2016

ab-fodbold

SH: Interview med Bjørn Larsen

Tjønser-fest 2016 010

AB-Tjønser 2016

Bjørn Larsen

> Bjørn – først et STORT tillykke med kåringen, den er meget velfortjent. Hvordan har du det med at blive kåret som AB-Tjønser 2016?

BL: “Jeg er glad og stolt over, det blev mig. Det kom totalt uventet og gjorde mig meget rørt. Tænk at endnu en Herlev-dreng blev tildelt denne ære i kamp mod mange Tjønsere, der har været AB’ere hele livet.”

> Fortæl lidt om din ungdoms-karriere som fodboldspiller.

BL: “Jeg startede i HI fodboldklub som 6 årig, og som lilleput var jeg en frygtindgydende centreforward. I en sæson var jeg oppe at score 49 mål – det var dengang, vi vandt nogle kampe med mindst 20-0, så det var ikke så svært. Det blev lidt sværere som drengespiller, så jeg blev omskolet til midtbanespiller. Fra den tid husker jeg især èn kamp. Det var mod de evige rivaler fra AB. Vi kom ikke særligt godt fra start mod det vel spillende hold fra AB (desværre har jeg ingen billeder fra kampen, og jeg husker kun John Petersen fra AB-holdet, da han boede i Herlev på det tidspunkt). Efter 1. halvleg var vi bagud med 0-3. Men vi nægtede at give op og spillede AB’erne ud af banen i 2. halvleg, så slutresultatet blev 4-3 til os. Som junior blev jeg træt af at spille fodbold og startede først igen som 2. års yngling. Der var på Herlevs 2. ynglinge hold der blev trænet af Bent ‘Smeen’. Han sørgede for godt sammenhold, og det kan vel ikke undre, at det var første gang, jeg stiftede bekendtskab med vægt- og ‘surheds’træning. Det første år som senior spillede alle vi ynglinge sammen som et lukket hold. Vi havde et fantastisk sammenhold og burde have vundet den serie 4-række, vi spillede i. Set i bakspejlet var vi nok ikke seriøse nok, men kors hvor havde vi det skægt. Efter det første senior år blev vi desværre splittet. Nogle skulle i 1. holds truppen andre i 2.-3. holdstruppen. Til min store skuffelse røg jeg i 4. holds truppen. Lort, men jeg skal nok vise dem, at de har taget fejl, tænkte jeg. Det lykkedes mig stille og roligt at kæmpe mig op i 1. holds truppen, og jeg nåede at blive en af dem fra ynglinge tiden, der fik flest 1. holds kampe.” 

> Hvornår kom du til AB, og hvorfor blev det AB?

BL: “Jeg kan ikke helt huske, om det var i 1982 eller -83.  Èn af mine meget gode venner Bo ‘doktor’, der er Bent ‘Smeen’s bror, spillede i AB sammen med mange af dem, der er Tjønsere i dag. De spillede som et lukket hold uden træner, og det tiltalte mig. Jeg var simpelthen blevet træt  af at høre på Arne Thorius, der var min træner i Herlev. På vanlig AB facon  blev det sendt i udvalg, om holdet kunne optage endnu en person fra Herlev. Aftalen blev, at jeg kunne være med på prøve. Jeg bestod fodboldmæssigt, og AB jargonen passede mig fint og kunne på ingen måde slå mig ud. Jeg blev forfremmet fra prospekt til menigt medlem af et fantastisk AB hold.”

> Hvad betyder Tjønser-miljøet for dig?

BL: “Det betyder ret meget for mig. Her kan man få rørt sig lige så meget, man orker. Være vidne til konstant korrupt holdsætning og platte bemærkninger. Kors hvor er det herligt, man kan sidde et par gange om ugen i omklædningsrummet – over noget svalende øl – og fejre fødselsdage, høre om hver en detalje i den kamp, der lige er spillet, fyre jokes og løgnehistorier af. Man kommer virkeligt væk fra den daglige trommerum og går fysisk udmattet hjem. Det vil jeg meget nødigt undvære.”

> Er der noget, vi Tjønsere kan gøre bedre?

BL: “At blive bedre fodboldspillere er nok for meget at ønske. Øge tempoet vil bare resultere i alt for mange opkøbere på vores lille bane. Så fodboldmæssigt kan det nok ikke gøres bedre.  Jeg ser meget frem til kommende kulturarrangementer og rejser. Vi kan måske blive bedre til at bakke op om disse arrangementer og støtte de Tjønsere, der bruger meget tid på det.”

> Du er en ’Mr. 100%’ – når du spiller på 60+ og til tjøns, er hold-manager, er med til at arrangere turneringer, fester og andet, så er det altid til ’punkt og prikke’. Hvorfor er det vigtigt for dig?

BL: “Sådan er jeg nok bare af natur. Siger jeg “ja” til noget, har jeg svært ved at gøre det halvt. Bagsiden af det er måske, at jeg vælger for meget fra. Men sådan er det.”

> Du har fortalt, at Lotte er så stolt af dig, at hun vil have en plakat hængende af dig i Tjønser-trøjen i dagligstuen lige ved siden at TV’et – er det sket?

BL: “Lottes udtalelse var en uovervejet ren eufori udtalelse. Glemte, at hun  ikke havde set billedet. Det har hun nu, så vi går på kunstauktion i stedet for…………………………..”

> Tak for ‘snakken’, Larsen – vi ses.

SH