26: MASTER-turneringer

ab-fodbold

GRAND VETERAN MASTER/70+

God fight gav endnu et point

(Skovshoved) Efter sejren mod KB, så fulgte 70 + holdet fra AB og med en ny og fornem indsats på udebane mod Skovshoved/HIK og spillede 1-1.

Det var et retfærdigt udfald af den tætte kamp, hvor hjemmeholdet havde mest spil, mens AB havde tre-fire åbne chancer ved Mads og Collartz, der med lidt held havde resulteret i mål.

Hjemmeholdet kom foran efter en halv snes minutter, da Jesper efter flere forsøg passerede Steen i målet. Få minutter senere observerede Ole Kaysen, at Mads var fri midt på banen og denne lagde derefter en ”drømmeaflevering” tæt under mål, som Svend Olhoff køligt sendte i nettet med indersiden.

Opgøret bølgede frem og tilbage og godt forsvarsspil og ikke mindst en fremragende præstation i målet af, Steen C., forhindrede hjemmeholdet i at score. Collartz ramte stolpen et par gange og Mads løb fra forsvaret, men desværre kneb det for denne med de tekniske færdigheder i de afgørende øjeblikke.

Alt i alt en fin præstation med en herlig indstilling fra alle mand. Mandskabet er klar til næste udfordring den 10. februar med Tårnby.

Efter kampen var seks personer (inkluderet Egon Friis) samlet til hyggelig frokost på Skovshoved Kro, hvor stemning var udmærket og pariserbøffen nydt i fulde drag – sammen med det ene point.

Ex-holdleder/

Niels Torp

—-ooo0ooo—-

130120

Endelig en sejr

Den første kamp i det nye år for 70+ blev en positiv affære, idet AB vandt på hjemmebane med 3-1 over KB.

Det var en yderst jævnbyrdig kamp, men en fortjent sejr til hjemmeholdet.

Efter en halv snes minutter bragte Mads AB foran, da han fik en lang ripost efter en redning fra Steen i målet og med en kynisk afslutning, sendte han sikkert bolden i nettet.

KB udlignede kort efter, da det kneb lidt med opdækning i forsvaret,. Det slog heldigvis ikke AB-holdet ud af kurs og der blev fightet og indimellem spillet fin shortpassing, hvilket  resulterede i en føring til 2-1, da Mads elegant med hælen spillede Benny Nørgaard, der sikkert sendte den følte aflevering i nettet til 2-1 – og det var kort før pausen.

De sidste 30 minutter var jævnbyrdige, hvor  KB havde overvægt i spillet og med et par stolpeskud var marginaler fra at score.

Især det ene skud ramte indersiden af stolpen og sprang over på modsatte stolpe inden den blev ekspederet væk.

I slutningen af opgøret var en af KB’s forsvarsspillere lidt hård ved Jørgen Collaitz, der faldt omkuld og kampens myndige dommer, Alf Christoffersen, pegene på straffespark-pletten. Niels Yde sendte sikkert bolden i nettet og sejren til AB var en realitet.

Det var dejligt med en sejr og pilsneren smagte rigtigt godt bag efter. Det er længe siden vi har vundet og forhåbentlig er vi på rette vej, pointerede Niels Yde, der var kampens fighter!

Bagefter var der lækkert smørrebrød fra Det Grå Madhus, Brudelysvej, Bagsværd, og det blev nydt sammen med fem KB’ere, som hyggede sig i et godt fællesskab efter kampen!

Niels Torp

—-ooo0ooo—-

Kampen mod AB Tårnby på mandag den 7. oktober er aflyst. AB Tårnby er er informeret.

Det har ikke været muligt at møde op med det nødvendige antal spillere til at gennemføre kampen.

Efter afbud fra Erik Andreassen, Niels Torp, Claus Nørfelt og senest fra Jørgen Collaitz, har jeg ikke kunne finde egnede erstatninger, der

kunne indgå på holdet. Næste kamp mod KB den 21/10  bliver vi sikkert også tvunget til at melde fra.

M.v.h.

Egon

N.B. Vi har modtaget invitation til vinterturneringen (privat turnering) hvortil vi skal give svar senest 15/10. Jeg foreslår, at vi siger nej tak til i år at deltage i vinterturneringen med et  M70 +-hold. I stedet foreslår jeg, at vi deltager i DBU,s forårsturnering, som starter i marts 2020. Er der nogen, der vil overtage holdlederopgaven til vinterturneringen er de velkommen. Jeg er bortrejst, og er ikke tilstede i perioden.

—-ooo0ooo—-

I dag mødte vi Skovshoved/HIK. Det var på dagen for stor en opgave for os. Vor modstander var særdeles velspillende

og scorede stort set på samtlige deres chancer. Vi tabte 8-3 efter at være bag ud med 5-0 ved pausen. Ole Kaysen (på hovedstød),

Sten Lawaetz og Benny Nørgaard lavede vores mål.

Jørgen Collaitz var tilbage på holdet efter længere tids skadespause. Han gjorde det glimrende og var klart en gevinst for holdet, på trods af at vi indkasserede 8 mål.

På mandag er det B93 det gælder. Vi plejer at spille lige op med holdet fra Østerbro. Sidst blev det uafgjort 2-2. Lad os tro på, at vi kan gøre det igen.

På gensyn på mandag mod B93.

Egon

—-ooo0oooo-

Referat af M+70 AB – Brønshøj mandag den 2. september

Kampen mod Brønshøj blev afviklet i mandags den 2/9-2019.

Vi var 8 mand inkl. 3 udskiftningsspillere.

De første ca. 20 minutter af kampen forløb uden scoringer. Selv om Brønshøj var mest på bolden i den periode kom de aldrig til de helt store målchancer. Der blev kæmpet godt og dækket tæt op i vort forsvar.

Det gik først galt, da jeg efter ca. 20 minutter ikke forhindrede udskiftning af flere spillere samtidig. Vor rytme blev ødelagt og Brønshøj udnyttede situationen og punkterede kampen med 3 scoringer inden pausen.

1. halvleg foregik i et lavere tempo end 1. halvleg. Kampen var afgjort og Brønshøj lavede yderligere 2 mål. Vores største chance blev skabt af Svend Olhoff med et tørt skud på den ene stolpe.

Kampen afslørede, at flere af vore spillere med fordel kan forbedre deres kondital.

Heldigvis er der næsten 14 dage til vor næste kamp mod Østerbro IF mandag den 16. september.

På gensyn

Egon

—-ooo0ooo—-

Referat Lyngby – AB M 70+ 26. september 2019

Efterårets anden kamp var mod Lyngby på udebane. Lyngby er et af bundholdene, så vi havde forventet at skulle have point med hjem. Det lykkedes som bekendt ikke. Vi tabte 1-0 på et tilfældigt mål af Lyngby i 1. halvleg.

Vi havde vore chancer ved Benny, som skød over blankt mål fra tæt hold (lignede den chance han fik mod Frem og som han scorede sikkert på ) . Senere fik Sten Lawaetz en friløber, som også han misbrugte. Niels Yde forsøgte med adskillige skud på mål , men det nærmeste en scoring var et fladt skud tæt forbi den ene stolpe.

Der stod AB på mere end 60% af spillet og Lyngby fik ikke tilspillet sig mange målchancer i løbet af kampen. Vi har åbenbart også svært ved at score.

Det er efterhånden flere kampe vi har tabt med et enkelt mål uden selv at have scoret. Vi må lære at blive mere aggressive og angribe med flere mand.

Næste kamp er mod Brønshøj, som lige har tabt til KB med 3-1. Forrige kamp spillede Brønshøj uafgjort 5-5 mod Frem. Brønshøj er derfor også tæt på at være bundhold som os. Vi ligger næst sidst med Østerbro IF på sidste pladsen.

Egon

N.B. indbetalt kr. 140,- saldo på vor konto herefter kr. 426,-

—-ooo0ooo—-

Referat af kampen: M+70 AB – Frem 19. august 2019

Første kamp i DBU,s sefterårsturnering var mod Frem. Af de 2 seneste kampe mod Frem havde vi vundet den ene men tabt den seneste med 7-1, hvilket ikke måtte ske igen.

Vi kom foran rimelig tidligt i første halvleg efter et kontraangreb startet af Niels Torp. Efter glimrende opspil blev Benny spillet fri af Sten Lawaetz og scorede sikkert. Efter målet gik vi i stå og Frem fik mere spil og flere chancer, som Tim tog sig af og 1. halvleg sluttede 1-1.

1. halvleg fortsatte med Frem i den dominerende rolle. Selv om vi havde 2 udskiftningsspillere og Frem ikke havde nogen, blev det opvejet af, at spillerne fra Frem var i bedre kondition og bedre sammenspillet end os.

Frem,s pensionerede gymnastiklærer John Hansen dominerede både i forsvar og angreb og var god til at støtte sine medspillere med gode afleveringer.

Frem fik mange chancer primært opstået på grund vort manglende tilbageløb, når bolden blev mistet eller forårsaget af løs opdækning. Det kostede 2 mål til 1-2 og 1-3 og kunne nemt være blevet til flere, hvis Tim ikke havde udført nogle fantomredninger.

Det lykkedes Benny at reducere til 2-3, hvorefter Frem scorer igen til 2-4. Kort før tid får vi straffespark, som udnyttes sikkert af Sten Lawaetz. Kampen slutter herefter 4-3 til Frem.

Egon

N.B. Indbetalt kr. 140,- saldo på vor konto herefter kr. 286,-

—-ooo0ooo—-

280519

Referat af M70 AB – Lyngby den 27. maj 2019 kl. 11.00

Kampen mod Lyngby var den 3. sidste kamp inden sommerpausen. Lyngby virkede rustne i starten af kampen. Vi kom derfor relativt hurtigt foran ved Niels Yde, der nærmest spadserede bolden i mål på en chance opstået inde foran mål.

Det lå i luften, at vi havde en god mulighed for at vinde kampen .-

Efterhånden kom Lyngby dog i gang og kampen udviklede sig til en særdeles jævnbyrdig affære, uden at der opstod de helt store chancer. 1. halvleg sluttede derfor uden yderligere scoring.

Der kom mere gang i kampen efter pausen. Begge hold skabte flere målchancer. Efter ca. 1 kvarter opstår pludselig en tilfældig chance til en Lyngbyangriber, der skubber bolden i mål til 1-1. Kort efter bliver det 2-1 til Lyngby efter en situation, hvor vores opdækning ikke er på plads. Derefter bringer Lyngby sig på 3-1 ved at score i et tomt mål uden Steen, som havde mistet bolden efter en dribletur op ad banen.

Det lykkedes os inden for de sidste 10 minutter at pynte på resultatet. Efter godt samspil med Niels Yde reducerede Sten Lawaetz – trods en opstået fiberskade – til 2-3 på et glimrende mål.

Ole Kaysen havde til aller sidst en kæmpe chance for at udligne i de sidste minutter, men udnyttede ikke muligheden.

Næste Kamp er mod AB Tårnby mandag den 3. juni kl. 11.00 på AB, Skovdiget 1 – Dommer Alf Kristoffersen.

Bagsværd, den 27. maj 2019

Egon

—-ooo0ooo—-

200519

Referat af M70+ AB – B93 mandag den 20/519 kl. 11.00

Det var en dejlig forårsdag på AB,s kunstgræs, hvor vi tog imod B93.

Det blev en god kamp med masser af fight fra begge sider. Selv dommeren syntes det var en underholdende kamp.

Der var store chancer til begge hold, men først 5 minutter ind i anden halvleg faldt det første mål, idet B93 bragte sig foran 1-0.

Efter ca. et kvarters spil udlignede Niels Yde, som var fulgt med op og udnyttede et flot tværaflevering fra Sten Lawaetz til at score til 1-1.

Ca. 5 minutter senere lykkedes Niels Yde med at spille bolden fra venstre ind foran mål, hvor Ole Kaysen var fulgt med op og skovlede bolden i mål til 2-1. Han er pt. holdets mest målsøgende spiller med 4 mål.

Alle troede at vores første sejr var hjemme. Da der manglede 16 sekunder at 1 minuts tillægstid udlignede B93 på et kludemål. Det var min fejl. Jeg råbte ikke højt nok, da jeg ca. 30 sekunder forinden bad Alf Kristoffersen fløjte kampen af.

Trods alt efterlod kampen et positivt indtryk. Der blev kæmpet bravt og ind imellem også med mere bevægelse og løb for hinanden i stedet for lange afleveringer. Vore 2 mål faldt netop efter opløb og tværafleveringer.

Bagsværd 20/5-19

Egon

Klubkonto: Saldo kr. 570,- + indbetalt kr. 180,- – betalt øl og smørebrød kr. 624,- saldo herefter kr. 126,-

—-ooo0ooo—-

130519

Referat af kampen M70+ SIF/HIK -AB mandag den 13. maj 2019

Det var i dag der var kamp mod SIF/HIK . Vi havde ikke fået point på Krøyersvej de seneste par kampe.

Første halvleg forløb med SIF/HIK konstant i angreb. Vi forsvarede os rigtig godt og blokerede glimrende for skudforsøg udefra. Dog havde vi svært ved at holde fast i bolden og mistede den for tidligt efter bolderobring. Vi bevægede os for lidt for hinanden sammenlignet med vores modstander.

Et par minutter før pausen lykkedes det SIF/HIK at bringe sig i overtal tæt foran mål og score til 1-0 uden chance for Steen.

På en forsvarsfejl ca. midt i 2. halvleg kom SIF/HIK foran med 2-0.

I løbet af 2. halvleg fik vi i takt med at modstanderen havde løbet sig træt bedre greb om kampen. Det lykkedes os at skabe målchancer og i flere tilfælde spille rundt om vores modstander. Ca. 7 minutter før tid lykkedes det. På en flot tværaflevering fra venstre side sendte Niels Yde et hårdt fladt skud i mål uden for målmandens rækkevidde.

Flere chancer blev det ikke til og kampen sluttede 2-1 til SIF/HIK.

Skovshoved den 13/5-19

Egon

Saldo klubkonto kr. 430,- – indbetaling kr. 120,- – Saldo herefter kr. 550,-

—-ooo0ooo—-

BK Frem – AB 7-1 i turnering 70 +

Pinlig indsats

(Valby) Det var tydeligt, at AB ikke havde indstillet sig på, at opgøret i Valby Idrætspark var 30 minutter tidligere end normalt. Der gik blot 30 sekunder, da bolden lå i nettet bag Sten Christensen efter tre afleveringer. Ved pausen var Frem foran med 3-0, og de resterende 30 minutter blev ikke bedre, da kampen endte med en sejr på 7-1 til hjemmeholdet. Ole Kaysen scorede ABs ene mål efter en god dribletur af Jørgen Collaitz.

Hjemmeholdets bedste mand var den tidligere AB-spiller, John Hansen, der var meget mobil og huserede overalt på banen.

Det var kun målmanden, Sten Christensen, som kunne være sin indsats bekendt, mens de øvrige havde en dag, hvor intet lykkedes – hverken at tackle modstanderne eller ramme blot ramme en medspil.

Næste kamp er mandag den 29. april mod Brønshøj på udebane!

—-ooo0ooo—-

260319

Referat fra AB- B93 M+70                                                                           Bagsværd, den 25. Marts 2019

Vinterturneringen er nu slut. kampen mod B93 var den sidste, inden sommerturneringen begynder. Der var debut til Mads Thuesen, som flere gange tidligere har deltaget for AB, når vi har spillet kampe i udlandet. (Mads har nu licens til at spille for AB M70+).

Det blev en livlig kamp, der længe stod på vippen. Kæmpe målchancer til begge hold med skud på stolper og gode redninger fra begge målmænd.

Sidst i halvlejen lykkedes det os at komme foran ved Ole Kaysen efter glimrende forarbejde fra Mads thuesen.

I anden halvleg ventede vi kun på at kunne lukke kampen med en scoring til 2-0, men det skete ikke.  I stedet bragte B93 sig sent i kampen foran 2-1 efter et par kæmpe forsvarskoks i AB’s forsvar.

På dette tidspunkt var der kun få minutter tilbage af kampen. Ole Kaysen fulgte med Mads op mod modstanderens mål. Mads havde tilkæmpet sig bolden og fik hårdt trængt spillet bolden hårdt ind mod midten, hvor Ole Kaysen kom stormende og med vristen bankede bolden op i krogen uden chance for målmanden, flot mål. Kort efter blev kampen fløjtet af. Resultat 2-2. Begge hold gav udtryk for tilfredshed med resultatet.

AB Tårnby vandt deres sidste kamp 3-2 over Frem

N.B. Udgifter til smørrebrød kr. 400,- – udgifter til øl/vand kr. 240,- . i alt udgifter kr. 640,- Indtægter

Indbetalt af holdet kr. 600,- – Saldo på klubkonto før kampen mod B93 kr. 400,-. Efterfølgende er

saldoen kr. 360.-

—-ooo0ooo—-

110319

Referat af AB – FREM

Kampen blev spillet i et solskinsvejr en kold  mandag formiddag.

Frem var mest i boldbesiddelse i første halvleg og havde mange skudforsøg, der blev blokeret af vort forsvar i de fleste situationer.

Sidst i halvlegen lykkedes det dog John Hansen at bringe Frem foran 1-0 på et flot gennemspillet angreb.

Anden halvleg fortsatte med Frem i boldbesiddelse, men der blev kæmpet godt fra vor side og det lykkedes Jørgen Collaitz inden for det første kvarter at få udlignet til 1-1

Kort tid efter kom Frem foran 2-1 ved John Hansen efter en kombination bag om vort forsvar. Vi svarede igen ved Henrik Duun, der med et hårdt skud lidt heldigt fik bolden i mål til  2-2.

Der blev fortsat kæmpet godt af både Claus i målet og resten af holdet. Men alligevel  lykkedes John Hansen at slippe fri og alene med Claus bragte han sikkert Frem foran 3-2.

Vi skulle ikke vente længe før Ole Kaysen tog sagen i egen  hånd. Tæt på  vor  baglinie  havde han set Frem`s målmand forsøge sig oppe på vores banehalvdel.

Ole fik fat i bolden og forsøgte sig med et langskud, der endte med at gå i mål til 3-3. Ikke så lang tid efter forsøgte Niels Torp sig med  en lignende aktion og det

lykkedes ham at bringe os foran 4-3. Frem pressede på for at udligne, men vort forsvar holdt stand og kampen sluttede 4-3 til os.

Næste kamp er mod B93 Mandag den 25, marts kl. 11.00 mødetid kl. 10.30 på AB. Kampen er den sidste i Vinterturneringen

I bedes snarest meddele mig, hvem der spiller og spiser med efter kampen.

På gensyn

Egon

—-o0ooo—-

120219

Hej alle ABere,

Hermed referat af seneste kamp samt orientering om næste kamp og stilling i vores række:

Kampen mod AB Tårnby bør hurtigst muligt gå i glemmebogen. Vi tabte 5-2 efter at  være bagud 4-0 ved pausen. Som Henrik Duun kort udtrykte det:

Det eneste positive: vi vandt 2. halvleg med 2-1 (mål af Claus Nørfelt og Jørgen Collaitz).

Mere er der ikke at sige om den kamp!!

Næste udfordring er mod Brønshøj, som vandt deres kamp mod KB med 5-2. Det bliver nødvendigt, inden vi løber

på banen mod Brønshøj, at have aftalt hvordan vi får point i den kamp.

I er alle 8 tilsagt til at stille op mod Brønshøj. Informer mig hurtigst muligt hvem, der spiser med efter kampen. (husk mødetid  25.2.2018 kl. 10.30 i Tingbjerg)

Stilling efter 4. runde: (SIF mangler at møde ØIF)