2014

ab-fodbold

HK: Michael Lønhart, 60

 

Michael Lønhart 60 år og ny Tjønser.

Dr. Spin

Efter en rigtig god tjøns, som fødselarens hold vandt 4-2 (lige efter bogen), og hvor vi var vidner til 2 flotte mål af Søren Knæbind (født og opvokset i Lyngby) samt et brag i trekanten af Peter Frandsen (født i Hareskoven) var der dækket op i restauranten til sild, stegt flæsk og kaffe. Et populært valg.

Michael (født i Bagsværd) bød velkommen og var meget beæret over nu at kunne kalde sig Tjønser. Godt nok kun Lørdagstjønser, men alligevel…

Derefter tog Formand Duun over og drevet frem af stemningen, forfremmede han på stedet Michael til fuldgyldig Tjønser. En overraskende, men populær beslutning, og en tillidserklæring som Elios usympatiske svoger, Niels Lindgaard, f.eks. endnu ikke har opnået.

Ny taler var Denis Holmark, som indviede Michael i de mest elementære Tjønserregler, og Denis kunne selvfølgelig ikke dy sig for at påpege visse mangler i det gældende reglement. F.eks. nævnte han, at spark ud over hegnet burde koste øl i omklædningsrummet. Om det var møntet på den pensionerede gårdvagt fra Roskilde Løgn- og Latrinskole, Jørgen Frost, vides ikke, men mon ikke de fleste tænkte sådan?

Mislykket kupforsøg!

Næste i talerrækken var Niels Yde (født et eller andet sted i Nordsjælland), der  – under dække af at ville hædre Michael og overrække ham en ugle (?) – forsøgte sig med et vaskeægte kupforsøg.

Yde appellere til forsamlingen om støtte til indførelse af demokrati hos Tjønserne med henvisning til det gamle Grækenland og noget Apollo-halløj, men den røg ingen selvfølgelig på. De fleste er både veluddannede og forstandige folk, så der blev buet, piftet og protesteret voldsomt mod Ydes frontalangreb. Hvad havde han dog forventet?

Tjønserne bliver ledet på bedste vis af kloge folk til stor tilfredshed hos alle – undtagen Yde. Så kort kan det siges! Fremover vil der blive slået hårdt ned på uromagere.

Michael – det evige talent

Så  kom Niels Torp Andersen (født i Nordjylland) på banen med en levende beskrivelse af Michael som det evige talent i både fodbold og cricket – nok mest cricket. Da Michaels forældre mente han trængte til noget opdragelse, sendte de ham på kostskole i England så han senere var gearet til at indgå i ledelsen af familievirksomheden stiftet i 1890.

Finn Villumsen (født i Nordjylland) supplerede med en meget subjektiv beskrivelse af sine evner som Micheals cricket-træner som den direkte årsag til, at han (Michael altså) trods alt blev en rimelig god gærdespiller, for det med at stå i marken og kaste sig efter bolden, måtte andre tage sig af.

Til sidst kæmpede Silden som sædvanlig bravt ved klaveret under afsyngelsen af ”AB er den bedste klub, vi kender”.

Tak til Michael for en dejlig fest