17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Niels Torp: Tale til Thomas Kentorp, 60, 11. marts 2017

Kære Thomas!

Tillykke med fødselsdagen i oktober, hvor Du fyldte 60 år.

Du har altid været en gudbenådet fighter med en vinderinstinkt, og det har bragt dig vidt og bredt i dit civile erhverv – og ikke mindst på sportsbanerne.

Du har haft en tryg opvækst i Bagsværd, hvor du startede i 1.klasse på Bagsværd Kostskole. En halv snes år senere forlod du skolen med en ”pæn” studentereksamen. Siden gik turen via Handelshøjskolen og HA, og du læste også til cand. merc.

Nu skulle Du ud i det pulserende liv, og det startede i Eksportkredit Rådet og via Spar Finans, F.L.Smith og pludselig havnede du hos Dansk Eternit Fabrik i Aalborg. Her scorede du en del point – både på Aalborg Changs crickethold, men ikke mindst på Dansehallen i Jomfru Anegade, hvor der var mange uafhentede ”modne” damer, som faldt for din charme. Desværre gik der blot et par år, før nogle medarbejdere på Dansk Eternit Fabrik, følte sig presset, da du med ”hård” hånd forlangte, at der skulle laves en omfattende rapport, når der havde været møder i Polen og diverse østlande. De ville langt hellere ud og drikke noget vodka og ”købe” damer, mens du blev efterladt tilbage med de ”seriøse” opgaver. Flere og flere frygtede din lidt ”seriøse” indstilling, og da der kom en større fyringsrunde, fik du ”kniven” efter ønsker fra nogle såkaldte ”gode” kollegaer!

Senere gik turen via Post Danmark og Lufthavnen, hvor du havde tid til at tage en ”Master-grad i administration” og kom til København Rådhus, hvor du nu er i trygge rammer hos Frank fra femte A, der får lov til at ”tage” på de unge damer, mens du hygger dig gevaldigt over diverse fejltrin på afstand.

På cricketfronten har du også været vidt omkring både spillemæssigt, men ikke mindst ledermæssigt, hvor du har været cricketformand i AB i otte år, og senere blev du formand for Dansk Cricket Forbund i otte år lidt turbulente år. Du startede med et økonomisk kaos, men sidenhen fik du orden i regnskaberne – og der var pludselig en del penge på DCFs konto. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du altid har været konfliktsky, og det benyttede visse personer sig af i forbundet. Efterhånden var DCF ”kun” styret af Svanholms-folk, og utilfredsheden bredte sig – ikke mindst i Jylland – var du var ret så upopulær. Her mente en del af klubberne, at du var mere interesseret i møder hos ICC (internationale cricketforbund) i diverse eksotiske lande samt at føre dig frem på de bonede gulve, end at ordne intern ballade i forbundet, bl.a. en sag med ”snyd af syningen på boldene (Amjid Khan, Svanholm), som ”elegant” blev udsat, så han kunne være til rådighed for klub- og landsholdet!

Vi skal heller ikke glemme din aktive karriere på banen, hvor du har haft godt halvanden hundrede kampe på ABs førstehold. Du var en stilren og god gærdespiller (bare modstanderne ikke kastede for hårdt), ligesom du også gennem tiderne har været en habil kaster, og taget nogle gærde. På dobbeltturene til Jylland var du yderst aktiv – både på og udenfor banen, da du ofte holdt foredrag for de ”yngre” spillere, i hvordan man scorer damer. På en tur til Herning tog du de unge spillere med på diskotek, og samlede dem, og bad dem lytte efter: Her fortalte du kort mens du pegede på en gruppe piger, at det var vigtigt at spille de ”kønneste” ud mod hinanden, hvorefter man blot kunne satse på den grimmeste, så var der ”sikker” fisse!

Det blev til en del kampe på udvalgte hold i ungdomsrækkerne, hvor du på grund af den gode opførsel og fine sprogegenskaber, altid markerede dig enten som anfører eller inde omkring ledelsen.

På en tur til Sydengland i midt af halvfjerdserne var du også anfører, da hovedparten af spillerne fra Hjørring, Nykøbing Mors og Aalborg, ikke kunne et ord engelsk. Du fik øje på en ung pige, der serverede the og mad i cricketklubben, og det lykkedes dig efter hårdt arbejde at få ”lokket” trusserne af den unge pige og gennemføre et samleje i skumle omgivelser i klubhuset.

Du havde heldigvis ”glemt” alt om denne affærer, men i halvfemserne tikkede der en fax ind på Dansk Cricket Forbunds kontor, hvor der var en ”ung” pige, der søgte efter sin far, der ”vistnok” var anfører på et dansk crickethold. Formanden Jørgen Holmen (rødhåret vendelbo) blev meget rød om ørene, og ønskede denne lidt ”pinlige” sag blev holdt bag lukkede døre. Lederne i DCF fandt hurtigt frem til Thomas Kentorp, som måtte tilstå, at han havde haft samleje (det var i øvrigt ikke ret godt) med en pige i en cricketklub i Sydengland. Han lovede at sætte sig i kontakt med vedkommende. Hans første betingelse var naturligvis, at der blev taget en DNA, men resultatet viste med en vis sikkerhed, at Thomas Kentorp var faderen.

Mens ens kammerat dårligt nok var blevet far, så var Kentorp fra den ene dag til den anden, blevet morfar, og datteren, Joanne, havde tre børn. Sidenhen har du fået et fint forhold til bonusfamilien, Joanne, Lee og de tre børnebørn, som du har besøgt i Warrrington i nærheden af Manchester – og de har også været i Danmark flere gange.

Efter du stoppede som DCFs formand for et par år siden, kastede du dig seriøst over dommergerningen, hvor du er blandt de bedste herhjemme. Du har også dømt en del internationale opgør i eksotiske lande, som Finland, Rumænien, Jersey og Guernsey.

Vi skal også kort komme lidt ind på din fodboldkarriere, hvor du gennem en snes år har været en ”skattet” tjønser, som hovedsagelig ofte udfører den elegante ”rullefinte” i et adstadigt tempo, men de fleste går stadigvæk på den!

SKÅL og tillykke med de 60 år!