SH: 2014

ab-fodbold

John Andersen: Referat

Lundberg-dagen 2014

John Andersen

Lundbergdagen har nu i 3 år været afholdt som en naturlig forlængelse af Ballocuppen – men med den væsentlige tilføjelse, at det nu også er rusfest for de U 19 spillere, der bliver seniorer.

Der har været gjort meget for at få en bred tilslutning af unge og gamle af alle køn, og for 3. år i træk lykkedes det at sætte ny deltagerrekord – efter sigende var der 116 til tjøns og 91 til middagen bagefter.

Når der var færre til middagen, skyldes det primært, at 1. holdet straks efter kampene og brusebadet skulle videre til deres juleafslutning i København og til en velfortjent vinterferie.

U 19 holdet havde også arrangeret juleafslutning i byen om aftenen, men blev dog til middagen med forventet afgang 2030, så vi inden da kunne nå behørigt at hylde dem og byde nogle af dem velkommen i de voksnes rækker.

Men først til kampene.

Alle mødte op og betalte en rørende lav pris på 150 kr for hele arrangementet til Lubber og vi fik udleveret et flot program med holdopstillinger, kampplan og program for resten af dagen, og derefter samledes alle for at få udtrukket de 1. holdsspillere, der skulle ind på de enkelte hold.

Der var 15 hold i 3 puljer og selv om der var enkelte tilmeldte, der ikke mødte frem, så lykkedes det alligevel af få sammensat holdene, så der var 6-8 spillere på alle 15 hold, og vi fik så udleveret (gratis!!) trøjer med numre (ens for holdene) og farver (15 er mange – farver).

Der blev kun spillet på bane 7 og 6 på 3 baner på hver – uden afstribning og med tjønseregler, dvs bolden var aldrig ude og forsætlige hands på bolden gav mål (til modstanderne).

Det medførte en del sjove situationer – især for midterbanerne 2 og 5, hvor der kunne være op til 3 bolde på samme tid – og 6 hold!

Men det lykkedes i mange tilfælde at finde sin egen bold – og nogle gange også medspillerne – og der blev scoret flittigt i mange kampe, selv om de små mål fristede mange til at stå med 6 mand i målet, når der skulle forsvares.

Efter de først 2 sæt kampe var der samling indendøre med resultatforklaringer fra dommerne, der med rund hånd delte ud af sponsorgaver til spillere, der havde gjort sig bemærket i hver af kampene – positivt eller negativt.

Og krydrede uddelingen med særdeles morsomme kommentarer – stor tak til Ragle mfl.

I pauserne, og når hold sad over var der øl, vand og brune kager, slik og masser af sandwich og diverse frugt i omklædningsrummet – flot. Også at Kurland fik fremskaffet kost mm, så gulvet kunne ryddes for væltede bakker med indhold:-)

Alle hold fik 4 kampe, og derefter var der semifinaler for 3 rækkevindere og den bedste 2´er, samt mellem de 2 dårligst placerede hold. Og da det dårligste hold var fundet, var der finale og kamp om 3. pladsen.

Jeg skal ikke røbe meget om resultaterne, som sikkert offentliggøres på AB hjemmesiden, men kan dog sige, at Kentorp havde sneget sig ind som anfører for Emil Stabil holdet, hvor Emil Farver som den eneste fra 1. holdet ikke blev valgt ved lodtrækning, men var forudindsat sammen med andre Emil´er – fx U 19 spilleren Emil Holten, der blev turneringens topscorer – vist med 9 mål – og at de vandt finalen med 1-0 med Kentorp i målet. Holdet havde forresten også Sara Veber på holdet.

Hun fik ikke megen spilletid, men udmærkede sig under middagen ved at nogen opdagede, at hun også var rus. Så da de unge mandlige ruser var drukket godt til med 7 drinks i løbet af middagen, sponsoreret med taler og begrundelser, før man opdagede, at hun skulle have været med til at drikke, så fik hun serveret og skyllede 5 drinks ned i rap. Og var i stand til at stå op bagefter. Så måske var det derfor, hun blev skånet på banen?

Efter kampene og bad (med varmt vand til næsten alle) og sauna etc startede festmiddagen med en oplagt fodboldformand Thomas Gram, der bød velkommen med en hilsen til “Hjerne og Hjerte” – klubben i Gladsaxe.

Thomas mente, at efter at have set det fine fremmøde af ældre tjønsere, at man i Bagsværd havde et bedre motto, nemlig: “Fra vugge til Krukke.”

Så overtog Toastmaster Søren Hansen ordet – og han gennemførte aftenen med fast hånd om stemmegaflen og et fotoapparat i den anden, men fik vist også spist lidt ind imellem de mange taler, skåler og sange.

Niels Yde lagde ud med at fortælle om Lundberg og hans betydning for alle AB´erne – uanset deres alder og dygtighed.

Og så holdt Ulrik Grage en fremragende rustale, der, som traditionen kræver, indholdt særdeles direkte omtale af voksenlivets fokus på nosser og fisser, krydret med slibrige tilbud om beføling af samme og af hans gamle præmiekugle, som han stolt fremviste……

Resten er tavshed, men morsomt var det – også da U 19 anfører Philip Rejnhold kvikt besvarede (læs afviste) alle de opfordringer, Ulrik var kommet med – dejligt at ånden også lever videre blandt de unge!

Søren Hansen og fodboldbestyrelsen fremviste derefter en meget smuk lille skulptur, lavet af billedhuggeren Knud Nellemose (1908-97 – og ivrig AB ´er).

Skulpturen blev, med en flot begrundelse og et diplom, overrakt til Lars Corlin til eje som årets AB´er – og med stærkt bifald fra alle.

Peter Torstenson holdt også et morsomt indlæg som motivation for en af ungdomsdrinksene – og Collaitz fortalte mere om Lundberg – og der blev sunget 2 sange, den sidste kl 20.29, hvor U19 dog havde sagt, at de morede sig så godt, så de havde udsat deres fest og blev 1 time mere.

Meget kendetegnende for aftenen – sådan havde vi det alle.

Stor tak til arrangementskomiteen Thomas Gram, Torben “Lubber” Knudsen, Henning Thygesen, Kim Ragle og Søren Hansen, der gennemførte et perfekt arrangement i flot sol og megen kulde.

Vi glæder os til 28/11 2015, hvor Lundbergdagen kan afholdes på 1,5 kunstgræsbane – sikkert med endnu en deltagerrekord.