes sovemønster

Visse Tønsere kommer ikke sovende til det…..

 Ifølge den verdenskendte schweiziske søvnforsker, Dr. Werther fra “Institut für Schlafstörungen und unregelmäßiges Wasserlassen” i Bern, er der bekymring for en stigende reducering af søvnkvaliteten (Insomni), (som i parentes bemærket ikke er en lille græsk ø) hos personer over 60 år.

Knap 60% af danskerne har søvnproblemer og Dr. Werther påpeger, at det tankemylder, der ofte forstyrrer ens nattesøvn nøje hænger sammen med det stigende præstationspres, der lægges på én – hvad enten det gælder det indre eller ydre pres.

Tidligere har han forsket i sædkvaliteten hos undulater i fangenskab, men det er en helt anden historie.

Og hvad er mere relevant end at foretage en rundspørge blandt prominente Tjønsere?

Denis Holmark:- Jeg må indrømme, at jeg tit ligger søvnløs efter en omgang tjøns. Jeg gennemgår nøje alle mine aktioner på banen, men bliver altid forstyrret af en evig tilbagevendende episode fra omkring 1980, hvor jeg blev ramt i hovedet på en ripost og bolden gik i mål. Det er min sidste klare erindring om en regulær boldberøring. 

Ole Gunner Nielsen (O.G.):- Jeg har jo scoret i de to seneste tjønserkampe. Flotte mål, når jeg selv skal sige det, og siden har jeg ikke lukket et øje. Det kører rundt i hovedet på mig. Jeg ser gentagelser af målene igen og igen for mit indre blik, så min søde kone, Grethe, har henvist mig til gæsteværelset, hvor børnebørnene plejer at overnatte, for hun gider ikke igen og igen høre mig gentage, hvordan jeg i fuld balance, omgivet af kropstærke modstandere, vifter den ene efter den anden til side, så jeg…….(forkortet af red.)

 Lauge Nilsson (pt. ukampdygtig):- Jeg havde aldrig problemer med få mine studerende på seminaret til at falde i søvn….(forkortet af red.)

 Jørgen “Gårdvagt” Frost:- Jeg har fundet et godt trick mod søvnproblemer, som andre – helt gratis – kan følge, hvis de vil. Inden jeg lægger mig til at sove, tager jeg mine gamle eftersidningshæfter frem (jeg har stadig et stort lager) og udfylder dem med fiktive navne så som: Jan Iver, Niels Torp, Johnny P., Sven Olhoff, Ole Gunner, Steen L., Thomas Kentorp….osv. Så skriver jeg til deres forældre, hvad de har lavet af unoder til tjøns, og hvilken straf de er idømt. Ofte overdriver jeg lidt og beder forældrene sende mig penge, hvis jeg ikke skal gå videre til Skolebestyrelsen med deres forseelser, men det ender altid med, at jeg falder i søvn henover skrivebordet….  

Bent Jacobsen:- Jeg sover altid nøgen, uden dyne og med vinduet på vid gab – også om vinteren. Jeg falder promte i søvn, så snart mit hoved rammer puden og sover 8 timer i streg – lige efter bogen. Men for nogle år siden var det lige ved at gå galt.En tyv havde sneget sig ind ad vinduet, og i det øjeblik han fik øje på min bare røv og støttestrømpe, udstødte han et forfærdeligt skrig, så jeg vågnede med et sæt.Tyven tog flugten, og jeg tror ikke, han nogensinde dukker op igen…….så kan han lære det! 

Der var flere andre, der meget gerne ville berette om deres søvnproblemer, og hvad de gør ved dem. Meget personlige og stærke fortællinger, som vi kun bringer mod betaling.

 Dr. Spin