2009

ab-fodbold

Henning Kurland: Giro 413 – Tjønsernes yndlingsprogram

Giro 413 – tjønsernes yndlingsprogram
Dr. Spin
En lytterundersøgelse foretaget af Danmarks Radio har vist, at programmet Giro 413 er mest populært blandt efterlønnere og ældre medborgere med behov for hjælp fra det offentlige i form af rengøringshjælp, madudbringning og gratis støttestrømper. Undersøgelsen afslørede også en række prominente tjønseres musiksmag. Her er et par eksempler:
Gæsterne i Finn Villumsens sommerhus samlede ind i Finns gamle fodboldstøvler som tak for lån og en dejlig sommerferie med ønske om gentagelse i år. Musikønsket er Rachel Rastenni med ”Her kommer mutter med kost og spand”.
I anledning af at Niels Remmers foreløbige stop for yderligere familieforøgelse har hans unge kone indsendt et rundt beløb til Giro 413 med ønsket om at høre ”Ingen regning” sunget af Peter Belli.

På Poul ”Sildens” 77-års fødselsdag blev der festet og sunget fødselsdagssang i ABs omklædningsrum. Alle de tomme flasker blev samlet ind og beløbet sendt ubeskåret til giro 413, som siger tak. Musikønsket var ”Bornholm, Bornholm, Bornholm du er min dejligste ferieø”, men Poul ”Silden” modsatte sig dette med begrundelsen: ”Jeg har fandme hørt den sang så mange gange”.

I anledning af Lauges 10-års jubilæum som førtidspensionist blev der festet i sommerhuset i Sydsverige til langt ud på natten. De nærmeste naboer fra Mälerryd, Tingsboda, Sjölvesborg, Trollhättan og Kiruna kiggede forbi. Der blev samlet ind i de tomme spritdunke og beløbet er blevet sendt til Giro 413 med ønsket om at høre ”Helan gå, tralalallaaalala trallallallllallalla, helan gååååååå”.
Gæsterne ved Bent Smeens barnebarns 6-års fødselsdag siger tak for en utraditionel festdag. Ingen af de overlevende vil foreløbig glemme Skattejagten i Gribskov ledet af Jægerkorpset. Heller ikke det efterfølgende tvungne bad i Kattegats kolde vand vil gå i glemmebogen.
Der blev samlet ind i de tomme ølankre og hele beløbet går ubeskåret til Giro 413, med ønsket om at høre ”Tak er kun et fattigt ord” sunget af Poul Bundgaard.
Kolleger og gæster ved Thomas Kentorps forfremmelse i Københavns Kommune samlede et lille beløb ind i hans cricket skridtbeskytter og har sendt det til Giro 413 med ønsket om at høre Otto Brandenburgs uforglemmelige ”Alle sømænd er glade for piger”.
Kunder og forbipasserende ved pølsevognen på Gunnar Nu Hansens Plads i København samlede ind i de tomme senneps-og ketchupflasker efter at Elios Acunto-de Lorenzos usympatiske svoger, Nils Lindgaard, havde indtaget sin frokost. Niels, sendte hele beløbet til Giro 413 med ønsket om at høre ”Ostesangen” af Sebastian sunget af Michael Carøe.
I anledning af Kurt Bergs heldige videresalg af venners ”værdiløse” frimærkesamlinger inviterede han på stegt flæsk og persillesovs ad libitum i ABs festlige klublokaler. Det blev en dejlig aften, som deltagerne hermed siger mange tak for. Efter oprydningen blev der samlet ind i Kurts overmund og hele beløbet går ubeskåret til Giro 413 med ønsket om at høre ”Rigtige venner” med Jodle Birger.