ab-fodbold

GRAND VETERAN MASTER/70+ efterår 2015

GRAND VETERAN MASTER/70+

Så blev vi for første gang i verdenshistorien verdensmestre i Danmarks københavnsserie under DBU. Meget under.

Men uanset hvor meget DBU forsøgte at opskære sommeren, så var der ingen tvivl om mesterskabet, da vi vandt såvel foråret (suverænt med 7 p ned til nr 2) som efteråret, hvor vi med 2 uafgjorte kun var 1 p foran ØB, som kun havde tabt til os.

1. Der blev i sommerens 12 kampe anvendt i alt 17 spillere, heraf 4 som på kamptidspunktet var under 70 (kun 1 ad gangen og i hver deres kampe, så fuldt lovligt).
  2. Duun og Nille var eneste spillere med fuldt program – flot:-)
  3. Collaitz og jeg tillod os at holde hver en uges ferie, så vi nåede kun 11 kampe, mens stamspillerne Villum, Yde, Olhoff, Flemming, Torp og Strøh alle havde 5 eller flere kampe.
  4. Der blev i alt anvendt 17 spillere og der var i gennemsnit 6 kampe til de 17, dvs 102 kampe*spillere – eller i gennemsnit for de 12 kampe 8,5 spillere pr kamp (varierende fra 1-11).
  5. De 8,5 er ret flot når man kun må være 8 på holdkortet, men vi spillede mod rare hold, der altid tillod en ekstra spiller (undtagen i en enkelt kamp, hvor vi så trak en af de 9).

Der skal desuden rettes en stor tak til alle spillere for flot opfølgning mht at spille, medbringe øl og mad – og sørge godt for modstanderne til hjemmekampene (altså bortset fra at vi vandt).

Desuden indbetaltes alle opkrævninger uden mukken, hvilket betyder, at GVM holdet endnu en gang har kunnet støtte 100-mands klubben med 1.000 kr for sponsorat nr 70 – kun indsamlet ved de 20 kr pr øl pr mand pr kamp. Flot. Tak.

Det er desuden lykkedes at finde alt tøj og få et sæt ekstratøj fra klubben i noget bedaget udgave – men dog stadig, så man kan se, vi kommer fra AB.

Så en flot sæson – og så håber jeg alle er klar til Vinterturneringen, som vi nu har mulighed for at vinde for 3. gang ud af de 3 gange den har været afholdt.

Dermed skulle vi så være klar til 18/6 2016, hvor udenlandske hold fra USA og Ålborg mm forventes at invadere Skovdiget for at forsøge at fravriste os verdensmesterskabet i 5-mandsfodbold for 70+

—-ooo0ooo—-

AB GVM sluttede ubesejret i sommerturneringen 2015

Men det holdt hårdt mod et godt spillende HIK/SIF- hold, hvor en ny ung (01-47) Ivar Skytt var på mål, og lange Jesper Brahm var vendt tilbage efter lang skadespause og huserede ude sammen med Pauli Jensen og Troels Behr mfl.

Så der var mange angreb og skud, men Torp tog alt hos os, som forsvaret ikke reddede, og der var også spilletid fra start til Duun, Collaitz, Nille og Villum – og indskiftning af debutanterne Benny Nørgaard og Erik Andreasen.

0-0 ved halvleg, men i starten af 2. fik Duun lagt en fin bold frem til Collaitz, der kvitterede med et flot spark, for en gangs skyld uden chance for deres målmand, så vi kom foran 1-0 – ret fortjent.

Men få minutter efter opsnappede de en bold, mens vi var i angreb, og så var deres Jesper ikke sen til at sparke den i mål til 1-1, der blev kampens resultat efter en fortsat hård kamp med mange gode angreb fra begge sider – men også med mange spørgsmål fra dem til dommeren om, hvor lang tid, der var igen.

Så de var helt klart tilfredse med 1-1 – og vi vel også med at gå igennem sommeren med kun sejre og så 2 uafgjorte.

Jeg viser nedenfor resultat af forår og efterår, som vi begge vandt.

Men af den samlede sommerstilling, som DBU jo ikke vil vise, kan det ses, at der var hård kamp om de næste pladser, som faktisk først blev afgjort i dag med HIKs ene point, der sikrede dem 3.pladsen.

Søren og skadede Strøh holdt sig på sidelinjen, hvor også Bendt dukkede op for at følge den spændende kamp.

Og efter at Benny havde givet debutant-øl (og så stak af til en arbejdsfrokost), så havde Torp købt smørrebrød og medbragt flot service, mens Duun havde sørget for øl til den efterfølgende frokost i taktikrummet.

Tak for endnu en flot sæson – dejligt at vi nu også har vundet en sommerturnering (sidste år vandt HIK, og vi blev kun nr 3, efter at vi tabte de sidste 3 kampe – men havde vundet forårsturneringen og alle andre kampe suverænt).

Jeg udsender snart info om vinterturneringen, da kampplanen netop er kommet – og jeg har lovet Søren en kort efterårs/sommer reportage til det fine billede, han fik taget af os alle inden kampen i dag.

Med venlig hilsen og på gensyn til vinter.

John Andersen

GVM AB

—-ooo0ooo—-

Til gengæld er ØB så nået op på 2. pladsen med kun 3 point op til os, og de mangler Rødovre i sidste kamp. Deres målscore er 12-10 og vores er 37-8, så taber vi 0-2 til HIK så skal de blot vinde 26-0 for at vinde efterårsturneringen. Ikke helt umuligt, så jeg vil foreslå, at vi vinder også vores sidste kam om 14 dage – 19/10 kl 1100 – igen hjemme – og måske med DBU dommer – ligesom i dag. Hvor vi chokstartede mod et ellers stærkt spillende Tårnby hold med deres solide håndboldmålmand, der tog stort set alt i luften, men havde det sværere med lave skud.

Mine noter fra kampen (jeg startede ude sammen med Flemming, mens Storm debuterede på mål) ser således ud i let redigeret form – og uddybet i parenteserne:Duun til Villum 2 x til 2-0 og omvendt – uden mål. (Super afleveringer og flade skud, men målmand reddede Duuns).Storm på mål. (Han fik taget et par skud – med fødderne). Collaitz 3-0 i 9. minut (flot mål). Duun langskud 4-0. (også flot mål) (og så afløste jeg Nille, og så skete der ikke mere før pausen.).

Pause. (i flot sol og varme)

Flemming isf Villum. (og Nille isf mig. Solidt, men ret søvndyssende spil – så intet skete i ca 15 minutter).(Men så halvvejs) Collaitz til Duun til Villum 5-0.(Lidt efter) Collaitz på stolpen alene (med målmanden – og med Villum klar ude til højre).Storm tabte den 5-1. (Godt skud på mål af deres venstrebensskytte og Storm reddede den med fødderne, men bøjede sig så for at samle den op – og så nåede den lige under ham og over stregen). Nille alene. Duun på målmand. (2 af de mange gode chancer, som målmanden reddede). Collaitz langskud og ripost (Flot energimål) (og så måtte jeg hale ham ud for at få lidt spilletid, men han kom ind igen senere).Villum til JA stille ind. 7-2. (Flot opspil, hvor vi var 2 igennem mod 3 – og da Villum afleverede til mig troede alle – inkl Villum! at jeg ville aflevere tilbage, så de løb over og dækkede ham i højre side, så jeg kunne trille den ind i venstre, mens Villum nåede at råbe: “John f…. – æh flot”.Så dejlig kamp mod godt spillende hold, der nok blev for overrumplede af de først 20 minutter.

Og fin frokost med god snak med dem efterfølgende, hvor de undrede sig over, at de også spillede forårets 1. kamp hos os – sikkert en DBU fejl, at vi ikke fik lov at være hos dem i dag – men DBU har nok ikke kunnet finde ud af de mange AB/AB Tårnby hold:-)

Med venlig hilsen

GVM AB

—-ooo0ooo—-

Og da Tårnby vandt 2-1 over HIK, så er vi nu også i efterårssæsonen på en 1. plads – og regner vi foråret med, så er vi med 2 kampe tilbage og 9 p foran AB Tårnby sikre på sommersejren. Men det skal ikke hindre os i at vinde de 2 sidste kampe mod topholdene Tårnby og HIK – begge på hjemmebane.Torp er væk på mandag, så Collaitz tager målet, hvis ikke Tim er klar??Og er han ikke det, så håber jeg at Benny kan få debut på holdet på mandag??Hvor der er mange andre ? pga mulige skader etc – så lad mig venligst høre fra alle med ? snarest.

Men tilbage til dagens kamp, der blev spillet i sommersol og uden en vind – det var næsten for varmt og dejligt til at spille på den gode udekunstgræsbane.

Vi tog den også med ro fra begge sider – vi var mødt frem med 8 spillere, mens de klarede sig med 5 trætte, men solide spillere – samt dommeren, der holdt sig særdeles passiv.

Først midt i halvlegen åbnede vi for scoringen og lavede 4 fremragende mål – flotte afleveringer, der splittede deres forsvar – og præcise skud uden chance for målmanden af Collaitz, Duun, Villum og Nille – før de på en lidt sløset tilbagelægning fik scoret sikkert uden chance for Torp, der ellers stod solidt på de skud, der kom. Flemming, Niels O og jeg nåede også på banen, men ellers havde vi travlt med at hente bolden efter vildfarne skud – så alle fik rørt sig.

Efter pausen havde vi solen i øjnene – vind var der intet af, så måske var det derfor vi fyrede af i blinde og langt over mål de fleste gange. Indtil Villum syntes at nu kunne det være nok – og kanonerede et flot langskud fladt op i nettaget – uden chance for målmanden, der ellers reddede meget.

Til slut mente Torp, at Viktoria burde belønnes for deres utrættelige arbejde, så han tøvede en anelse for længe, så deres angriber kunne suppe bolden og sikkert sende den i mål til 2-5.En flot sejr mod et godt hold, som vi jo ikke havde kunne slå sidste mandag – selv om vi der sendte 2 hold på banen mod dem – altså ikke samtidigt, men i deres 2 sidste kampe.

Vi har også accepteret indbydelsen til Vinterturneringen, men har endnu ikke hørt noget om, hvornår den starter.Men det ved vi nok mere om når vi spiller de 2 sidste kampe – hvor alle gæster er velkomne til frokosten – blot de tilmelder sig til mig snarest. Alle spillere, regner jeg med, spiser.

GVM AB

—-ooo0ooo—-

Underlig kamp – nok fordi vi først startede 1130, så efter 1. halvleg var klokken 12 og så plejer vi jo at stoppe spillet – så det gjorde vi så. Inden da så mine minutnotater således ud:

3. Yde sikkert til 0-1

6. Villum ad 2 gange, flot til 0-2

12. Flot 1-2 kombination fra Villum til Nille og retur til Villum, der sikkert scorer til 0-3.

25. Villum stille bold i stort hul til 0-4.

Der var masser af andre chancer med Torp som fast målmand og Collaitz og Duun suveræne fra start og livlig udskiften så Strøh, Niels O og jeg også fik spilletid, mens Flemming klarede sidelinjen suverænt sammen med deres tilskuere, der sikkert glædede sig til frokosten.

I pausen brokkede deres målman sig ret voldsomt/højlydt over at vi var mødt frem med 9, så vi kunne få meget mere luft end dem!!!Jeg bekræftede, at der kun kan være 8 på holdkortet, men at vi havde fået oplyst, at der sagtens måtte være flere med, hvis det blev accepteret af modstanderne.

Og at jeg havde aftalt med Kaj fra B93, at vi mødte 11 frem til kamp og mad, hvilket han havde accepteret. At vores Kaj så meldte fra lørdag er en anden sag, men selv det afbud blev meddelt dem søndag.

Men for en sikkerheds skyld smed jeg trøjen efter pausen og nød solen og varmen som bolddreng – hvilket de ikke protesterede mod.

Men det må have hjulpet deres målmand at få luft for sin harme (og vores 4-0 føring), for trods masser af chancer, så fik vi ikke scoret efter pausen.

Men for dog at være lidt med i kampen, så headede en af deres forsvarer et hjørnespark fra Collaitz flot i nettet – uden chance for deres målmand.

I kampens sidste minutter havde de et par chancer, men flot Torp indgriben midt på banen og en redning lige før tid medførte at vi sluttede kampen med de 0-5, selv om Yde var alene med deres målmand i vores sidste angreb.

Så efter at have indtaget Duuns medbragte øl, så vi frem til frokosten, men den blev desværre aflyst, da de havde glemt at købe mad!!

Det medførte at flere kørte til Skovshoved for at spise – jeg har ikke siden hørt fra dem.

Men jeg begav mig op på 2. sal og fik dels afmeldt Kaj også fra 21/9 seancen (Birgitte sender program ud i morgen, lovede hun) og dels hilst på Brian Molberg.

Han kunne fortælle dels at vi selv skal skaffe dommere (B 93 brugte blot en af deres egne, så det gør vi så nok også fremover), og dels at de hos DBU Kbh ikke har mulighed for at lægge tal sammen, da alle 5-og 7-mandsturneringer kører med forår og efterår adskilt. Hvilket han forresten også havde hørt fra B 93, at de var enige i (jeg har kun hørt det modsatte fra alle andre)

Så det må vi så selv gøre, hvilket jeg så har forsøgt på vedlagte regneark, hvor jeg har taget efterårrækkefølgen fra DBU, men så tillagt forårets points. Så selv om vi pt står som “kun” nr 2 i efteråret, så fører vi jo samlet ret suverænt. Men for en sikkerheds skyld vil jeg da foreslå, at vi også vinder efterårsturneringen, hvilket kræver en sejr over HIK i sidste kamp – hvis begge hold vinder der resterende.

Jeg har forresten lige fået en mail fra HIK, om at de helst vil spille 12/10 (isf 19/10), da de har afbud fra 3 spillere. Jeg kan ikke spille 12/10 (men gerne 13/10, men lad os snakke på torsdag til tjøns, der er jo god tid til).

Og så ses 16 af os jo på mandag hos DBU/B 93 – og næste kamp er den 28/9 ude mod Viktoria.

—-ooo0ooo—-

De hurtige læsere vil allerede have læst stillingen og resultatet på tidligere mail, så jeg håber, at jeg ikke ødelægger ferie mm for Collaitz og Torp, der ikke kunne deltage i dagens kamp.

Kaj meldte også afbud og Flemming foretrak at styrke os fra sidelinjen sammen med Egon, der trods en spinal stenose (Lauge ved alt om, hvad det er) mødte op til kamp og frokost. Desuden mødte Erik op for at se kampen. Med den lumske bagtanke, at han manglede spillere til GOM kampen i aften kl 1900 – også mod ØB hjemme.

Men da Erik havde set kampen (og hentet øl til os – tak) så skyndte han sig hjem for at aflyse GOM kampen – sikkert som følge af, at der ikke var nogen fra GVM holdet, der var i stand til at spille GOM kamp.

Tim var også mødt frem – det var dommeren forresten ikke – så Tim påtog sig med ØB´s accept det utaknemmelige hverv, som han trods et par ikke dømte straffespark (pga hænder, der fløj rundt i luften på målstregen i begge ender) og en uvilje mod at benytte Duuns fine fløjte klarede til alle parters tilfredshed.

Der faldt dog en sur kommentar fra en ØB spiller, der ikke kunne forstå at der blev dømt frispark til os, blot fordi en eller anden råbte: “frispark.” Indtil jeg gjorde ham opmærksom på, at det alså var dommeren, der råbte – og at han først brugte fløjten, da de lod spillet fortsætte uden at regne med den ellers meget tydelige kommando:-)

Vi startede ellers i fineste opstilling, idet jeg havde lånt Duuns handsker og Torps målmandstrøje og med Villum foran og Duun, Yde og Søren i forsvaret, så skulle vi da hurtigt vise ØB, hvem der var ubesejret hele sommeren.

Det tog dog lidt tid at komme i gang – for begge hold – men på et af vores angreb fik de bolden og spillede den hurtigt frem til en umarkeret angriber (der oven i købet havde en ligeledes fri medspiller på vej frem – og ingen af vores forsvarere nåede hjem) og da jeg stormede frem mod ham kunne han nemt passere mig og sende den i mål til 0-1. Suk.

Vi kæmpede dog bravt og fik Nille og Strøh på banen og efter flere skud på og ved siden af målet blev det nok for Yde, så han hamrede et flot udligningsmål ind.

Så troede vi, at det var tid til at komme foran, men jeg ville det anderledes og fik på en tilbagelægning midt på banen ikke sparket langt nok væk, så den ramte en ØB spiller, der hurtigt sparkede bolden over mig og i det tomme mål. Det mest utrolige var, at jeg ikke hørte et bebrejdende ord fra medspillerne (heller ikke fra modspillerne) – de har formentligt korrekt regnet med, at jeg havde alt for travlt med at skælde mig selv ud:-(

Så vi gik til pause ved stillingen 1-2 og blev enige om at presse dem mere.

Så det gjorde vi – og trods 5 mand i forsvaret, der stod meget kompakt, så fik Nille trykket en god bold af og med lidt fødder på – herunder Strøhs – så fortsatte den ind til ny udligning – nu til 2-2.

Vi pressede videre, men oplevede igen, at fejl blev straffet kontant, som fx da vores sidste mand blev tacklet midt på banen og de så var 2 fremme til at få scoret til 2-3.

Der var ikke megen tid igen og vi fortsatte med dårlige udspark, afleveringer og afslutninger. Men holdt dem helt væk i ét stort pres. Indtil de i et af deres få angreb kom til at lægge bolden tilbage i en stor bue lige til Villum, der takkede for afleveringen og koldt udplacerede deres målmand, så vi trods alt sluttede med 3-3.

Et godt ØB hold, som spillede fornuftigt med sikre afleveringer (undtagen den sidste) og gode angribere. Havde vi gjort det samme, så havde vi vundet stort:-)

John

—-ooo0ooo—-

Det var lykkedes os at samle 9 spillere, hvoraf Torp dog først nåede frem fra filmpremiere (Richard Møller Nielsen) da der manglede 20 minutter.Så jeg vogtede målet det meste af første halvleg hvorefter Denis overtog det krævende job.Og vi startede med Villum, Collaitz, Duun og Nille i stærk opstilling, hvor Villum, Duun og Villum igen bragte os foran 3-0.

Så fik Kaj debut og var knapt kommet ind i angrebet før han blev overlistet i forsvaret – og med 2 mand fremme var Rødovre pludselig alene med mig – og med en elegant runding kunne de score i vores tomme net til 1-3.Det gav jo en del selvransagelse, men allerede ved 1-4 var tiden igen til udskiftninger, så Strøh og Denis også kom ind.

Pausestillingen var 1-9 og der blev i kampen debutmål til Kaj med 2, Collaitz gjorde klar til øferie med 3 ligesom Duun fik 3 ind og mange på stang/målmand, men jeg fik 1 inde og Villum nåede 7 – heraf de 3 første mål i 2. halvleg, hvor der ellers ikke blev scoret de første 10 minutter.

Så 17-1 til os i en bundkamp (Rødovre og vi var de eneste uden points efter 1. runde – hvor vi var oversidder) lover godt for de resterende 5 kampe, hvor modstanderne måske kan være bedre.

Og fremragende frokost hos de gæstfri Rødovrespillere.

Vi fortsætter 7/1 hjemme mod ØB, der slog Viktoria 3-2 i 1. kamp og har spillet mod HIK i dag. Resultat endnu ukendt.