2017

ab-fodbold

SH: Henrik ‘Katten’ refererer Ole Gunners 80 års fødselsdagsfest

Ole Gunner holder 80-års-fødselsdags-fest

Torsdag den 20. april fejrede vi Ole Gunners 80 års fødselsdag, hvor  Tjønser-formand Henrik Duun bød velkommen og fortalte, at 28 raske Tjønsere delte hold, så det blev 14 mand på hvert hold. Lidt mange til “Lille kunst”, men der blev vist overraskende god fodbold.  

Til middagen var der efteranmeldt 6 mand, så vi ialt blev 34 Tjønsere til Ole Gunners fine arrangement med rødt kød og pandekager, samt øl ad libitum fra egen hane. 

Henrik fortalte også en morsom og lidt vovet vits,  som endda  ikke tåler at komme med i referatet. 

Derefter en gammel AB sang ” Der er en klub” skrevet af P.S. …. 

Henrik Duun uddelte 3  flasker hvidvin af bedste kvalitet 1. cru  med besked om,  at Oles kone Grethe også måtte smage…lidt… meget lidt.  

Ole havde faktisk fødselsdag den 28. marts, men havde først nu haft plads i pensionistkalenderen. 

Han var i tidernes morgen en fabelagtig boksspiller og han sammenlignede sig selv med Van Percy som var/er en elegant spiller. Der var dog ingen andre spillere, som lavede denne sammenligning. Dog forlød det, at Tyrkiet var meget interesseret i, at Ole og Grethe kom derned.  Det vides ikke hvorfor, men det  kan ikke have noget med fodbold at gøre. Det blev dog ikke til noget, da Grethe ikke havde noget tørklæde og at tyrkerne ikke mente,  at Oles overskæg var ægte. Så Ole og Grethe var bange for at blive fanget i tolden. 

Ole er jo gammel skolelærer og blev senere psykolog med speciale i unge fodboldspilleres vanskelige sind og dette måtte jo udnyttes,  så han blev juniortræner på Nørre Allè,  mens  Kvist tog sig af junior talenterne i Bagsværd.   

Ole G. blev senere PHD, som står for “Pensionist hele dagen” og det har også givet sig udslag i hans spil på banen.  

Svend Olhoff fortalte om juniorernes tur til fodboldklubbben Lyn i Norge, hvor AB selv skulle have mad med derop og efterfølgende solgte det resterende til så stor en overpris,  at hele holdet drak sig i hegnet på vej hjem og tillige var der penge tilbage til klubkassen.  Det var aldrig sket for Tjønserne, som ville have drukket til kassen var tom. 

Svend Olhoff var blevet forelsket på turen og kunne derfor ikke passe sin træning og blev smidt af holdet. Svend tog selv konsekvensen og meldte sig ud af AB. Desværre kom han til fornuft og kom tilbage og har siden præget AB og Tjønser-holdet.  

Der blev også nævnt  noget om nogle forvekslinger  af tirsdags- og onsdagstræningen i så uklare vendinger, at det ikke kan blive ført til referat.  

Hovedtaler skulle have været Vagn. Men han havde været med på Japanturen og havde derfor pådraget sig noget i det ene næsebor (det hedder vist snue) og som gammel skolelærer giver det mindst 14 dages sygeorlov. Men hjælpen var nær, og John Nilsson sprang til og forsøgte efter bedste evne at oversætte Vagns 14 punkts stenografipunkter, og hvor essensen vist var stor ros til Ole Gunner,  såvel på  som uden for banen.   

Sang: AB er den bedste klub vi kender med Povl ’Silden’ som pianør. Flot skrevet af Laust,  og så pandekager. 

Ole Gunner takkede af, og han sagde, at han var meget glad for det store fremmøde og de pæne ord. Hvad gør man ikke for gratis mad? 

Så stort tillykke til Ole Gunner, som udover at være en fin mand også gør det til fornøjelse at komme til træning med Tjønserne hver torsdag/lørdag, m.m.  

Tjønser-katten.