2022

ab-fodbold

Dr. Spin: Tour de France

Tjønserne varmer op til Tour de France

Der er der godt og vel en måned til at Tour de France starter i Danmark med tre etaper, som bringer det verdensberømte løb på tværs af landet. Det markeres med gul folkefest og festlige begivenheder. Kronprinsen vil i den forbindelse deltage i et udvalg af begivenhederne omkring den danske Tourstart, men mest interessant er det nok, at tjønserne er blevet bedt om at deltage i festlighederne.

Benny Nielsen: – Jeg har fået lov til at stille en bod op ruten i København, hvor jeg vil forsøge at sælge nogle af de øl, tjønserne endnu ikke drukket, og som snart har overskredet sidste salgsdato. Min mor står for indsamlingen af de tomme dåser, så der også bliver en lille skilling til hende.
Jeg husker fra min tid i Belgien, hvor meget cykelløb betyder. Eddy Merckx var stor fan af Anderlecht og forærede mig en fin racercykel, som jeg desværre har givet væk. Det kan jeg godt ærgre mig over i dag.

Henrik Katten Vestergaard: – Jeg har jo en lang historie som den bedste temporytter hos Quadrofonien. Når det virkelig skulle gå stærkt på de lange, flade etaper rundt omkring på de europæiske landeveje, krøb de tre andre hurtigt i læ bag min muskuløse krop og lod mig tage slæbet. At jeg var så uheldig at blive taget i at bruge doping og hjælpemotor viser bare, hvor langt forud for min tid, jeg altid har befundet mig.
Det var jeg også som målmand i sin tid. Jeg kunne hurtig læse, til hvilken side et skud havde retning mod, så jeg kastede mig lang tid i forvejen parat til gribe bolden, men det blev jeg ikke altid belønnet for.

Laust Indurain Jakobsen: – Jeg er blevet ringet op af direktøren for Tour de France, Christian Prudhomme, hvor han bad mig samle et hold af tjønsere, der skal køre gennem Københavns gader inden den første etape sammen med Kronprins Frederik. Jeg svarede ham, at det vil jeg prøve på, så jeg foreslår, at følgende tjønsere skal holde sig parate: Vagn Ludvigsen, Verner Nielsen, Denis Holmark, Kurt Berg, Povl Kjøller og Katten.
Katten blev jo som bekendt taget for brug af EPO og væksthormoner for mange år siden og har været udelukket for al cykelløb siden. Han har nu endelig fået chancen og har lovet ikke at tage stoffer, der kan spores lige med det samme.
Direktøren påpegede også, at man ikke vil se cykler monteret med støttehjul, bagagebærer, støttefod, ringeklokke, indkøbskurv eller klemmer med papstykker i forhjulet.

Ole Gunner Nielsen: – Mange tror, at jeg er i familie med Kaj Verner Nielsen, Ole Ritter Nielsen, Fausto Coppi Nielsen, Jacques Anquetil Nielsen, Eddy Merckx Nielsen, Bernard Hinault Nielsen og Miguel Indurain Nielsen, men det er jeg ikke. Jeg går jo til slægtsforskning og kan blankt afvise rygterne.
Jeg har faktisk ikke rigtig lært at cykle endnu, men jeg har tilmeldt mig et FOF kursus til vinter for at lære det. Det er mest Grethe, der har presset på, for efter vi er flyttet i lejlighed, er der blevet lidt længere til Netto, så det vil være en god ide at tage cyklen – siger hun.

Niels Remmer: – Her i Sverige er det med livet som indsats at sætte sig op på en cykel. Så det gør jeg aldrig! Det er sådan med svenskerne, at de er meget langsomme med at omstille sig, så nogle af de ældre har endnu ikke vænnet sig til højrekørslen, der blev indført i 1967. Man skal være meget på vagt og især på cykel. Her hjælper det ikke meget med en gul vest og cykelhjelm, når en gammel gubbe kommer drønende afsted i den forkerte side af vejen i sin gamle Volvo PV544.
Det er derfor, jeg er i Danmark så ofte som muligt, og jeg har foreslået formand Duun, at vi fremover skal tjønse hver dag. Så vil jeg leje et værelse i København og nøjes med at komme hjem til Malmö i skolernes ferier.

Benny Pumpgun Nørgaard: – Det har længe været kendt, at Kronprins Frederik skal starte løbet i København, men Kronprinsen har sendt et brev til mig, hvori han beder mig om at hjælp med at finde det rigtige våben, for han er ikke så vandt til skydevåben som mig. Derfor har jeg foreslået, at han kan låne min Remington Wingmaster 870, så feltet får en flyvende start. Her er der i sandhed tale om at skyde med spredehagl.

Dr. Spin