26: MASTER-turneringer

ab-fodbold

YOUNG MASTER/51 vinter 2011-2012

vinter 2011-2012

 


Kjeld Romer

Så er vi nået til afslutningen på dette års turnering, og aldrig har spændingen på sidste kampdag været lavere. Vi kan kun blive nr. 3, Lyngby disse unge (og for Søren Hansen usympatiske) folk har vundet turneringen og skal have pokalen som GVI nu har fundet i en papkasse nede bag i spillerbussen. Den blev givet til Binalto fra Lyngby som med sit børnetrylleshow på frokostens tynde timer nok skal få dent il at forsvinde.

Lad os fokusere på os selv. ALDRIG har vi scoret så få mål, Aldrig har vi forsøgt at vinde turneringen med et hold med en stamme fra Grand Old Masters, Aldrig har Per Hærvigs støvler hængt så dårligt sammen.

For nu at starte på toppen, for der er vi jo faldet fra, og med den dårligste placering i turneringen nogensinde (en tangering af sæson 02/03) må vi fokusere på, at vi har været hårdt ramt af fysikkens skrøbeligheder. Torben Turbo har ikke spillet en eneste kamp, og med hans 30 mål havde det måske set anderledes ud, med flyver Niels intakt i mere end 1½ kamp ad gangen og hans 15 mål + 15 assists, så havde det måske set anderledes ud, men sådan skulle det ikke være. Vi har stillet med et angreb bestående af Thomas Hade (omskolet fra midtbane stürmer), med Ole W, med Henning Escargot manager, med Raf, med Erik B, med Thomas K, Sven Erik og sikkert også mange andre, som jo ikke har de to førstnævntes speed, målnæse og ukuelige selvtillid. Vores målscore bærer tydeligt præg af dette.

På midtbanen har der været mere stabilitet, idet Pylle mod sædvane ikke har skullet holde de sædvanlige fiberpauser (nej Jan P det er ikke noget man spiser), ligesom Per Hærvig i vanlig stil (eller mangel på samme) har tonset rundt i alle kampe og ydet en jætteindsats. Disse to har været suppleret af en række gode folk på flankerne som Søren B og Raf, men også Erik B., Lavetten, Gert Brun, Lønhart og Allan Møller har været indkaldt.

I forsvaret har der været den helt store gennemtræk, hvilket nok også har resulteret i, at en række kasser er gået ind grundet manglende samling på tropperne. Steen har stået alle kampene på kassen undtagen ”finalen” og har svinget mellem de store redninger og de mindre redninger. Et nyt aspekt i Steens spil har været spillet som ekstra sweeper, som har fungeret udmærket. Ellers må vi sige, at Torps backspil vel har været den eneste stabiliserende faktor. Resten af forsvaret har været skiftet fra gang til gang, aldrig har så mange konstellationer været prøvet for at skabe plads til forskellige folk på forskellige pladser. Det har ikke været befordrende for et klippefast forsvar.

UK har (helt selvbestaltet) været lagt i quadrafoniens hænder først under ledelse af Søren Knæbind, og siden jul (hvad skete der lige der) i Henning Escargots hænder. Vi startede ud med 4 sejre, men så kom nederlagene, og de var grimme til både Lyngby og Jægerborg/KB. Vi var vist ikke helt klar til at møde så unge mennesker, og samtidig (efter jul) overgik vi til ikke at udtage holdet efter den foregående kamp, men UK ønskede at se, hvem der efter lørdags og torsdagstjøns kunne gøre sig fortjent til en udtagelse til holdet. Dette medførte en hidsig korrespondance undervejs, idet mange kampe blev afviklet med folk, der var indkaldt som 35. reserve (altid en god motivationsfaktor) på samme dag uden at kunne komme til yoga og lade helt op til kamp. Samtidig var en del spillere i den alder, at de var nødt til at skynde sig hjem, da deres hjemmepleje ikke havde kunnet nås at blive aflyst, hvorfor den sædvanlige skræp bagefter ikke er blevet til så meget.

Vi skal op på hesten igen og trække i arbejdstøjet til næste sæson. Den nuværende manager er blevet gået, så den sportslige ledelse leder efter nye folk til at stå i spidsen for det mest vindende AB-hold gennem tiderne. Det siges, at Henrik Clausen er kontaktet som spillende manager, da han har frisuren til at være med, efter at Poul skolelærer har frigivet ham fra OB.

Vi er mange der venter i spænding og glæder os til næste sæson, hvor vi kommer stærkt tilbage. Sportslige hilsner Kjeld Romer Larsen Breaking News. Katten spandt – men GVI vandt. Til den sidste kamp var Katten genopstået fra sin kattebakke og med bløde poter var han på holdet igen da Steen af uransagelige årsager havde lagt noget ferie på sidste spilledag. Vi fik ørerne i maskinen selvom vi spillede udmærket så er vi stort set tandløse i hele kampen. I sandhedens tjeneste må vi sige at kampen har været symptomatisk for vores sæson. pænt spil, intet presspil, dumme mål til modstanderne og stort set ingen åbne målchancer. 3-0 blev resultatet men vi kunne nok have spillet til solnedgang uden at komme til de store chancer, for GVI gik til os på en måde som vi ikke synes om. GVI synes at have fundet melodien til at slå os og den melodi skal vi have forstyrret til næste sæson.

 

 

 

 

AB – GVI  0-3  (0-2) Mål: 0 Man of the Match: Jørn Eriksen (debutant) Tilskuere: 6534 plus Bjørn L.

Røv og nøgler i betydningsløs afslutningskamp

GVI har åbenbart en evne til at sætte sig gevaldigt op, når de møder stjernene fra AB. Således også på denne forblæste lørdag formiddag i Tingbjerg. Om det var den manglende opvarmning pga. hold- og portrætfotografering helt op til kampstart, skal være usagt, men kolde og uskarpe var vi i starten af kampen. GVI kom farende med fråde om munden, og på et medvindsindlæg blev bolden smasket ind bag en sagesløs Katten i buret. Bagud med et enkelt mål spillede vi os langsomt ind i kampen på nydeligt pasningsspil. Det eneste, der manglede, var målene. Og pludselig var GVI´s forward helt fri med Katten, som parrerede flot, men riposten blev banket op i hjørnet med største selvfølgelighed. 0-2, og vi hang med ørerne. Pausen blev brugt til at overbevise os selv om, at vi bare skulle fortsætte, så skulle målene nok komme. Og der var muligheder. Mest på gode hjørnespark fra Søren B. og Thomas K. Først skød Laust millimeter (eller var det en halv meter forbi fra klos hold og både Kentorp og Raf havde gode forsøg mod trekanten, men deres keeper tog alt. Vi pressede på det meste af 2. halvleg, og bedst som vi øjnene en mulighed for at reducere, slog GVI kontra, da deres raketforward prikkede en lang stikning i mål mellem hænderne på sagesløse Katten. Godt nok nåede han lige at råbe: “Jeg har!”, men det har vi jo hørt før. Således luskede vi mod omklædningsrummet med en lille sæk på 0-3. Lidt i overkanten, men vi har altså svært ved at score uden Niels B. og Torben H. i angrebet. Det må vi bare konstatere. Kentorp fx. var tydeligvis mærket af en tur til Dubai med criketlandsholdet. Med sig havde han inviteret den toptunede blomsterhandler fra Virum med tatoveret overkrop (hun blev sendt retur efter 3 dage).

Der var dog også noget at glæde sig over.

  • Katten er tilbage i samme gode humør som før, og det er vi rigtig glade for alle sammen.
  • Eriksen havde debut, og fyldte hullet efter Pylle og Per H. fint ud. En flot debut.
  • Ølkassen havde overskud, så ingen skulle til lommerne til den efterfølgende frokost, som blev holdt på sædvanlig vis med økologisk sild, rødspættefilet, ribbenssteg, medisterpølse, frikadeller, skinke, leverpostej med det hele. Nærende og på samme tid sundt.

Ole Jensen, turneringsleder fra KFUM, holdt sin traditionelle tale, som er det rene guf for smarte konsulenter og HR-folk, som fx. Søren Knæbind. Han sad med notesblokken fremme for at notere Oles teknik. Ole kan tryllebinde sit publikum i timevis. Her er Oles tale i fuld længde:

“Pling, pling, pling (Ole ringer på en klokke, red.). Nu tror I nok, det er Hjem Is… Pause. Det er det ikke! (her var Knæbinds pen rødglødende, red.)Jeg vil først sige tak for en velgennemført turnering uden aflysninger og protester af nogen art. Dernæst vil jeg gennemgå de vigtigste kampe runde for runde. Jeg vil starte med Husum- FIX, der inden sæsonen………..(forkortet, red.)”

45 minutter senere:

“…og til lykke til Lyngby, der allerede i trediesidste kamp mod Jægersborg/KB …..(forkortet, red.)…..Lyngby længe leve!” (her lå adskillige deltagere hen over bordene og tog sig en morfar, red.).

……og jeg vil følge i Oles spor.

Tak, for en relativ god sæson og en hæderlig plads nederst på podiet……(forkortet, red.)

/Manageren


Husum – AB  0-1

Mål: Henning Bombemanden K. 1 Men of the Match: Steen C. og Erik B. Tilskuere: Halvfyldt stadion

Nyt skuddrama i Tingbjerg

Bydelen Tingbjerg har ofte været i medierne pga. af diverse banderelaterede skudepisoder. Og onsdag aften var ingen undtagelse. Allerede efter få minutter knaldede Manageren et missil ind bag den sagesløse Husum-målmand, der forgæves forsøgte med en fodparade. Det skulle han ikke have gjort. Den var nær flået af. Foran 0-1 så det ganske fornuftigt ud med et højt pres, men desværre er vi for tiden ramt af manglende præcision i afleveringerne. Nydeligt spil afløst af sløsede pasninger. Efter første halvleg så det ganske fornuftigt ud. Ikke de store chancer til Husum, men efter pausen overtog Husum mere og mere af spillet, og kun sikkert spil i målet af Steen forhindrede mål imod os. Steen præstererede bl.a. en verdensklasseredning i en kritisk situation, hvor han, forudseende som han er, lagde sig ned i god tid inden et farligt skud og parerede. Senere løb Romer en friløber op på fornemmeste vist og afværgede en oplagt scoringsmulighed. Sådan var situationen helt ind i slutminutterne med nervøst spil og et hjørne i sidste sekund, der dansede rundt i vores felt for til slut at blive sparket væk…… og kampen var slut. Det var skønt med en sejr, der blev skyllet ned med juleøl. En sejr, der måske sikrede os 3. pladsen i en turnering, som vi ellers plejer at vinde år efter år. Næste kamp: AB – GVI lørdag den 31.03. kl. 11.00 med efterfølgende frokost og underholdning.

/Manageren


AB – FIX  2-1

Mål: Per H. 1 Thomas H. 1 Man of the Match: Lavetten (skaffede øl i en kritisk situation) Tilskuere: Udsolgt

Vigtig sejr i kampen om 3. pladsen

Vi har vist aldrig sat point til mod FIX, men i den sene kamp på Gladsaxe Stadions kunstbane, var det lige ved at gå galt. 1. halvleg var præget af en sand syndflod af ingeniørafleveringer, der havnede lige i fødderne på modstanderne. Om det var den ret glatte bane eller den nye bold skal være usagt, men kønt var det ikke. Vi pressede meget højt oppe, hvilket de tydeligvis ikke kunne lide. Vi kom foran på kampens detalje, da Per H. på Messi-vis bragte os foran 1-0 på et fantastisk flot frispark uden om muren. Selv nogle U/15 AB-drenge på vej ud af banen efter endt træning brød ud i jubel. Og da FIX fik sendt en mand udenfor med et gult kort i 10 min. af den meget kompetente dommer, øjnede vi muligheden for at øge føringen. Men ak og ve! Et knaldhårdt frispark kunne Steen ikke holde og returen blev sparket ind til 1-1. Heldigvis var Thomas H. skarp efter en god dribling og knaldede bolden ind ved nærmeste stolpe, så vi kunne gå til pause med en føring på 2-1. Anden halvleg blev også en rodet forestilling, hvor hverken vi eller FIX fik rigtig greb om kampen, men chancer var der nok af – og kæmpestore af slagsen. FIX havde et skud på overliggeren, på indersiden af stolpen og et hovedstød i helt fri position lige forbi, mens vi reelt set kun havde en friløber af Thomas H., som blev brændt i slutsekunderne. Det var lidt synd, at vi ikke fik mere styr på kampen. Indstillingen var i orden, forsvaret med Romer, Laust, Bjørn tilbage efter en træningstur til Malaga og Torp havde for det meste styr på løjerne, og på midten knoklede Erik, Pylle, Per, Lavetten og indskiftede Allan alt, hvad de kunne, og fremme forstyrrede Thomas H. og Manageren mange opspil fra FIX, og alligevel kneb det med at få ro på løjerne. Men nok om det. Sejren var vigtig i kampen om 3. pladsen, idet FIX puster os i nakken.

Næste kamp: Husum – AB onsdag den 21. marts kl. 20.30

Manageren


Lyngby – AB 5-1 Mål: Thomas Kentorp 1 Man of the Match: Laust J. Debut: Kennt Knudsen Tilskuere: Bent Jac.

Klasseforskel i Lyngby 

Det er sjældent, vi roser modstanderne, men vi må bare bøje os for Lyngby, der igen satte os til vægs og slukkede håbet om atter at vinde vinterturneringen. Vi kom ellers fint fra start. Havde bolden meget og kørte den fornuftigt rundt, men pludselig kiksede Steen en aflevering, som via en Lyngby-angriber og strøg direkte i mål. Men vi kom igen. Kentorp fik, lidt heldigt, bolden med sig efter et fint opspil og udplacerede sikkert målmanden. Det gav håb og mod igen, men så kiksede det atter, og vi måtte gå til pausen bagud 2-1.

Knap var vi kommet på plads efter pausen, inden bolden igen lå bag Steen i nettet til 3-1, og dermed sivede modet langsomt, men sikkert ud af holdet. Det blev hurtigt både 4-1 og 5-1, og ret beset slap vi billigt fra  opgøret.

Nu må vi håbe, at flere bliver klar til næste kamp: AB – FIX mandag den 12. marts kl. 20.40 på Gladsaxe Stadion, kunst.

/Manageren


AB – Jægersborg/KB 1 – 6 Mål: Thomas H.: 1 Man of the Match: Thomas H.

Katastrofalt nederlag og mange skader

Det var næsten ikke til at bære. Et sandt skadeshelvede ramlede ned over os før og under kampen mod Jægersborg/KB. Allerede inden kampen var det strømmet ind med afbud: Laust, Søren H., Svenne, Ole W., Michael L., Claus B., Allan M. og ikke mindst Manageren p.g.a. sygdom, skader og vrøvl med konerne, og det fortsatte under opvarmningen, hvor jetjageren, Niels B. måtte trække sig og også Collaitz blev småskadet med en lille fiber. Heldigvis havde Niels Remmer meldt sig under fanerne, så vi lige kunne mønstre et fuldtalligt hold til start.

Og vi kom ellers godt fra start. 1-0 efter få minutter på et flot spark af Thomas H., og vi sad godt på kampen, indtil modstanderne alt for nemt kunne bringe sig foran 1-2 og senere 1-3 inden pausen. Det tog noget af gejsten, og det blev kun værre. Kort inde i anden halvleg måtte Søren B. udgå med en fiber i baglåret, og senere i kampen brød Bjørns gamle skade op påny. Yderligere 3 mål måtte Steen hente ud af målet. Det ene på et selvmål af Collaitz, som ikke kunne forhindre et vildt skud på mål.

Vi var vidner til en kamp, hvor absolut intet lykkedes, og hvor modstanderne (iøvrigt usympatiske som altid) var bedre end os – ville mere, og kunne mere. Nu ser det for alvor svært ud, hvis vi skal vinde turneringen i år. Skadeslisten et alenlang, og i skrivende stund er det uklart, om vi i det hele taget er i stand til at stille hold til næste, svære kamp mod Lyngby tirsdag den 6. marts klokken lort (kl. 21.10).

Det eneste opløftende i kampen var, at Per H’s. sammenflikkede støvler fra Glemmekassen ser ud til at holde hele turneringen ud. Det er i sig selv en præstation.

Manageren


FB – AB  0 – 1 Mål: Svend Erik 1 Man of the Match: Svenne Tilskuere: Få

Svennes svendestykke på Frederiksberg

Sjældent har vi været mere glade for en sejr end i går aftes efter en noget broget affære mod bundproppen FB. Det skortede ikke på målchancer – slet ikke – men effektiviteten var glemt i omklædningsrummet. FB spillede udpræget på off-side, og fælden kiksede gang på gang, så vi fik foræret den ene friløber efter den anden, men jeg har lovet Rafai ikke at nævne, at han var alene med målmanden 3 – 4 gange uden at udnytte mulighederne. Det ville også være ukammeratligt. Op til kampen strømmede det ind med afbud fra højre og venstre, men heldigvis ikke på vitale positioner. Fx. var hele vores normalt livsfarlige angreb med Niels B og Thomas H. plus diverse substitutter enten skadede eller syge, men vores kreative Manager tryllede Taxa- Svenne ud af ærmet, og selvom det er år siden, Svenne har spillet på stor bane, viste han stor styrke og scorede det vigtige mål, der afgjorde kampen. Mere skal der vist ikke skrives om en kamp, der lignede et utal af kampe mod netop FB. Vi er altid i problemer, men Collaitz får raget kastanierne ud af ilden, og vi vinder til sidst. Utroligt med Collaitz. Han træner ikke, ryger som en skorsten, varmer helst op med en stor fadøl og jerner alligevel rundt og rydder op i midterforsvaret. Imponerende!

Til sidst et lille suk. Der manglede betaling fra 3 spillere, som fik driblet sig uden om ølbetalingen. Det holder ikke, og det forventes, at de formastelige får rådet bod på det hurtigst muligt – hvis de altså bliver udtaget!

Næste kamp: AB – Jægersborg mandag den 27. kl. 20.40 på Gladsaxe Stadion

Manageren


 

Fr. Valby  – AB  1 – 3

Mål: Niels B. 2 Thomas H. 1 Man of the Match: Keld Romer Tilskuere: Bent Jac. og ca. 30 frysende pingviner

Hed affære i polarkulden Der var dømt frost i nosserne til kampen mod Fr. Valby på deres lækre, store kunstbane i Valbyparken denne frostklare aften. Tilsyneladende en overkommelig opgave, men så nemt var det alligevel ikke på trods af overvægt i spil og chancer.

Ærespræsident, Søren Knæbind var klogeligt blevet hjemme foran tv’et for at gense “Præriens skrappe drenge” på kanal Charlie. En stor film med Willy Rathnau i én af de bærende karakterroller – og en klog beslutning! Man må sige at begge hold vadede i store chancer, som blev brænt på det skammeligste. Det var lige før, at begge felter smeltede og træerne begyndte at springe ud efter de mange afbrændere. Vores ellers så træfsikre Niels B. og Thomas H. havde ikke den fornødne is i maven i afgørende situationer og Rafai fulgte godt med på et par friløbere allene med målmanden, så 1 – 1 efter første halvleg. I pausen blev der budt på Jägertee med Strohrom af de flinke folk fra Fr. Valby, og Manageren valgte sammen med Allan M. at blive ude i hele 2. halvleg af samme grund. Det kan vi godt lære noget af – altså dét med Jägerteen. Efter 1 – 1 i første halvleg overtog vi initiativet og med en dejlig medvind pressede vi spillet langt op deres banehalvdel. På et godt kontramål af Thomas H. og en mere tilfældig afslutning af Niels B. sikrede vi os de 3 point. Ikke nogen stor kamp. Dertil var der for mange personlige lige fejl, men dejligt med en sejr, der giver håb om avancement fra den nuværende 3. plads.

Næste kamp: AB – FIX mandag den 6. februar kl. 19.00

P.g.a. en, formentlig, frosthård grusbane bliver kampen muligvis flyttet til Gladsaxe Stadion, hvis det kan lade sig gøre.

Manageren


AB – KFUM  2-2 Mål: Thomas H. 2 Man of the Match: Thomas H. Tilskuere: Hjemmepublikummet havde fyldt tribunerne til sidste plads.

Ærgerlig pointdeling i Emdrupparken Optakten til kampen var ikke optimal. En stribe afbud pga. skader, en Per H., der havde glemt sin taske og en dommersubstitut for Benny, der fejlagtigt var kørt til Ryparken. Per H. fik lånt noget tøj, og Søren H. fik sin debut i en topkamp, hvilket han klarede til10 på den nye skala. Vi kom godt ind i kampen på et rigtig energi-mål af Thomas H., der sled sig fri af flere forsvarere og sendte bolden i kassen til 1-0. Denne stilling så ud til at holde halvlegen ud, indtil KFUM udlignede på et flot mål uden chance for Steen i målet. Det nye forsvar med Remmer, Romer, Søren B. og Torp havde styr på modstanderne, og Steen var forudseende i målet. Midtbanen med Allan, Pylle  Per og Erik havde ikke megen plads at boltre sig på, men havde styr på situationen. Fremme havde Michael og Thomas H. ikke meget at arbejde med, men kom alligevel frem til farlige forsøg. I anden halvleg kom KFUM længere frem på banen, og havde et par gevaldige afbrændere, inden Thomas H. med endnu et energi-mål bragte os foran 2-1, og det lignede længe en tiltrængt sejr, men halvandet minut før tid udlignede KFUM på et pisse ærgerligt mål. 2-2 var en realitet og nok retfærdigt efter spil og chancer. Næste kamp: Onsdag den 1. februar kl. 20.30 Fremad Valby – AB, Valby Stadion Sidste nyt fra ledelsesgangen: Uroen omkring den sportslige ledelse er ved at lægge sig, men man har besluttet at gøre diktatoren til manager –  dog med de samme beføjelser som hidtil. En modernisering man også ser på andre store hold især i udlandet. Manageren  


GVI – AB  4 – 2

Mål: Michael L. 1

Per H. 1

Man of the Match: Rafai

Tilskuere: 1

 

Go´nat bold i Vangede

Taktikken mod GVI var klar: 3 hurtige mål og så lukke kampen ned. Sådan gik det desværre ikke. Modstanderne må have lyttet ved døren, for det var nøjagtig, hvad de selv gjorde. Bom, bom, bom! Og så hang vi ellers med klarinetten.

Vi havde ellers chance for at ryste GVI ved stillingen 1-0, hvor Michael L. havde en afslutning på overliggeren i fri position.

Desværre blev krydsermissilet, Niels B. skadet tidligt i kampen, og det kom vi os ikke rigtig over.

Et par peptalks i pausen ændrede billedet markant. Michael reducerede til 3-1 på et hovedstød(!) efter hjørne, og vi havde flere gode muligheder for at komme ind i kampen for alvor.

Hvor vi flere gange blev overspillet af et par hurtigløbere i 1. halvleg, sad vi nu på spillet, men pludselig slog GVI kontra med et kanonmål, der ramte begge stolper inden bolden trillede over stregen.

I de døende minutter scorede Per H. endelig på et flot lop, og kampen blev fløjtet af.

To meget forskellige halvlege mod et – det må vi indrømme – godt spillende GVI-mandskab, der med vilje havde lagt kampen efter normal  sengetid for flere af vores spillere.

Næste kamp: AB – KFUM mandag den 23.01. kl. 19.00

Hvis vores grusbane er elendig, forsøges kampen flyttet til enten KFUM eller Gladsaxe Stadion.

UK


AB – Husum 4-2

Mål: Per H. 2 Niels B 2 Man of the Match: Niels Buch Tilskuere: Bent Jac og en del beboere i Høje Gladsaxe, der måbende så til fra deres lejligheder..

God start på forårssæsonen Kampen var flyttet far ABs grusbane, der stod under vand, til Gladsaxe Stadions dejlige kunststofbane, og det viste sig at være et godt bekendtskab. Taktikken var klar: et par hurtige mål og så ellers køre en sikker sejr i hus på autopiloten. Efter få minutter ramte Kaptajn Niels Buch stolpen, og det varede ikke længe inden han pumpede bolden i nettet til 1-0 mellem benene på målmanden. Så var vi i gang! Husum havde svært ved at etablere noget rigtigt farligt, men havde til gengæld nogle piv hurtige folk oppe foran, som blev holdt i et jerngreb af den rutinerede bagkæde på tilsammen 252 år bestående af Torp, Duun, Knæbind og Diktatoren. 2-0- målet efter et kvarter var et flot placeret frispark fra Hærvig på kanten af straffesparksfeltet uden chance for målmanden. Men så skete dét, som ikke må ske. Et sjældent kiks fra Søren Knæbind resulterede i en unødvendig reducering. I øvrigt på en flot højder lige over Steen Målmands hænder. Ærgerligt!

I pausen (ofte benævnt som halvlegen, hvilket er helt hen i vejret) blev der justeret lidt i opstillingen. Michael og Claus B. ind i stedet for Lavetten og Erik, uden at det ændrede billedet afgørende. På midten sled Pylle og Hærvig, men vi havde stadig for mange adresseløse afleveringer. Vi virkede lidt bange for at have bolden. Husum sad på det meste indtil Kaptajn Niels atter viste sin farlighed med et flot mål til 3-1.

Gudhjælpemig om ikke Husum blev mere og mere nærgående, og efter et hjørnespark blev bolden sendt op i krydset med flot, behersket spark. Kampens detalje – troede vi! For mod slutningen lavede Niels B. en genistreg i noget, der lignede et slalomløb rundt om 3-4 Husum spillere i det lille felt for til sidst at servere bolden for fødderne af Per H., der ikke svigtede. En dejlig sejr i en svær kamp, hvilket bragte os op på en foreløbig 2-plads.

Næste kamp er: GVI – AB mandag den 16. januar kl. 21.15 (endnu en Night Fight)

Jeg hører gerne fra de af jer, der ikke kan spille.

Vh. Diktatoren


 

AB – Lyngby   1-4 (0-3) Mål: Thomas Haderup Man of the Match: Rafai Tilskuere: 1 (Bent Jac)

Lyngby for stor en mundfuld

Det var en samling motiverede spillere, der mødtes til kampen mod Lyngby. Nu skulle det unødvendige nederlag til Jægersborg/KB vaskes af på en smattet og glat grusbane, og indledniningsvis gjorde Søren Knæbind det klart, at der skulle andre boller på suppen, hvis vi ville gøre os håb om at bevare førstepladsen julen over. Allerede under opvarmningen kunne man ane, at Lyngbyholdet havde gennemgået en foryngelseskur af de mere alvorlige, og det viste sig så sandelig at holde stik. Hurtige og agressive folk på samtlige pladser, hvilket kunne mærkes på Søren Knæbind (læs: en anelse overgeret, tenderende til det hysteriske, når vi møder hans gamle legekammerater), og på et drønende hug fra distancen, der knækkede lige foran en forgæves, sprællende Steen i målet, bragte Lyngby sig foran. Vi havde svært ved at skabe noget fremad, tabte for mange bolde, men var alligevel med i kampen. Rigtig farlige blev vi dog ikke, og inden vi havde set os om, var vi bagud 0-3. Efter pausen gik det noget bedre. Rafai førte an i sandt arbejdsraseri, og Thomas Haderup reducerede til 1-3. Lyngby var rystede, og vi kom frem til flere farlige forsøg, bl.a. ved indskiftede Ole Wanting med et forkølet højrebensskud, inden Lyngby definitivt slukkede lyset til 1-4. Derved blev det. Vi må bøje os i støvet – Lyngby var bedre på dagen, som man siger.

I julepausen vil UK holde krisemøde, og mon ikke der bliver skiftet gevaldigt ud i truppen, inden transforvinduet lukker? Sådan er det i moderne gammelmandsfodbold. Her er det lettere at skifte holdet ud end at fyre UK.

NB! Efter kampen viste det sig sig, at vi fejlagtigt spillede hele kampen med en bold str. 4, hvilket, ifølge Uefa’s regler, er ulovlgt. Vi vil derfor sende en klage til turneringsleder, Ole fra KFUM, og kræve kampen spillet om.

I ønskes alle en glædelig jul og et godt nytår

Dr. Spin Cool På vegne af et stærkt UK


Young Masters +51 stadig ubesejret.

AB – FB   2 – 0

Det er svært at komme efter en poet som Per Hærvig, der trak fulde huse ved  bogmessen i Forum. Her læste han op af sin digtsamling: “MINE K2-SAMTALER MED EN HAVENISSE” (solgt i 13 eksemplarer) – men jeg vil gøre et forsøg…..

Knæbind havde toppet mandskabet efter den strålende kamp mod FIX, og havde helt naturligt sat sig selv på bænken. Taktikken var et opkog fra tidligere: “Pres for helvede!”…….og vi lagde da også pænt ud med nogle nærgående forsøg og en tidlig scoring af Niels Buch. Et rigtigt energimål efter en bolderobring ved det ene hjørneflag. BANG – kasse! Og uden at spille prangende øgede Per Hervig føringen til 2 – 0 efter et par gode kombinationer. Kampen var under kontrol. Forsvaret afviste alle angreb. Vi havde bolden meget. Det så lovende ud. Men desværre vi gik lidt i stå. For mange sløsede afleveringer især på den sidste 3-del af banen, så mange gode muligheder løb ud i gruset. Bogstaveligt talt.

Pausen blev brugt til at repetere taktikken og foretage lidt ind- og udskiftninger. Nu skulle der andre boller på suppen.

Men selvom vi fortsatte det massive spilovertag, lykkedes det ikke at øge føringen på trods af nogle gevaldige chancer. Mon ikke Erik, Raf og et par stykker mere skulle have fået lidt mere ud af det? FB havde kun få chancer, men til gengæld var de store: et hovestød efter hjørne tæt forbi stolpen og en angriber alene med Katten langt ude i feltet. FB’eren forsøgte at lobbe bolden over Katten. Umiddelbart så den utagelig ud, men Katten har åbenbart fået indoperet teleskop-arme under sin fodboldpause, for han afværgede mirakuløst en ellers sikker scoring i 4 meters højde. Hvordan sådan noget kan lade sig gøre, er et fysiologisk mysterium.

Mon han har fået indopereret teleskop i andre legemesdele?

Stillingen holdt kampen ud og endnu en sejr var i hus, og som poeten Per kommenterede: “Det er bedre at score to mål og få tre point end at score 3 mål og få 2 point!” Tag den! Der er højt til loftet i ABs omklædningsrum.

Mål: Niels B. 1 Per H. 1 Man of the Match: Teleskop-Katten Tilskuere: 728 (alle i biler)

Dr. Spin Reporter


Referatus suplementus

KO -24m Tøjet ankommer KO -15m Gert ankommer KO -10m Katten kalder til samling. Taktikmøde. PRES. KO -9m Holdopstilling. Katten med stor sikkerhed: ”Det ved jeg ikke” KO -3m  Næsten alle så muligheden for at få deres inderste ønsker opfyldt. Gert og Raf ville i angrebet. NielsT, JC og Erik ville på midten. Katten ville en tur over hegnet. KO -1m Claus insistere på at starte ude ”Jeg har jo været skadet i lang tid” – den kunne ikke stikkes. KO -½m Alle brikker falder på plads. KO 0m dommeren fløjter kampen i gang Hvor FIX havde tilført mange unge spillere og havde vundet deres to foregående kampe, kunne man godt sige det samme om os – dog med den overbygning at vi jo også har rutinen. Ikke nødvendigvis i kronologisk rækkefølge sker følgende i 1. halvleg : Pylle bliver slagtet af mand med grøn hue, men får ikke frispark. Vi finder rytmen i et alt for højt tempo. Buk nedlægges i feltet. PerH sætter kuglen ind med en følt inderside nede i venstre hjørne – målmanden troende den kom oppe i højre hjørne. Katten er sine første ture nede ved hegnet. Claus går ind i stedet for Erik. Raf suser en ¾ banelængde efter sin mand – uden at nå ham. Bjørns nye protese virker fint og JC har flere gode lange afleveringer langt ud til siderne. Buk sparkes ned bagfra og siger ”Fy unge mand, det må man ikke” og får det gule 10 min kort (for 3. gang i livet). Af en eller anden grund slapper FIX helt efter de har fået Buk udvist og vi begynder nu vores lækre periode på 40 min Catalonsk dansebold. Flere præcise afleveringer i både rumba og tja-tja-cha blev lagt til tonerne af Tingbjergs råben og motorvejens ventiltrommen. Vi var foran 1-0 og havde krammet på FIX. Mange vidste at knæbind var forhindret på dagen og hvad gør man så – ingen turde tage kommandoen og der herskede anarki og kaos. De få der tog ansvar fik en ordentlig overhaling i pausen – de gange katten havde været oppe på hegnet kunne har se det kaos, men havde ikke luft til at kommunikere det ud. I halvlegen, efter et par dybe luftsug – kom det ud : Nok er jeg ikke knæbind, men i dag er det mig der bestemmer. Nede fra min plads på hegnet er det min opgave at styre hele kampen – alle klappede og råbte ”hørt”. Det tog helt tydeligt åget af mange skuldre for i 2. halvleg skete følgende: Bukken på stolpen, Katten griber bolden, Claus bliver boldblind en ½ meter fra stregen, Raf finder bukken i en høstak og så er der vel kun at sige – da, da, da, da, da, da, da, daa, da, da – lige midt i høet. Halv var mødt frem og havde tydelig ondt af FIX – de havde mange chancer sagde han – bl.a. den hvor JC bugtalede en ”Jeg har” og så fik vi det frispark. Det vigtige ved dagen var igen en koncentreret indsats, kattens og forsvarets 0 og at igen blev bestjålet. Og god dommer.

Mvh Per Hærvig


AB – Fr. Valby: 4 – 0 (0-0) Mål: Thomas Haderup 2 Raf 1 Per H. 1 Man of the Match: Niels Torp, som ikke satte en fod forkert. Tilskuere: Ingen – mystisk!

Som Søren Knæbind pointerede i sin pep-talk inden kampen, spiller vi altid nogle underlige og ujævne kampe mod Fr. Valby. Det holdt også stik i aftenens kamp på vores lækre grusbane. I forhold til den seneste kamp var Katten tilbage i målet efter sin noget uheldige optræden under KFUM-kampen forklædt som kælen kat, og stod en fejlfri kamp oven på sit mystiske hofteskred for 3-4 uger siden. 1. halvleg var en opvisning i elendige afleveringer og manglende gejst mod en god, men ikke imponerende modstander. Vi kom ikke rigtig igennem til de helt stor chancer på trods af overvægt i åbent spil. Debutanten, Thomas Haderup, skulle lige vænne sig til spilkonceptet, men vendte stærkt tilbage efter pausen, hvor ærten i dommer Bennys fjøjte vel knap nok var faldet til ro efter igangsætningen af 2. halvleg, inden Thomas Haderup havde hamret bolden ind til 1 – 0. Et meget flot mål. Og der gik ikke mange minutter før Raf, som var rykket frem på banen, gjorde Thomas kunststykket efter til 2 – 0. Herefter sad vi massivt på kampen, og Fr. Valby havde vel kun en enkelt stor chance, som blev brændt på det skammeligste, efter en sløset opdækning i forsvaret. Kampens sjove detalje (nej, denne gang var Katten ikke indblandet) indtraf, da Fr. Valbys målmand havde vovet sig for langt ud af målet og bolden havnede hos Per H., der resolut høvlede en højder af sted. Bolden ramie jorden og hoppede mod mål, hvor målmanden nåede den på stregen, men i stedet for at slå den uden om stangen, nærmest bar han den ind i netmaskerne. Han var godt nok ikke populær hos sine holdkammerter efter den opvisning i klodsethed. Det blev 4 – 0 efter en underlig situation midt på banen. En modstander tumlede om på banen. Benny lod (korrekt) spillet fortsætte, mens alle spillerne fra Fr. Valby stod bomstille. Det blæste Thomas H. på og sendte bolden ind til slutresultatet 4 – 0. Fuldt fortjent efter en lidt sjøj 1. halvleg, men klart bedre anden. 2 kampe 6 point. Målscore 7 – 0. Det må siges at være godkent. So far! Men vi vil mere…..

Næste kamp er om en uge mod FIX.

Henning Reporter


 

KFUM-AB

Solid start på vinterturneringen.

Young Master 51+ tog hul på vinterturneringen med en flot 0-3 sejr på KFUMs nye kuststfbane på Nøkkerosevej i Emdrup. Lidt kort og med et underligt lys, men langt bedre end den gamle grusbane.

Allerede efter få minutter opfangede Niels Buch en sløset tilbagelægning og placerede den iskoldt i nettet til 0-1 . Så var stilen lagt – troede vi. Stik imod planen overtog KFUM mere og mere af spillet primært i kraft af et par løbestærke, nye, unge spillere på midtbanen, uden at de dog blev rigtig farlige.

I pausen fik vi alle en opsang af Søren Knæbind. “Pres, pres, pres overalt på banen!”. Ud med Raf og ind med Niels Torp. Kampen ændrede karakter og vi fik godt fat i spillet. Bolden blev fint kørt rundt, og KFUM så mere og mere trætte ud, og på et fint angreb trak Niels Buch fri af to modstandere og hamrede bolden flot ind til 0-2.

Vi fortsatte det gode spil med flere nærgående forsøg, og på en ripost prikkede Per Hærvig bolden ind, mens tre KFUM’ere ikke kunne blive enige om at ekspedere den væk.

Således kom vi fint fra land i turneringen, som vi har vundet år efter år – og det vil vi fortsætte med!

Kampens detalje ske umiddelbart inden startfløjtet, da Katten forklædt som kat forsøgte at forstyrre kampen og tiltrække sig opmærksomhed ved helt utidigt at lægge sig på ryggen midt på banen i håb om at blive kløet på maven. Per Hærvig gjorde det eneste rigtige i situationen ved at tage Katten op og losse ham ud over hegnet. Flot Per!

Tin Tin Reporter