17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Claus Nørfelt: Tale til Lauge, 70 år, marts 2016

Lauge 70 år.

Kære Lauge.

Tænk at skulle holde tale for dig om dig til andre – men som formanden sagde: ”Du behøver ikke sige noget pænt!”, hvilket jo gør det betydeligt nemmere!

Så altså:

Du har nu nået den alder, hvor mange føler, at tiden suser af sted – det gør den ikke med dig!!

Fordi hos dig sker hver ting til den tid, det tager!! Denne din holdning parret med en grundig langsommelighed præger alt, hvad du gør – eller rettere det du når at gøre!! Men bag dette ligger et ordentligt menneskes evige søgen efter kvalitet og skønhed – det ses i dit tennisspil!!

Du knalder gerne adskillige bolde i nettet i din jagt på et herligt serve-es!! Ligesom du kan smile henrykt over eet smukt topspundet vinderslag uagtet at øvelserne i øvrigt kostede  hele sættet!!!  Men som sandt er:

Evigt ejes kun det tabte!!

Jo – stabil er du !! Når du endelig når frem til nettet, så bliver du der – man kan stole på dig!! Det gør modstanderne også – de spiller den ene ballonbold efter den anden op over dig og dine storartede evner som flugtspiller – det pisser dig virkelig af!! Så meget, at miraklet er sket –du har udviklet dig derhen, at du nu forstår, at dit svenske topspin er yderst velegnet til loops -. Du er nu som 70-årig mesteren udi ballon-baller!! Tillykke med det – Men bedre sent end aldrig gælder vist ikke her!!

Også på fodboldbanen er foregået en udvikling – fra at være en frygtløs fysisk og hovedstødsstærk centerspiller er du trippet ud på fløjen – forklaringen kan måske findes i en bagvendt fortolkning af Einsteins berømte ligning, som siger, at et legemes masse forøges med hastigheden – Du har i lighed med os andre forøget din masse og er altså dermed blevet hurtigere!!! Det skal selvfølgelig udnyttes offensivt!!

OK – alt er som bekendt relativt – din triptæller siger 6272 trip efter tjøns – ondsindede rygter hævder, at det svarer til omkring 650 m gang!!

Men så meget ved vi i hvert fald med sikkerhed cv – Du går dine egne veje!!

Det så vi i Prag med tennisklubben – for pist borte – væk var du

Vi fandt dig på Karlsbroen , hvor du i et par timer meget intenst havde betragtet en smuk marmorfigur så stille, at nogle kinesiske turister troede, at du var en ny figur!! Og en venlig, men bekymret tjekke spurgte: Is he dead??

Svaret faldt promte : Det kan ikke udelukkes!!!

Vi fik dig dog hjem i god behold.

Dette skal siges om dig og dit tempo – Det er meget vigtigt -Kvinderne elsker din slow rytme – og især din grundige langsommelighed!! Det gør vi også – men forhåbentlig af andre grunde!!

Kære Lauge:

Du er et fornemt bevis på, at det er bedre at være en ung 70-årig end en gammel 40-årig!!

Stort Tillykke

ClausN. Den 3.4.2016

Lauge og Erik 005