Udvalg / arrangementer

ab-fodbold

Henning Kurland: Kulturudvalg – 3

KULTURUDVALGET

Henning Kurland

De higer og søger…… stadig.

Kulturudvalget, der hver anden torsdag mødes for at kaste lys over AB’s gloværdige historie, er vokset fra 4 til 6 medlemmer, idet Flemming Fyrværkeren Nielsen og Niels Torp A. har stillet deres ekspertise til rådighed. Primært, fordi de stadig har deres gode hukommelse i behold og stadig har nogle journalistiske redskaber i ærmet – i skærende kontrast til flere af de øvrige medlemmer af udvalget.

Der er lagt en plan for det kommende arbejde med fokus på følgende emner:

  1. Historisk oversigt.
  2. De første udenlandsrejser.
  3. Danmarksmesterskaber og pokalsejre.
  4. Matriklerne (Nørre Allé/Bagsværd).
  5. Gennemgang af pokalerne.
  6. Professionel fodbold.
  7. Wall of Fame.

Og så er der nogle specialopgaver – så som at opsnuse oplysninger om et par AB’ere, der efter sigende skulle være de første i Italiensk fodbold i starten af 1900-tallet. Vi er også på jagt efter ophavsmanden til maleriet på AB-bygningen. Hvis nogle af Tjønserne har viden om maleren, årstal, formål m.m., hører vi gerne nærmere (se foto).

Og der er nok at gå i gang med – skulle jeg hilse at sige.

Tanken er at pifte restauranten op med noget mere interessant at se på end et hav af intetsigende pokaler.

Udvalget har også været på studietur. Turen gik til B93’s anlæg på Østerbro. B93 og AB’s historie læner sig jo op ad hinanden. Begge klubber havde deres spæde fødsel omkring Fælleden med cricket og fodbold på programmet. Begge klubber har vundet 9 fodboldmesterskaber og et hav af andre mesterskaber, og i dag kæmper begge klubber for at blande sig på højeste niveau igen.

Primus motor i B93’s Kulturudvalg er Poul ”Banks” Jørgensen, som har samlet et imponerende historisk materiale om klubbens historie, spillere og ledere både før og nu. Du kan finde oplysninger på klubbens hjemmeside: www.B93.dk. Meget interessant læsning.

Den store udfordring er at skabe overblik over det omfattende materiale, billeder, bøger, pokaler, vimpler, m.m., som kun delvis er ordnet og arkiveret. Og hvor kunne det være rart med et lokale specielt til dette formål. Der er masser af materiale fra gamle dage, mens det kniber gevaldigt at finde noget om den nyere historie. Især efter nedlæggelsen af Ballosophen, ser det sløjt ud.

Hvis Tjønserne ligger inde med materiale, der kan have interesse for andre, er vi meget interesseret. Nej, Vagn Ludvig! Dit gamle træningstøj eller quizz-spørgsmål har ingen interesse. Ej heller noget, der har tilhørt Elios usympatiske Niels Lindgaard.

/Kulturudvalget