2021

ab-fodbold

Dr. Spin: Tjønserne skriver erindringsbøger

Tjønserne rider med på bølgen af erindringsbøger

For tiden vrimler det med erindringsbøger skrevet af sportsfolk og deres ghostwrithers. Peter Schmeichel, og ikke mindst Jeanette Ottesens bog har vagt furore i medierne.
Ikke helt så meget opmærksomhed har der været efter flere tjønsere også har udgivet deres erindringer. Her er et beskedent udpluk:

Tim Rishøj. “Mellem stængerne”
Pressen skrev: En bog fyldt med interessante detaljer og billeder – især dem uden for fodboldbanen.

Jørgen Frost. “Fra gårdvagt til tjønser”
Pressen skrev: En helt igennem kedelig bog, som vi ikke gad at læse færdig. Spild af penge.

Bent Jacobsen, “Mit liv i overhalingsbanen”
Pressen skrev: En helt unødvendig bog om at drøne til Fleggård syd for grænsen for at hente billig sprut. Bogens titel lover mere end den kan holde. Endeløse beskrivelser af rastepladser og manglende forståelse hos medtrafikanter er en dræber. Masseraf stavefejl. Det er nok gået lige lovligt hurtigt.

Jan Petersen. “Alle mine livretter”
Pressen skrev: En festlig bog fuld af sanselige oplevelser ved middagsbordet. Desværre mangler der opskrifter til alle de lækre retter. Kan helt klart anbefales.

Lauge Nilsson. “Den moderne kunst set i et retroperspektiv lys under indflydelse af……(forkortet af red.)”
Pressen skrev: 3 bøger på over 500 sider er måske lige i overkanten. Faldt i søvn allerede ved forordet.

Henrik Vestergård. “Miav”
Pressen skrev, For første gang er det lykkedes at se verden i katteperspektiv. Bedst er kapitlet, hvor han omtaler sine cykelvenner.

Thomas Kentorp. “Fra kricket til fodbold”
Pressen skrev: Forfatterens evne til formidle det svære spil, kricket, er lige så kedeligt som at se det samme afsnit af Barnaby igen og igen, men bedst er forfatterens mange privatfotos af kvindelige bekendtskaber.

Povl Kjøller. “Målet”
En gribende og elegant fortalt fodboldbegivenhed, da forfatteren scorede et ikonisk mål til tjøns, som vil blive stående som en monument. Tænk, at man kan skrive 332 sider om ét enkelt mål, men forfatteren formår at beskrive, i detaljer, hvad der gik gennem hovedet på ham på en levende og medrivende måde. Klart den bedste fodboldbog på markedet.

Niels Torp Andersen. “Målløs”
Pressen skrev: En fortvivlet mands livslange kamp for at score bare et enkelt mål. Man føler med forfatteren, men hans situation ser mere og mere håbløs ud. Hvis du har ikke har mod på at læse myten om den græske kong Sisyfos, der var dømt til i evig tid at rulle en sten op ad en bjergside, kan du nøjes med at læse denne bog.

 

Dr. Spin