2010

ab-fodbold

Vagn Ludvigsen: Mit intensive træningsprogram

Træningsprogram

Søren-knæbind er jo en relativ klog fyr. Han har ønsket en artikel på forsiden, der fortæller om resultaterne af intens fysisk, psykisk, teknisk og taktisk træning, og NATURLIGVIS har han bedt mig om at skrive den. Hvem ellers?

Vagn Ludvig Ludvigsen

På voldsom opfordring af Søren er jeg blevet bedt om, at forklare hvorledes jeg er kommet i så god form så tidligt på sæsonen.
1.
Løbetræning. Det er vigtigt at løbe hver dag en pæn lang tur. Jeg tænker ikke på de ture Poul Petersen sendte os ud på i fælledparken, da vi var juniorer. Vi har virkelig været udsat for tortur under ungdomstrænerdiktaturet i vores unge dage på AB. Jeg tænker på de ture , som f.eks. Laust udsætter sig for, når han fra parkeringspladsen skal nå omklædningsrummet inden kl. 16.30. Er disse ture for anstrengende kan man, som jeg ofte tænker blot møde i god tid inden Kick off. Skal jeg være ærlig, tror jeg at Palle F.Ole G. Køller Elio, Finn R.Tommy, m.fl. altid har anvendt den sidste udvej og det har de gjort ret i, for de er stadig i stand til at bevæge sig, de i hvert fald første 10 minutter af kampene.

2.
Psykisk opladning. Som holdudtager er det vigtigt ikke at møde for tidligt, så de mest ustabile ikke får luft for deres frustrationer før de kommer ud på banen. Her tænker jeg ikke på Torp. Han har et meget fast program. Når han møder taler han pænt og stille med alle, men når den første spiller er udtaget starter mundtøjet og det stopper først når han har kommet den første tår øl i halsen efter kampen. Hvem står for skud. Det er helt klart først og fremmest hans medspillere, der får ”opmuntrerne” tilråb, og hvis han er bagud falder der også mange grimme ord om holdudtagerens intelligens. Når jeg sætter mig på hold med Torp, tænker jeg tit på om jeg er masokist.

3.
Teknik. Ang. dette emne er jeg nød til at erkende Hagensen har gjort et stort arbejde i klubben, for at vi spillere kunne sparke korrekt til bolden og helt ærligt, synes jeg han har haft heldet med sig. Det er dog ligesom om, han ikke har været heldig med sin sidste elev, og det er måske årsagen til, at han er holdt helt op. John Andersen skulle måske bare have et par andre støvler.

4.
Afspænding. Ideen er at man efter kampen får suget lidt øl i sig og derefter tager den sidste afslapning med samtaler i findebadet. Denne øvelse er der mange, der er helt med fremme i front. Palle og Denis har dog misforstået denne øvelse ved at starte allerede i første halvleg af fodboldkampen.

Den nedslidte holdudtager.