2010

ab-fodbold

Henning Kurland: Rygter fra Italiensturen

Rygter fra Italien v. Dr. Spin

Som bekendt er Italiensfarerne netop vendt hjem fra endnu en tur til Støvlelandet med Elio som utrættelig initiativtager og primus motor sekunderet af Excel-John. Turen gik til regionen Veneto i det nordlige hjørne af Italien. Området kan i størrelse og indbyggertal sammenlignes med  Danmark, og det er ikke tilfældigt, at det blev netop denne egn, AB-tjønserne skulle besøge, for som Elio udtalte inden afrejsen: -”Turen går til regionen Veneto i det nordlige hjørne af Italien. Området kan i størrelse og indbyggertal sammenlignes med  Danmark. Eneste forskel er klimaet, naturen, kulturen og sproget.”
Dr. Spin ville gerne have haft en kommentar fra Bent Smeen Jacobsen, men han var faldet i dyb søvn på flyets toilet, og ingen har set ham siden. Familien er underrettet.
Det forlyder også, at sidste års stjernerapporter, Vagn Ludvig Ludvigsen, i år har taget sin Tandberg 6000 X spolebåndoptager med, så han kan indtale referaterne med det samme, for ikke at glemme pointerne: – ”Jeg har taget min gamle spolebåndoptager med til Italien, så jeg kan indtale referaterne med det samme, inden jeg glemmer pointerne. Det tror jeg er en god ide, og jeg vil også benytte mig af den nye teknik, når jeg skal forberede mine spørgsmål til julefrokostens svære quiz. Jeg hørte nogle mumlede noget om, at der er kommet nogle meget smartere båndoptagere, de såkaldte kasettebåndoptagere, men det tør jeg slet ikke at vove mig ud i,” udtalte Vagn efter hjemkomsten.
Der går også rygter om, at AB-tjønsernes svar på evigunge Jørgen de Mylius, Thomas Kentorp, for Gud ved hvilken gang forsøgte at score på turen. Ikke på fodboldbanen – det er vist et overstået kapitel – men i baren på nabohotellet. Her havde han fået noget, der lignede kontakt til lokal skønhed med lidt ansamlinger her og der. Thomas kløede på i vant stil med: – “Do you come here often? How many grand children do you have?” Slukøret måtte Thomas drible hjem – tomhændet.
Elios usympatiske svoger, Niels Lindgaard, AB’s svar på Sidney Lee, var med på turen som tolk for Niels Torp, som ingen forstår, når han har fået de første drinks skyllet ned. Det var ikke nogen god ide, for italienerne forstod ikke, hvem der var hvem. Her er et lille eksempel:
Niels og Niels er begge godt medtaget efter et besøg i hotelbaren.
Niels: – ”Hvordan finder jeg mit værelse?”
Niels: – ”Et øjeblik. Jeg spørger lige i receptionen. Dove posso trovare spazio Niels ‘?” (Hvor bor Niels?)
Receptionisten: ”Niels chi?” (Niels hvem?)
Niels: ”Ja, ham Niels dér!” (Si, Niels li´!)
Receptionisten: ”Hedder han Niels?” (Lui dice Niels?)
Niels: ”Si!” (Ja!)
Niels: ”Og jeg hedder også Niels!” (E mi dice anche Niels!)
(Forkortet af red.)

Dr. Spin