2017

ab-fodbold

SH: Lauge Nilsson – Lauge og Dr. Spin

Kære Tjønsere.

Først tak til dr. Spin. En uventet julegave i form af et solointerview og –referat er vist højdepunktet af, hvad man kan ønske sig som tjønser.

Censurkomiteen afviste desværre at promovere min autofiktion ” Min kamp med tupilakkerne” – i 10 bind og på fejlfrit grønlandsk.

Imidlertid læste min hustru dr. Spin’s (trøste)julegave og sagde: ” Jamen – han kan jo heller ikke læse”.

”Najhhh …” svarede jeg afventende : ”Med huen nede over øjnene er det ikke så let”.

Marianne indvendte, at den grønlandske avis og journalist, som dr.Spin refererer til (i tjønser-nyheder nr. 284) rettelig staves Uttilkqiusutkip og Akkasutkip.

Nå – den slags ubevidstheder hos dr. Spin tager vi tjønsere nu ret afslappet; det må blive en opgave for dr. Freud.

Eventuelt vil dr. Spin anvende en grønlandsk stavekontrol, næste gang han citerer mig eller måske blot forkorte mine ’langgabere’ – igen. Det ser jeg frem til.

Godt Nytår fra mig til alle jer (der ikke fik nogen julegave denne gang)

Lauge

AB-Tjønsere.dk redaktionen i gavehumør

Lauge:  “Mange trofaste læsere af Tjønser-siden har længe haft en fornemmelse af, at Dr. Spin hverken kan se elle høre – men SNIK-SNAKKE, det kan han!!!! Her er dokumentationen”.

I anledning af julen og alt det pladder med, at man skal være gode ved hinanden, har Redaktionen – undtagelsesvis – besluttet at uddele julegave(r) i utide. Således har Lauge Nilsson indtrængende bedt om at få en artikel publiceret helt uden forkortelser, rettelser eller anden form for redigering. Det respekterer vi naturligvis, men af tekniske årsager kan vi ikke bringe den i sin oprindelige form, da den kræver en hel juleferie at komme igennem.

Vi bringer derfor et referat af artiklen, som passende kunne have heddet ”Find 5 fejl eller mange flere”, og blev publiceret i den grønlandske avis ”Kaffemik Uttilakqiusutpik” og udkom i ganske få eksemplarer tilbage i 70’erne i Nuuk, hvor Lauge boede og underviste på det lokale seminarium.

Artiklens indhold er svær at gengive, da den er skrevet på grønlandsk af den helt ukendte journalist, Akkasutpik Krakkimutsiut, men det var vist noget med, at Lauge havde spillet håndboldbold på det lokale hold og vundet turneringen ”Spæk Cup 1971”. Lauge var på mål og havde bl.a. reddet et straffe i finalen mod naboklubben ”Quajak”, som mest bestod af stive sælfangere.

Redaktionen har valgt IKKE at uddele flere julegaver i år.

God jul til alle – også Lauge!

Dr. Spin