2015

ab-fodbold

HK: Sårende tilråb…..

AB’s Tjønsere tager afstand fra sårende tilråb 

Det startede med kvindelandsholdets træner, Klavs Bruun Jørgensen, der kaldte en spiller fra Skjern for ”bøsserøv” så sportschefen i DHF, Ulrik Wilbek, efterfølgende måtte indkaldte ham til en kammeratlig samtale under 5 øjne. Diskussionen om, hvor grænsen går for, hvad man kan tillade sig at råbe efter modstanderne, har siden fyldt medierne, og senest har Brønshøj Boldklubs fanklub, The Drunken Army, meldt sig i koret, der tager skarpt afstand fra brugen af racistiske og homofobiske tilråb under hjemmeholdet kampe.

Det er ikke kun på stadions, tonen kan være rå og u-filtreret. Også på AB’s Lille Kunst er høflig tale en by i Rusland under de to ugentlige omgange tjøns. Derfor vil redaktionen gerne stå i spidsen for en mere urban tone spillerne imellem her på hjemmesiden. ”Der skal værnes om sproget. Det vil være ledestjernen for redaktionen”, udtaler ansvarshavende redaktør, Søren Knæbind. ”Så må vi leve med, at indlæggene bliver røv kedelige og især for vores udenrigskorrespondent og billedchef, Dr. Spin, bliver det noget af en udfordring. Jeg vil forsøge at holde ham i kort snor, og har derfor bedt ham tage temperaturen blandt tjønserne, for at høre deres mening og prøve vores nye linje af i praksis. Her er hans indlæg – med mine rettelser, selvfølgelig!” 
”Når vi tjønser og pulsen er høj, kan tonen godt være lidt rå, men det er vi vant til”, udtaler bonderøven Verner Nielsen.

Tågehornet, Johnny Petersen: ”Jeg forstår ikke den debat – overhovedet! Da jeg var træner i HB Køge, var jeg nødt til bruge sprogets værste gloser, for ellers forstod spillerne ikke noget som helst, men det må så ikke mere af hensyn til nogle…….(forkortet af red.)”

Svagpisseren, Lauge Nilsson: ”I Sverige….”(forkortet af red.)

Landforræderen, Niels Remmer: ”I Sverige….”(forkortet af red.)

”Det er meget upædagogisk og på grænsen af psykisk terror at bruge et ordvalg, der støder andre, især når man er klubkammerater,” påpeger blegfisen Ole Gunner Nielsen, mens han prøver at få sit svedige træningstøj af. ”Vi skal være søde ved hinanden, tale pænt og ikke svine hinanden til som f.eks. gavehovedet Niels Torp, der råber og skriger snart det og snart det andet…..føj for satan #*!”=/*!…… lort i halsen!”

Bullerbassen, Bent ”Smeen” Jacobsen: ”Jeg syn’s nu ikke, det er så slemt som nogle vil gøre det til, men selvfølgelig er det ik’ leifig, når nogen råber grimme ting efter én, iggå? Eller driller én fordi man ikke taler det dér fine københavnske eller klotter i det på banen. Vi er jo alle sammen grønne og hviiiie, når det kommer til stykket, iggå?” 

Kynikeren, Jan Iver Nielsen: ”De fleste tjønsere er nogle narrehatte, platugler og skvatmåse, der ikke har forstået en rygende skid. Jeg vil ikke nævne navne på nogle af de kvajpander, jeg af og til er nødt til at sparke ned, så de forstår det, men hold kæft, hvor er de nogle pissemyrer og tøsedrenge!”

”Hvad var det for øvrigt, du spurgte om?”

Taljongløren, John Andersen: ”Ifølge mine statistiske notater er ordet ”hjernedød” det mest anvendte skældsord ved torsdags-tjønsen med en gennemsnitlig frekvens på 43% efterfulgt af ”er du blind?” (37%), ”hold kæft, hvor er du dårlig” (35%) og ”hvad laver du?” (29%) af den samlede ordmængde i forhold til antal fremmødte. 

Det er tallene, når vi tjønser. Det er en helt anden sag i omklædningsrummet, hvor ordet ”idiot” topper med 69% efterfulgt af ”snothvalp” (51%), ”du er ikke rigtig klog” (49%), ”du skulle have nogle bank” (38%) og ”find en anden klub” (28%). 

Der er dog også plads til positive ytringer i kommunikationen. Ord som ”godt” (0,08%), ”flot” (0,06 %), ”fremragende” (0,03%) og vendingen ”kom igen” (0,02%) er med, men fylder ikke meget i statistikken.”

Der var flere, der udtalte sig om tonen blandt Tjønserne, men redaktionen har valgt at se bort udtalelser fra Denis, Kurt, Kentorp, Storm, Frost, Laust, Bent Ib, Bjørn, Torp, Silden (som alle ønskede at optræde anonymt) samt en lang række andre, hvis udtalelser ikke ser godt ud på tryk.

Dr. Spin