Tjønser-portrætter

ab-fodbold

SH: Claus Berner

CLAUS BERNER 50 – INTERVIEW SH

CLAUS BERNER 50 

Søren Hansen

Hvorfor blev du AB’er – og  hvornår?  

Mine døtre har alle tre spillet  håndbold i AB, og den ældste startede vel for omkring 20 år siden. Den yngste  datter spiller endnu i AB.  Jeg har igennem årene været tilknyttet  pigernes hold som holdleder, træner, fys. eller fast tilskuer. Specielt som det  sidste, havde jeg stor succes. Vi var også nogle fædre, der begyndte at spille  håndbold i AB. Undskyld hvad var spørgsmålet?

Hvad er dine  spidskompetencer som spiller, og hvilken plads er din yndlingsplads?   

Jeg står rimeligt solidt på  begge ben, og det er et godt udgangspunkt for en herretakling. Her må jeg dog  sige, at jeg klart har mødt min overmand i Remmer – fantastisk takler.

Hvilken kamp husker du  bedst?  

Her kommer jeg til at tænke på  en af de første gange jeg tjønsede. Jeg lavede et af mine korte træk på en halv  banelængde udenom Verner. Verner lod bold være bold og ventede til jeg kom  buldrende og satte så knæet ud, så jeg fløj og gled en kvart grusbane. Mens jeg  fløj/gled, tænkte jeg over om den over 70 årige Verners knæ overlevede  sammenstødet med min knæskinne af jern, som jeg spillede med på dette  tidspunkt. Det næste jeg bemærkede stadig omtumlet og liggende var, at Verner  råbte bonderøv, da han løb forbi mig. Siden har tjønsen været en stor del af  mit liv, men nu uden knæskinne, som mødte sit endeligt den aften.

Sidste sommer blev du  meget ærefuldt udnævnt til ’Årets Spiller’ på SUPER MASTER – hvad betyder denne  udnævnelse for dig?

Kan du bruge den i dit professionelle liv. Det spørgsmål er jeg meget glad  for, at du stiller – og du må gerne gentage spørgsmålet ved enhver lejlighed. Jeg er selvfølgelig pavestolt  over denne udmærkelse. Pokalen står ved siden af benskinnerne, jeg vandt i en  indendørsturnering tilbage i 60’erne. Den selvtillid det giver at  kysse pokalen hver morgen, må øge ATP´s pensionsafkast.

Du er jo kendt som en  kraftfuld spiller med en fin teknik – hvordan forener du disse to kompetencer.   

Hemmeligheden er  ……………………………………………………den får du først, når jeg fylder 60.

Hvad betyder Tjønsen i dit  liv?

Ikke alt men næsten

Hvilke forventninger har  du til fremtiden i AB? 

Jeg nåede at starte på 55+ holdet, da jeg var 49 år. Ambitionen må være at slå Kentorp, som den yngste,  der har spillet på 60+ holdet uden at modstanderen fatter mistanke.

Fra alle fø’sdagsgæsterne til Claus og Laust: ”Tak for en SUPER  FEST.”

Se billederne af de smukke (og stor-grinende) AB-Tjønsere på:  Tjønser-billeder > Fester og fødselsdage > Claus (50) og Laust (60)  holder fø’sdag.