15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

SH: Bent Jacobsen – 75, 21. feb. 2018

 

Bent Jacobsen fylder 75 i dag 21. feb. 2018 – STORT tillykke

Bent ‘Smeen’ her med søn Frank og sønnesøn Oscar – begge meget dygtige fodboldspillere – det ligger i generne, siger ‘Smeen’!!!!

Bent – du er en (gammel)tidligere Herlev-dreng, og vi spillede ungdoms-fodbold mod hinanden for ca. 60 år siden. Du spillede fløj-half i Herlev, og jeg spillede centre-half i Lyngby – nogle drabelige dyster. I havde et rigtigt godt Herlev-hold.

Da du var 15 år meldte du dig ind i AB på Nørre Allé. Du flyttede senere med til Skovdiget, og du har hele tiden været en meget trofast spiller på utallige AB-hold som ungdomsspiller, seniorspiller, lukket-hold og Tjønser – og du er stadigvæk en flittig tordags- og lørdags-Tjønser (kommer altid i sidste øjeblik) også med kampe på Grand Veteran Master/70+.

Du er en boldsikker forsvarsspiller med behersket løbepensum og en utraditionel målmand (nej Jacob, målmænd forhindrer ikke flest skud, ved at stå BAG målet!!). At du altid bevæger dig rundt i omklædningsrummet splitter-nogen, har vi måttet lære at leve med, men det har taget lang tid, og nogle Tjønsere har stadigvæk traumer! Du hersker også i saunaen, bestemmer selvvalgt og suverænt, hvor varmt der skal være.

Du blev fortjent kåret som Årets AB-Tjønser i 2009.

Bestyrelsesarbejde i AB A/S har også nydt godt af dine indsatser ledelsesmæssigt og pekuniært.

Du har gennem alle årene markeret dig som ‘fælleskabets anfører’ – dog med personlig og striks observation for overholdelse af uskrevne regler og rammer – you are ‘no mercy’! Utallige er de sociale arrangementer, du har været i spidsen for bl.a. de mange års jule- og nytårstjøns med børn og børnebørn med efterfølgende lidt godt til ganen og maven. En flot Tjønser-tradition.

Stor omsorg for dine Tjønser-venner er også meget markant, du er altid parat med et ‘ring’ eller besøg, når en Tjønser har været væk et par uger.

I 1984 stiftede du firmaet MARFORCE, som du nu driver sammen med Frank – meget veldrevet, meget rejseri. Der er ingen Tjønsere, der helt har forstået, hvad du solgte/sælger, men hvad betyder det – I har altid ‘smør på brødet’. Nu sælger I også meget lækkert sportstøj.

Du har fortsat  mange års Tjønser-fodbold i dine ‘smidige’ lemmer – rigtig god fødselsdag Jacob – vi ses til tjøns.

Søren