26: MASTER-turneringer

ab-fodbold

GRAND VETERAN MASTER/70+ vinter 2016-2017

 

GRAND VETERAN MASTER/70+  1 og 2

Vinteren 2016-2017

Vinter-turnerings-vindere: GVM/AB70+1

Finale-holdet

Benny N. – Niels T.- Søren H. – Tim R. – Jørgen C.

Siddende (totalt udmattet) Niels Y.

Referat fra afslutningsfest

Det er ikke altid, man skriger af begejstring, når man deltager i en afslutningsfest, hvor arrangøren hylder ens klub, fordi et af de gode gamle hold har vundet vinterturneringen.

Årsagen er enkel og hurtigt forklaret. Ordet MISUNDELSER dækker vist bedste. Forklaring følger:

“Vi ser, at Jørgen Collaitz er til stede,” lød det fra talerstolen. Og så blev Collaitz hentet frem for at modtage smukke ord og pakke indeholdende 10 attraktive træningstrøjer – præmien for at have vundet vinterturneringen med AB’s bedste 70+1 hold.

Imponerende at følge Jørgens reaktion. Han ER hurtig – og har i hele sæsonen været hurtigere end de fleste på banen. Men I skulle ha’ set ham her. Ingen andre skulle rage de klædningsstykker til sig.

Klubbens dårligste 70+2 hold,  kunne ellers godt bruge dem “i en kold tid” i betragtning af resultaterne ude og hjemme i et mildt sagt skuffende turneringsforløb. Sagt direkte: Holdet blev jo stort set “klædt af” hver gang det har været på banen – både ude og hjemme.  Der er vist ingen af klubbens pæne ældre storspillere, som vil benægte den påstand!!

Der er sket meget siden de gode gamle dage, da veteranholdet vandt to rækker med det samme hold og spillede de to finaler SAMME dag og ved den efterfølgende fest provokerede vore modstandere med truslen om næste sæson også at vinde old boys turneringen med de samme spillere.

Vor målmand den gang Heintz Hildebrandt sluttede festlighederne ved at udbyde sine målmandshandsker til salg. “Jeg har haft dem på hele sæsonen. Men de er ikke brugt. Vi har jo stort set ikke haft modstandere i vort straffesparksfelt,” lød hans udfordrende forklaring om “et godt tilbud.”

Well, det er en anden historie men værd at gentage i en tid, hvor vi har behov for opmuntringer, som dem vi trods alt under klubbens hold af unge mennesker, der er blevet ældre.

Et enkelt minus ved en ellers hyggelig afslutningsfest med god mad og mange flasker var savnet af den gode gamle sang som Frem’eren Werge skrev for mange, mange år siden. Enkelte forsøgte – uden manuskript – at brøle den igennem. Men som en af de mange deltagere konkluderede: Fodboldfolket SPILLER bedre, end det SYNGER.

Kære venner: På gensyn i sommerturneringen og til tjøns – men ikke til de tider den opfindsomme Dr. Spin barslede med i sin Aprilsnar artikel – det er fortsat torsdag og lørdag.

Flemming ‘Fyrværker’

—-ooo0ooo—-

GVM/70+1

AB Danmarksmestre i Grand Veteran Masters

HIK/SIF – AB 2-3 

Der var lagt op til en yderst spændende kamp, som var sæsonens sidste.

Skovshoved var to points foran os, så de kunne med uafgjort sikre sig mesterskabet, mens vi skulle vinde.

Begge hold var ramt af afbud og stillede kun med 6 spillere.

Parolen var den samme som mange gange før, presse modstanderne, ingen fejlafleveringer og kanterne med frem, når der angribes.

Og så skulle vi gerne komme foran fra start, ellers vidste vi, at det ville blive svært.

Da vi har spillet et kvarter støder Collaitz og en modstander hovederne sammen og begge må udgå.

Collaitz med en flænge i hovedbunden og modstanderen med et flækket øjenbryn og begge måtte til behandling på skadestuen i Gentofte.

Vi har nu kun 5 mand på begge hold og taktikken med at score først mislykkes, da skovserne kommer foran med 1-0 på et mål af Pauli.

Men allerede minuttet efter udligner Benny på en assist af Yde.

Den stilling holder vi til kort før halvleg, da det lykkes deres hurtige spille Jesper, at slippe fri af forsvaret og score til 2-1.

Så i halvlegen er taktikken nem at lægge, 2 mål til os uden at modstanderne scorer.

Søren har slået knæet i en tackling, men må spille videre, da vi kun er 5 spillere.

Ti minutter inde i anden halvleg gentager Yde og Benny deres kunststykke fra første halvleg og Skovshoved begynder at spille henholdende, de har stadig mesterskabet med uafgjort. Men efter 5 minutter skifter de taktik og kommer med det ene angreb efter det andet for at lukke kampen.

Men forsvaret med Søren og Torp kæmper godt og Tim tager sig af de skud, som forsvaret ikke stopper.

Vi vil også gerne have lukket kampen til vores fordel og sætter flere angreb ind og 4 minutter før tid lykkes det for Yde at få bolden i mål tæt ved den ene stolpe, selv om han er hårdt presset af en modstander.

De sidste minutter bliver hektiske, da de presser hårdt på for at score, men igen redder Tim os.

Deres offensiv giver også os et par omstillinger og mulighed for at score, men dommeren fløjter kampen af inden det lykkes med resultatet 2-3 og et mesterskab til os.

En flot holdindsats med store præstationer af Yde og Tim.

Pariserbøffen på Skovshoved Hotel smagte godt og øllet endnu bedre.

Tak til alle, der har spillet i sæsonen.

De skadede spillere blev repareret og har det fint nu. Collaitz fik limet flængen og modstanderen blev syet med 6 sting.

—-ooo0ooo—-

GVM/70+2

Det lykkedes ikke 2. holdet at få en sejr i turneringen, men vi havde en god kamp mod 8 fra ØIF, og burde nok have fået et par mål, men måtte se dem lave 2 mål i 1. halvleg og 1 efter pausen på ellers stærkt spillende målmand Stig,der forresten er den eneste, der har spillet alle 10 kampe. 

Vi spillede ellers solidt med Erik, Nille og mig bagerst og Villum fremme, men deres målmand tog alt i luften og en del ved jorden. 

Smeen holdt sig ude hele kampen og Vagn kom først ind de sidste 3 min isf mig, men så lykkedes det også at lave et gennemspillet angreb, med både Vagn, Nille og Villum på bolden før Erik fik den og scorede sikkert på den flotte aflevering. 

Ok resultat, der da sænkede gennemsnittet af mål imod til kun 7,1 – og vi drak øl og spiste frokost med gæsterne og var enige om, at det var godt, vi havde været med, så turneringen kunne køre med et lige antal hold. 

Men jublen var jo stor, da vi hørte 2-3 resultatet fra Hellerup – så slutstillingen mm kan ses nedenfor – sammen med det sidste regneark fra vinterturneringen. 

Jeg har overført kassebeholdningen på over 3.000 kr til Benny, som jeg håber arrangerer en afslutningsmiddag for begge GVM holdene – og han står jo for GVM fremover, så jeg ønsker ham god arbejdslyst – startende med en sejr den 3/4. 

Med venlig hilsen og på gensyn til tjøns.

John  

—-ooo0ooo—-

GVM/70+2

De stillede med kun 7 mand, men i stærkeste opstilling med målmand Troels, lange Jesper, Mogens og 2*Erik + 1 og en enkelt graver, der bestemt ikke gravede sig ned. 

Vi var dog 8, men Strøh og Flemming ydede kun uomklædt støtte på sidelinjen, mens Stig startede ude, men fik godt med spilletid senere. 

Jan Ivar havde lagt taktikken – spark bolden så langt væk, at der går tid med at hente den – og så dæk op. 

Første del af taktikken gennemførte vi fremragende – og efter en hurtig kluddermålsscoring af dem i 2. minut, så lykkedes det os også at følge 2. del, men vi kunne ikke undgå et flot gennemspillet mål til 0-2 midt i halvlegen. 

Men så fik vi snuppet bolden mens Troels var ude af målet – og Nille fik en god aflevering, som han fik i mål fra en ikke helt oplagt position, så vi gik glade til pausen med 1-2. 

Til gengæld kunne jeg observere et totalt nedbrud, da de i starten af 2. halvleg scorede 4 mål til 1-6, før vi igen fik lidt styr på spillet og faktisk have et par gode chancer fra Nille og mig (desværre lige på målmanden), mens Bent, Stig og Jan Ivar sad godt på forsvaret. 

Og Vagn havde flere gode redninger, herunder en venstrehånd, der strøg ud og afværgede et hårdt langskud. 

De nåede alligevel at putte et par mål mere ind, men vi holdt dem fra de 2-cifrede og nøjedes med 1-8. 

De spiste ikke med, men vi blev da 9 med Alf til de gode håndmadder, serveret på flot opsatte borde med håndklædeservietter, men uden tallerkner og bestik (og megen mayo på fingrene). 

Og vi måbede lidt, da vi så resultatet fra Frem, men glædede os over, at AB 1 stadig kan blive mestre ved at slå HIK/SIF om 14 dage, 

Hvilket ikke skulle være et problem – de skal blot spille, som vi gjorde i 1. halvleg – og så score lidt mere:-) 

Med venlig hilsen og på gensyn til Japantræningskampen på mandag og til sidste kamp hjemme den 27/3 kl 1100 mod ØIF (eneste hold, vi har tager point fra !!) 

John Andersen

GVM AB

—-ooo0ooo—-

GVM/70+1

Frem – AB 1-0

Ikke meget at referere fra denne kamp.

Frem får scoret midt i første halvleg, da en forsvarer rykker med frem og vi kommer i undertal i forsvaret.

Han får sendt en lang aflevering afsted til en medspiller, der står udækket tæt under mål og han sparker den i mål uden tøven.

Inden da, havde vi en god mulighed for at komme på 1-0, men Collaitz sender bolden over mål.

Vi forsøger at genrejse os, men det er ligesom om, at tjønsen i lørdags sider i benene.

Vi har dog flere gode skud fra Collaitz og Henrik, men i modsætning til sidste gang vi spillede mod Frem, ramte vi lige ved siden af.

Frem havde også flere gode chancer med skud inden for rammen, men Tim stod en god kamp og afværgede alle forsøg.

Der var megen skubben og råben fra begge hold, så dommeren måtte skride ind et par gange.

Men det var glemt til den efterfølgende frokost, hvor stemningen var god, selv om øllene ikke smagte så godt som de plejer.

BN

—-ooo0ooo—-

GVM/70+1 

AB – ØIF  8-2

Vi tabte jo sidste kamp, så i omklædningsrummet blev taktikken for denne kamp drøftet intenst.

Vi blev enige om flere udskiftninger til kanterne, så de hele tiden var friske til at løbe med frem.

Det hjalp ikke til at begynde med, idet Østerbro startede med at score et mål, men det var et wakeup call til os, så allerede få minutter senere åbnede Collaitz scoringen til en forrygende halvleg. Herefter tages taktikken i anvendelse, Benny bliver sendt på banen og han kvitterer straks med en scoring på en assist af Henrik. Men Collaitz er slet ikke færdig med målscoringen og laver et ægte hattrick inden Henrik scorer til halvlegsresultatet 6-1.

Det sidste mål af Collaitz er på en assist af Niels Torp, der løber med frem og kalder på bolden. Collaitz forsøger også at spille ham, men rammer bolden så uheldigt, at den lander bag målmanden og ender i nettet. Synd for Niels, der måtte nøjes med en assist.

I halvlegen bliver vi enige om at fastholde presset og fortsætte scoringen af hensyn til vores målscore, men det lykkes ikke helt.

Det lykkes dog Henrik og Benny at score en kasse hver, ligesom Henrik og Søren på et tidspunkt er helt alene med målmanden. Da noterer vi 9-1 på bænken, men målmanden læser afslutningen fra Henrik og afværger skuddet.

Østerbro får det sidste mål i kampen, da en spiller bryder et angreb fra os og dribler ned og skyder et perfekt skud, som Tim ikke får hold på til kampens resultat 8-2.

En stor kamp af alle, især Collaitz med 4 mål og Henrik med to mål og to assist og et stærkt forsvar.

—-ooo0ooo—-

GVM/70+2

Tårnby – AB: 13-1

Vi var jo kun fem mand til kampen mod Tårnby, heraf havde Erik ondt i knæet, Stig ondt i højre arm, så han ikke kunne stå på mål og Niels Olhoff havde ondt i ischias nerven i venstre ben/lår. Det gik også hurtigt for modstanderne at få scoret de første mål, hvor vi kom ikke hurtigt nok hjem i vort forsvar.

De vinder første halvleg med 8-0. I anden halvleg får vi lidt bedre styr på vort forsvar og får scoret ét mål. Kampen endte 13-1 og de takkede os for overhovedet at stille op. Vi fik rørt os, vejret var fint og vi fik en dejlig frokost.

Jeg sender dig 100 kr i spillerafgift.

Mvh. Nille

—-ooo0ooo—-

GVM/70+1

AB – Tårnby: 1-3 

Det var et flot vejr at spille i, 0 grader, solskin og næsten vindstille, men desværre var vi handicappet allerede fra start, da vi var uden Tim og Yde.

Vi havde dog gode erstatninger i Jan Ivar og Niels Torp, der rykkede i mål, men Tårnby kom i stærkeste opstilling og var meget opsatte på at slå topholdet.

Efter en tøvende start, hvor begge hold føler hinanden på tænderne, har Tårnby et skud, der rammer begge stolper for derefter at trille ud til Leif, der let kan skubbe bolden i mål med en inderside til 0-1.

Lidt efter får vi udlignet, da Collaitz spiller bolden til Jan Ivar, der scorer fladt helt ude ved stolpen.

Tårnby har fundet ud af, at de skal passe på Jan Ivar, så da han lidt senere får bolden, er der tre mand, der prøver at vælte ham, men han står fast, som var han støbt i cement.

Med et halvlegsresultat på 1-1 er vi stadig optimistiske og især, da der er en Tårnby spiller, der kaster sig ned og parerer en aflevering med begge hænder.

En klokkeklar udvisning og dommeren stikker hånden i lommen efter det røde kort, men har åbenbart glemt det og nøjes med en henstilling og et frispark.

Der gik vi glip af en 5. minutters udvisning, der kunne have vendt kampen.

Det fik dommer Alf ikke ros for efter kampen. Han ville ikke have øl i omklædningsrummet, hvilket var ok, da han heller ikke blev budt.

Som tak for kendelsen scorer Tårnby to mål til og kampen ender 1-3.

En fortjent sejr, selv om vi havde mere end tyve forsøg inden for rammen, der blev afværget af forsvaret og en godt spillende målmand.

Ved den efterfølgende fælles frokost, var der god stemning og Tårnby spillerne havde takket dommeren for den milde kendelse.

—-ooo0ooo—-

GVM/70+2

Forfærdelige resultater

Alle tophold taber, så havde vi ikke reddet 1 p mod ØIF sidste år, så havde de været helt i toppen!! 

Jeg vedlægger regnearket, som også viser de 2 andre kampe, men lad mig nøjes med her at referere fra en smuk vinterdag i Valby, hvor vi pænt mødte frem og fik at vide at kampstart derude altid er kl 1030:-) 

Nå, vi startede kl 1100 og havde forinden (jeg meget modstræbende) accepteret at spille 6 mod 6, så udskifterne ikke skulle stå og fryse. 

Nu var det ikke vores problem, da vi kun var 6, mens de var 7 og dermed kunne sætte en frisk mand ind hver gang, vi blev farlige. 

Han kom nu ind alligevel, mens vi halsede rundt på banen – sjældent i nærheden af bolden – og heller ikke i nærheden af deres angribere, når de var tæt på målet. 

Så de startede med fremragende tjønserkombinationer 1-2-3 og så var Vagn chanceløs. 

Vi havde få forkølede forsøg med debutanten Claus på toppen, mens Vagn, Stig, Bent og jeg for rundt over hele banen – og altså tabte 10-0 efter 4-0 ved pausen, hvor Bent overtog målet. 

Men god øl efter kampen og dejlig frokost – og Frem glæder sig så til at møde AB 1 og se om de kan klare sig bedre end i tidligere år, hvor de plejede at tabe 10-0 eller mere. 

Jeg har forsøgt at indsætte også spillere til næste kampe, som for os er ude mod Tårnby, så jeg beder de viste 8 korrigere, hvis der er rettelser – og hører meget gerne fra de skadede, som vi har hårdt brug for!! 

Med venlig hilsen

John

 

—-ooo0ooo—-

GVM/70+2

Kampreferat SIF mod AB2

Vi stillede med 6 mand og SIF stillede i stærkeste opstilling med Hans og Jesper som de mest markante.

Kampens resultat 11-0, og det ser jo unægtelig ud som om vi var presset, og det var vi også meget af kampen, men ikke desto mindre havde vi gennemspillede angreb, som vi normalt scorer på. Villum havde fire oplagte målchancer, Steen et par stykker og jeg havde også én alene med målmanden, hvor jeg burde have afleveret i stedet for at forsøge med at score.

Første par mål var decideret fejlafleveringer fra vor side. De pressede os hele tiden og halvlegen sluttede 5-0. Sidst i halvlegen tog deres målmand med hænder alt for langt ude og det resulterede i en 10 minutters udvisning. Det var i denne periode, at vi tilspillede os den ene chance efter den anden.

De var mere mobile og pågående end os, og derfor lykkedes det dem at score 6 mål i anden halvleg.

Nu har vi spillet mod alle holde én gang, så nu kender vi dem, så den anden halvdel af turneringen kun blive bedre.

Nille

—-ooo0ooo—-

GVM/70+1

Tårnby – AB: 0-3

Vi var 7 tilmeldte til kampen, men da motorvejen var spærret og Knippelsbro var oppe manglede vi tre indtil kort tid før kick off. Det klarede Niels Torp med lidt jysk humor, så værterne accepterede et kvarters udsættelse af kampen.

Som tak herfor venter vi et kvarter med at score, da Søren sender Niels Yde afsted med en flot aflevering, som han scorer sikkert på.

Lidt senere er Yde tæt på at score igen. Vi får et frispark, hvor de etablerer en mur med tre spillere. Yde, der kan skyde med begge ben, inspicerer opdækningen og ser en åbning i venstre side, vælger venstrebenet og knalder bolden på stolpen.

Tårnbys målmand var også markspiller flere gange og det straffede vi lidt senere, da Collaitz presser ham, så hans aflevering lander hos Yde, der endnu en gang kan score til 0-2, som også er resultatet ved halvleg.

I anden halvleg er de opsatte på at score og det er da også tæt på at lykkes. To mand spiller sig igennem forsvaret og sågar Tim passerer de, med afslutningen på en meters afstand sender de forbi et tomt mål.

De har en farlig spiller, som hedder Leif, men han bliver holdt tæt opdækket af Søren og kommer næsten ikke på skudhold. Når han eller en af de andre kommer med et skud, bliver de afværget af Tim, som spiller en flot kamp.

I den anden ende har vi også mange forsøg, hvor især Yde huserer med mange skud på mål. Han er også tæt på at lave et skorpion spark, da han tæmmer bolden med ryggen, men anden del nemlig hælsparket misser han. En stor kamp af Yde, der hele tiden var mandsopdækket.

Collaitz er også farlig med flere forsøg, som han sparker ved siden af målet, så da han får chancen for tredje gang, vælger han at aflevere til Duun, som sender bolden i nettet til slutresultatet 0-3.

En disciplineret kamp af AB med meget få fejl.

Bagefter havde vi en hyggelig frokost med spillerne fra Tårnby, hvor vi fik genopfrisket gamle minder.

—-ooo0ooo—-

GVM/70+2

Den farligste føring er 2-0

Hvilket dog ikke hindrede Villum i at lave 2 gode mål i en 1. halvleg, hvor der var gode angreb i begge ender, men uden resultat de først 15 minutter. 

Men så spillede Nille Villum fri, så han efter en nydelig dribletur kunne sende bolden i mål til 1-0.  

Men det var ikke nok, for kort tid efter fyrede Villum et flot langskud af, og den tog begge stolper og røg i mål uden chance for deres ellers store og gode målmand. 

Så vi gik fortrøstningsfulde til pause efter en halvleg hvor især Stig i målet brillierede med at tage alt og gå fint med i spillet. Og Nille, Lavetten og Erik fyldte fint i såvel forsvar som angreb – og indskiftede Niels O tog sig kærligt af deres ellers ret frie højreside, ligesom Torben også kom på banen og fik lidt spilletid. 

Efter pausen fortsatte vi det pæne spil og havde enkelte chancer, som målmanden eller stolperne dog tog. 

Men efter lidt udskiftninger, så alle fik spilletid, så glemte vi (Niels var ude) at dække højresiden, så de lavede samme mål 2 gange – ren tjøns – angreb i venstre, hvor Stig så dækkede flot op – og så spillede de til en udækket mand i højre, der blot satte indersiden på så bolden løb ind i det tomme mål. 2-2 – suk. 

Men vi fortsatte med gode chancer, der dog ikke blev udnyttet – og rodede til gengæld godt i forsvaret, så de igen fik scoret 2 mål på en sagesløs Stig, der ellers tog mange andre bolde. 

I sidste minut trak de så tiden lidt ved at spille på tværs på egen bane – men ikke hårdt nok, så den røg lige hen for fødderne af Villum, der kunne sparke den i det tomme mål til slutstillingen 3-4. 

En kamp, vi burde have vundet, men vi er nu alene i bunden og må se frem til Frem på hjemmebane 13/2, hvor vi skal kunne slå dem. 

Men først skal vi spille på mandag ude i Skovshoved, og det er formentligt en noget stærkere modstander – men jeg håber, vi kan give dem kamp, så vi kan hjælpe AB 1, som jeg går ud fra, vandt i Tårnby i dag? 

Jeg håber, Bent og Bent er klare til at spille, så vedlagte regneark viser de 8 spillere, der gerne skulle kunne stille op på Krøyersvej 5 A. 2900 Klampenborg på mandag 

Med venlig hilsen 

John Andersen

GVM AB

—-ooo0ooo—-

GVM/70+1

AB – SIF/HIK 4-6

Jan Ivar fik som den eneste tilskuer en underholdende kamp at se i det fine solskin.

Vi kommer hurtigt bagud med et mål, men på en returbold får Niels Yde bolden. Han havde dagen før set en kamp fra serie A, hvor en spiller havde scoret ved at skyde mellem benene på målmanden. Det skulle han også prøve og så fik vi udlignet.

Vi kommer igen bagud, men under et hårdt pres på deres mål, kommer en af modstanderne til at aflevere til Niels, og han tøver ikke med at ekspedere bolden i mål igen.

Lige inden halvleg kommer vi bagud igen, da et skud rammer stolpen og derefter Tim på hælen.

Nu er gode råd dyre, for vi er oppe mod et meget stærkt hold, som er boldsikre og skudstærke og som også har et stort løbepensum.

Og de kommer også hurtigt foran med 4-2, og har mange skud på mål, som Tim heldigvis redder. Han havde en travl dag og svedte, da han jo ikke får løbetrænet til dagligt. Flere gange måtte han ty til vandflasken.

I anden halvleg har modstandernes målmand solen lige i øjnene, så vi forsøger med flere langskud.

Det lykkes for Collaitz at score på en assist fra Søren. Vi kommer også på 4-4, da Benny får scoret på en assist fra Henrik.

På bænken begynder vi at tro på et uafgjort resultat, men så taber Tim en tilbagelægning og en af de hurtigt løbende modstandere sender bolden forbi Tim.

Lidt efter er der en af de skudstærke spillere, der sender et kanonskud afsted. Tim spræller som en julemand, men må konstatere, at bolden er i sækken.

Da det var et rigtigt godt hold, vi var oppe imod, fik vi hurtigt rystet nederlaget af os, og vi fik en fortjent julefrokost, selv om øllerne ikke smagte så godt, som de plejer.

Tak til Jan Ivar for støtten og tak til alle for en god indsats. Også dommeren Alf, gjorde sig fortjent til en øl.

Holdlederen.

—-ooo0ooo—-

GVM/70+2

Men vel da bedre end slet ingen føring, hvilket det længe tydede på, da vi flot solskin (heldigvis på tværs, men meget generende) længe ikke kunne score. 

Men så tog Lavetten en dribletur og smed bolden i mål – og lidt efter kanonerede han den ind med højrebenet – langt ude fra, så vi fik da prøvet 2-0 føringen. 

Desværre svigtede den ellers sikre bagkæde, så de fik et flot langskudsmål, som jeg ikke kunne tage – og lidt efter tabte vi bolden midt på banen, hvor jeg var gået med op – og så udlignede de til 2-2 i det tomme mål. 

Vi havde ellers et flot fremmøde, med Flemming på sidelinjen, mens Torben valgte at undgå P bøder efter at han var mødt frem 1050 uden at have betalt afgift og derfor valgte at flytte bilen isf at spille. 

Nok klogt selv om Niels O lod sin bil stå på Øster Alle, hvor de ikke modtager kontanter, så P skiven blev blot stillet – vist uden at det kostede noget. 

Så Niels, Stig, Nille, Sten og jeg prøvede efter bedste evne at hjælpe med at forsvare os, mens Erik utrætteligt løb mellem deres gode målmand og 2 forsvarsspillere, der i hver sin side stod næsten nede ved hjørneflagene. 

Stig tilbød i 2. halvleg at tage målet, hvilket igen viste sig at være en god ide, da han tog næsten alt, når de endelig kom over midterlinjen og skød. 

Og efter flere forgæves skud fra Erik, Lavetten og andre, så lykkedes det med ca 10 min igen at lave et flot gennemspillet angreb, hvor Sten helt ovre fra højrefløjen spillede en flot bold til Erik, der blot satte indersiden på til en fortjent 3-2 føring. 

Der var flere chancer i begge ender, men til sidst fik de spillet bolden frem, hvor Nille flot løb med hjem – og Stig klarede 2 gange skud og driblinger på baglinjen (desværre ikke ude), hvorefter de fik bolden på tværs hen foran målet, hvor jeg ikke kunne nå en helt fri spiller, der nemt kunne score. 

Og så fløjtede dommeren kampen af ved 3-3 – så vi fik da 1 p i år i vinterturneringen og ser frem til flere, når vi starter hjemme mod Frem 9/1. 

Trods alt en fin indsats af hele holdet, der fra starten var voldsom tynget af, at Cafe Samsø var optaget af julefrokost – og ØIFs mand fra Rødovre, der plejer at komme med smørrebrød, var inde og få 2 nye hofter, så desværre ingen fælles frokost i dag. 

Jeg har lige fået oplyst, at AB 1 tabte 4-6, så da hjemmesiden ikke er opdateret med stillingen (men der var indberettet 2-2 mellem Frem og Tårnby!! – så måske er Frem styrket inden vores kamp??), så har jeg forsøgt nedenfor og på regnearket. 

Som iøvrigt viser, at alle 10 over 70 kan spille 9/1 – sammen med Sten, som vi nok bruger de næste kampe indtil han flytter sydpå i februar – så når vi kommer ind i det nye år skærer AB 2 holdet til, så vi kun er 8 på banen (men da gerne flere til spisning i restauranten) 

Med venlig hilsen og god jul og godt nytår til holdet, som trods alt er med – og nu også med point. 

John Andersen

GVM AB 2

 

—-ooo0ooo—

GRAND VETERAN MASTER/70+1

 ØIF – AB,   1-7

Vi mødte op på Østerbro i strålende solskin og i godt humør.

Søren satte startopstillingen og lagde taktikken i omklædningsrummet.

Efter at have følt modstanderne på tænderne i et kvarter lægger Collaitz ud med det første mål på en aflevering fra Niels Torp.

Lidt efter sender Willum den i kassen, lidt uventet for både os og modstanderne, men det er typisk for en centerforward.

Derefter er Østerbro tæt på at score. Bolden passerer Tim, selv om han er ude i fuld længde, men stolpen redder os.

Lige før halvleg sender Niels Torp en aflevering afsted. Den rammer en modstander, ryger op i luften over målmanden, der tror at den er ude, men bolden lander lige bag ham og triller i mål til 3-0.

Så nerverne er helt i ro ved halvleg, hvor Søren mener, at vi spiller ok men ikke prangende. Vi skal tilbyde os noget mere og presse boldholderen til at lave dårlige afleveringer.

Det gør vi så og efter få minutter gør Willum det til 4-0.

Men Østerbro vil også være med og scorer et mål uden chance for Tim.

Herefter er Collaitz alene med målmand og to modstandere. Den ene siger, at han ikke er farlig og det skulle han aldrig have sagt, for så skubber Collaitz bolden 20 cm over til højre og banker bolden op i trekanten som straf.

Det sjette mål starter med en god aktion af Niels Torp, der bryder et angreb og fører bolden frem, afleverer den til Willum, der med en inderside kan fuldende sit hattrick.

Østerbro forsøger sig også et par gange, men Tim er ikke til at passere, heller ikke for medløberne.

Henrik Duun slutter festen af med et mål fra en spids vinkel på en assist fra Søren Hansen.

Niels Yde scorede ikke i kampen, da han havde opbrugt sin kvote i lørdags med et hattrick på tre hovedstødsmål.

En flot kamp, hvor angriberne bagefter påstod, at modstanderne havde et godt forsvar.

Der var især en, der fik flere af os væltet omkuld i græsset, men så gav Willum ham sin egen medicin og så faldt han til ro.

Så efter at have startet i godt humør endte vi i strålende humør på Restaurant Samsø.

Tak til alle for en god indsats.

Holdlederen

 

GRAND VETERAN MASTER /70+2

AB – Tårnby, 5-6

Da John Andersen i  anden halvleg tog ansvaret ændrede  kampen karakter.

En god ven i Zoologisk Have fortalte mig for nogle år siden, at han havde et problem med aberne.

“De kender ikke klokken og ved ikke, hvornår de skal slå til, jamrede han.

En kollega i Afrika havde læst om problemet på John Andersens hjemmeside og sendte et godt og velment råd:

“Tag AB’erne med ned til mig. Så går vi en tur i UR-skoven.

Efter den ved de med garanti ALT om tidsrammer…

Den – måske lidt afsindige indledning – er tænkt som en hurtig forklaring på det nye ældgamle hold af AB’ER, tilsyneladende havde sovet for længe og ikke var klar over, at mandags-kampen blev startet med et skingert pift af banens mest iøjnefaldende mand DOMMEREN kl. 11.

Piftet vækkede ingen – måske bortset fra de få trofaste tilhængere på sidelinien.

De vidste naturligvis ALT om, hvordan den satans drilske bold skulle behandles.

Men ingen hørte efter.

Så pludselig var holdet bagud 0-4 på 2 mål af altid farlige Leif – og 2 kluddermål efter redninger.

“Nul seks er nu værre, ville et par trøstende ord nok ha’ lydt fra Tim Rishøj nok ha’ lydt, hvis han havde været til stede.

Men den kærlige målmand havde foretrukket større og lettere opgaver for AB på udebane.

Men det er en anden historie.

Den på AB’s lille kunstbane havde ikke meget med kunst at gøre.

Men lad os kikke falde i svime af den grund.

Der er en fornuftig forklaring på udfaldet.

Selvom spillerne er du’s, havde for mange ikke det fornødne kendskab til, hvad kollegerne tænkte, magtede og ville.

Og væsentligst:

Holdets bærende arbejdskraft igangsætter og afslutter John Andersen havde tildelt sig selv en stillestående placering på egen målstreg bag et forsvar, der ikke kunne finde ud af, hvor det skulle placere sig, når modstander fra Tårnby skreg FREMAD og dermed bekræftede, at de kom fra Amager.

Kort sagt:

Gæsterne fik nogle mål, der burde og kunne være undgået med en større og klogere arbejdsindsats.

Men så skete der noget positivt.

John Andersen valgte at trække sin smukke målmandstrøje af kroppen for at koncentrere sig om arbejdet her, der og overalt på banen.

Hip hurra for DEN beslutning.

AB’ERNE kom væk fra eget bur og tættere på modstandernes.

Og pludselig kom de med i kampen og fik erstattet de planløse spark og placeringer med gennemtænkte kombinationer og opmuntrende scoringer.

Ikke mindst fra Erik (3 mål), der fx brillierede med et skud med ryggen til målet – hen over hovedet – både sit eget og den fremstormende målmands – et enkelt hop på banen – og så sneg den sig i mål.

Hvorimod Gert (der fyldte 74 år på den smukke solskinsdag) tog det meste i AB målet, godt hjulpet af Jan Ivar (1 mål), der fik styr på Leif – og med god hjælp af Stig og Nille (der lavede det første AB mål) i forsvaret.

Hjemmeholdet blev en trussel og halede langsomt men desværre ikke sikkert nok ind på Tårnbys tydeligvis lamslåede hold, der vandt 6-5, fordi det havde det irriterende held, at to bolde fra Torben Saxov i den hektiske slutfase rørte sidestolperne i stedet for nettet.

Slutresultat blev fulgt op af en typisk provokerende AB-kommentar:

Jeg tror den kom fra John Nilsson:

“Ja der ser man igen – det er ikke altid det bedste hold vinder…”

Ellers ingen bitre bemærkninger.

Frokosten med modstanderne var som altid hyggelig, selvom vi forvist fra restaurationen måtte fortære det fortræffelige smørrebrød uden kniv og gaffel.

Og på et spørgsmål fra Tårnbys anfører om, hvor vi dog havde fået papiret til at tørre mulerne fra, fik de igen en oplysende AB-replik:

“De er købt i Moskva…

Og en væsentlig tilføjelse:

“De er fra SERVIET-Unionen…”

Undskyld – og hurtigt videre.

Der er flere seværdige kampe på programmet i julemåneden.

Flemm.

—-ooo0ooo—-

Rygterne går, at AB 1 vandt 7-1 over ØIF, så de er klar til topkamp hjemme mod HIK/SIF. Og at de fik mad på Samsø, så det gør AB 2 vel også 12/12. 

Vi halede godt ind på Tårnby efter at Leif havde lavet et par gode mål – og de fik to heldige mål til 0-4 før vi reducerede til 1-4 inden pausen. 

Der skulle komme referat fra Flemming i morgen, men vi havde en fin frokost for 16 i taktikrummet – og med mad fra Bagsværd slagteren. 

Næste kampe ser det igen ud til at AB 1 har 8, mens der på min AB 2 liste ser ud til at være 10 over 70 og 4 under at vælge imellem – dejligt. 

Så jeg regner med at dagsformen de næste par tjønsedage – og vel især under julefrokosten – vil afgøre den endelige holdsætning. 

Med venlig hilsen 

John Andersen

GVM AB

—-ooo0ooo—-

VERDENSHISTORIE

 Den første gang i fodbold-verdenshistorien

deltager samme klub – AB – med 2 hold i GVM/70+

Så tal dog med hinanden – for fanden… 

Så blev vintersæsonen sparket i gang. Et nyt  AB hold “omkring” 70 år blev præsenteret i den gode gamle klub. Det fik en start, det ikke brød sig om i en – tør jeg kalde det kamp – der bekræftede påstanden om, at der er forskel på folk. Det lød meget lovende, da chefen over alle fodboldchefer i “de gamles by” John Andersen kikkede sin liste igennem i omklædningsrummet og med glød i stemmen konstaterede: “Jeg skal’ ha’ SEKS på banen…”

Det lød i hvert fald lovende.

Men i vor høje alder kan man jo høre forkert og misforstå en melding, og på banen kunne vi konstatere, at John havde talt om spillerantallet og ikke det, mange går så højt op i nu om dage.

Hurtigt videre. Show’et begyndte for forventet. Stjerneholdet med Søren Hansen, Tim Rishøj, Niels Torp, Niels Yde, Jørgen Collaitz og Benny Nørgaard tog initiativet fra første spark. De spillede efter legenden Harald Nielsens gamle fodboldsang med opfordring til hinanden: “Bolden ruller, bolden ruller – kom og spil med… Og det gjorde så.

Alle otte frysende tilskuere var enige om, at det lignede en 15-0 sejr og dermed en sportslig øretæve til et ambitiøst 68 årigt fødselsdagsbarn Henning Kurland og hans chanceløse kammerater.  Der var ni af dem. Kun én forudså, hvad der ville ske. Det var den kloge Vagn Ludvigsen. Da han blev kaldt på banen af anfører Andersen en halv snes minutter før tid, blev  der kaldt forgæves. På det tidspunkt stod Ludvig syngende og tilfreds under bruseren med blikket rettet mod de to ventende kasser øl i omklædningsrummet og bemærkningen: “En ting har jeg da lært i AB – det gælder om at finde sin plads på holdet også udenfor banen…”

Og så tilbage til kunstbanen: Som sagt og skrevet lignede det nedsabling. Forskellen var iøjnefaldende teknisk, taktisk og fysisk fra første fløjt foretaget vaf banens bedste mand – fodbolddommeren. Men efter 1-0 (Jørgen Collaitz) og 2-0 (den i hvert fald målliderlige Søren Hansen) efter syv-otte minutters spil begyndte folk at tale om at få entreen tilbagebetalt.

“Hold dog kæft – er det ikke nok, at I får frokosten gratis, nåede John Andersen at sige, inden han vendte tilbage til “slagtebænken.” Men det gik ikke så slemt, som man troede. Efter pausen scorede John Andersen til 1-2 og pludselig blev der talt om hvis og hvis og hvis med henblik på det tidspunkt storfavoritterne gik i stå før pausen og fødselsdagsbarnet (Kurland) kunne og burde have fået bolden.

“Du glemmer vist, hvem der stod på mål,” lød det belærende fra Tim. Indrømmet:

Han ER god i rollen som sidste mand. Tim forlod målstregen stormede mod Kurland og brugte sin krop. Og da han jo har nok af den,blokerede han koldblodigt uden tanke for, at hans kammerat i den situation ville have været glad for en “fødselsdagsgave.” 

Det havde været opmuntrende for holdet, der tabte og samtidig belærende for Søren & co..

De vandt men vimsede i alt for lange perioder rundt på banen uden at orientere hinanden om, hvor de var og hvad de skulle. Stilfærdig opfordring:

“SÅ TAL DOG TIL HINANDEN – FOR FANDEN.

Underforstået: Hjælp hinanden med tilråb om, hvor I er, hvad i vil – og hvor bolden med fordel kan spilles…

Kort sagt: Ligesom i fodbold…

Det er ikke altid påstanden tale er sølv, tavshed er guld før følges.

Til behagelige orientering: AB’ere plejer jo godt at kunne kæfte op. Har jeg hørt.

Well – resultatet 5-1 blev cementeret de sidste fem-seks minutter med to mål af Niels, der gør alt for at YDE (undskyld) og Niels Torp. Efter sin scoring i kampens start kneb det for Collaitz med at holde bolden ned. Flere gange blev  den losset højt over hegnet og ind på nabobanen. Det fik en af tilskuerne til at komme med et velmenende forslag: “Måske skulle man vælge Jørgen til rollen klubbens kasserer –   han er jo god til OVERSKUD.”

Nok om det.

I omklædningsrummet talte flere om, at det ville have været dejligt med Helsingør-garden til at trække op. Well – det gik alligevel og fødselsdagssangen blev skyllet ned på behørig vis. Det var ikke uventet øl fra TUBORG, og sp. Forstod i den. Så skulle enkelte nye i truppen som afslutning lige orienteres om, hvad TUBORG egentlig står for: Til Unge Borger’ Og Raske Gutter. Og bagfra: Gamle Røvhuller Og Børn Uden Tænder.

Undskyld støjen og på gensyn  til næste Tjøns.

En slutbemærkning: I forbindelse med Jørgen Collaitz lange bolde, han lod andre hente, lød det fra tilskuerflokken Var det sket på Grønland, ville tilskuerne med garanti ha’ råbt:

“Det er en SÆLhenter.”  

Mit navn er Flemming Nielsen – også kaldet ‘Fyrværkeren’