Tjønsernes gode ven

ab-fodbold

Jan Ivar Nielsen: Min gode ven Henrik Vestergaard

Kære Vester alias the Cat.
1.       Din  udstråling som fodboldspiller
Som  fodboldspiller udstråler du stor autoritet, en der nyder at stå på stregen og  se ud over sine 20 tønder land alias straffesparksfeltet. Som målmand  gennem mange år, er du nu, lige nu, blevet vældig god til at gribe bolden, og  du skiller dig også vældig godt af med bolden igen, når du skal trille den ud  til nærmeste medspiller. I gamle dage havde du nogle enorme, lange udspark, men  sikkert på grund af forskellige skader bl. a. i knæerne, er dine ledbånd,  korsbånd ,menisk, muskler blevet meget slatne eller ikke eksisterede, således  at du på en god dag kan få et målspark ud på ca. 15,23 meter. Denne, for en målmand  mindre skavank,  opvejes dog af ……………..
         2.       Dine  Tjønser-kompetencer
De  2 gange på 17 år du har deltaget i en tjøns, har vist,  at du er relativ  løbestærk, som om du havde en pokkers energi der skulle ud gennem benene, ja du  styrtede nærmest rundt i et raserianfald, og prøvede at få fat i bolden over  hele banen. De 8 gange du opnåede at få fat i klatten, afleverede du 7 gange  til en modspiller og en gang blev en aflevering, til et skud på mål.
3.       Et  par Tjønser-venlige gode råd…..
Jeg  ved godt at Kl. 16.30 er tidlig for en autoophugger, men  skrot op,  få 1. årseleven til at passe butikken, kunderne kan helt sikkert ikke se/mærke  den store forskel. Husk uddelegering med ansvar giver motivation.    Når  du så endelig er kommet ud, prøv så at økonomisere lidt med  dine kræfter, så du kan holde en hel kamp. Prøv stille og rolig at tilkæmpe dig  et område på 2 x 2 meter, tilkæmp dig til en eller to bolderobninger på 60  min ( tag eventuelt hænderne til hjælp ) og prøv at ramme nærmeste  medspiller med en behersket inderside. Så er din  tjønsekarriere igang, og du kan hen ad vejen udvide det område,  bolderobningerne og afleveringerne til medspillerne. Ad åre – mange år – kan du  måske nærme dig modstanderens mål, prøve at skyde på mål og – en dag  måske/måske ikke –  prøve at ramme målet.
4.       Fremtiden  for dig som AB-tjønser
Fremtiden  for dig som AB-tjønser er på kort sigt elendig, men på lidt længere sigt –  20/30 år – når du har forladt skrotbutikken, er kommet igang med tjønsen efter  de i punkt 3 nævnte øvelser, vil du helt sikkert blive et plus for AB-tjønserne  – og ikke mindst for dig selv, sagde hunden.
5.       Hvad  Tjønser-kammeraterne forventer af dig
 Alle  tjønser-kammeraterne forventer at du NU kommer igang med at tjønse hver uge,  både til glæde for dit sammensvorne cykelhold, øvrige tjønsere og dig selv.  Endvidere at du med din charmerende humor blander dig i 3. halvleg,  både  sammen med cykelholdet og os andre, så tror jeg, du vil blive glædelig  overrasket over hvor mange gode tjønser- venner du kan få, men det kræver  også en aktiv indsats fra din side – og masser af øl.
De  venligste hilsner fra din gode ven Jan Ivar