17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Claus Nørfelt: Tale til Jan Ivar 70 år

Kære Jan Ivar 70 år

Der er 3 grunde til, at jeg holder tale for dig:

1)Duun orkede ikke at spørge flere

2)Som Duun sagde: du behøver ikke sige noget pænt!!

3)Jeg ved, at du ikke kan gøre gengæld – jeg er fyldt 70!

Men ellers : så Stort tillykke med de 70! Det er dejligt, at du nu rent fysisk har indhentet din gammelkloge mentale alder!!

Du er en stor konkurrenceminded sportsmand. Du spiller både tennis og fodbold – og er ikke mindst blevet en rigtig perfekt kok, som måske stiller op til næste års verdensmesterskab Bocuse D´dor!!

De færreste her ved, at du har et meget ”løst håndled” – virkelig ”løse håndled”- altså når du spiller tennis! Derfor bliver alle dine slag uhyre underskruede – og udendørs på grus bliver alle muldvarpene misundelige på de huller dine slag graver! Dog det er sandt nok – mere stiv er du, når du fyrer raketten af – altså når du server! Apropos din anden raket – den vender jeg tilbage til! Din 1.serv kommer med 210 km/t-der er vægt bag – men mest udenfor servefeltet og derefter følger 2.serv slået med løst håndled!! Det er som at spille mod Dr. Jekyll and Mr.Hyde!!! Gerne vil du flugtspillet og

Der er ingen tvivl om, at du tænker tennisspillet rigtigt – men det er ikke altid, at din krop forstår dine tanker!!

Dette gælder dog ikke dit løse håndled – adspurgte kvinder siger samstemmigt, at netop din løse hånd fører til en fingerfærdighed, som ingen lesbisk kvinde kan gøre dig efter, når de får raketten, som de siger!! Din pigeglade interesse har iøvrigt aldrig stået i vejen for dit arbejde – især dengang på Oslobåden, hvor du lavede bølgegang med nattens dronning !! Kaptajnen var tosset! Hvordan fanden skulle han forklare alle disse hylende støn og råb om hjælp, som sendte de andre passagerer i stor panik hen mod redningsbådene!! Du kom dog sikkert i havn!

Jeg skal heller ikke komme nærmere ind på, at du nok er den eneste AB-tennisspiller, som er blevet efterlyst i lokalbladet af ængstelige kammerater, fordi du under dæknavnet Jyden jagtede en jydsk kvinde i Jylland!! Lad det nu ligge!!

Du startede fodbold på Nørre Alle` -ca. ,tidsmæssigt med Vester og Strømmen , Egon , Sten L. , jegselv m.fl- – siden fulgte en gylden tid i Hvidovre engang i 70érne, hvor du spillede rigtig mange 1.holdskampe! Rygtet der på egnen siger, at din lidt generte og til tider indesluttede facon – en slags beskedenhed – aldrig , aldrig kom til udtryk i kampene – og da slet ikke i dine tacklinger, som var frygtet af alle, ligesom Minotaurus var frygtet af alle i Knossos – Han var søn af en hvid tyr og Kretas dronning – En interessant blanding på en fodboldbane!!!

Og nu er du tjønser –ja mere end det , nemlig også vikar for formanden!! Og sandt nok – din holdsætning bærer præg af omtanke og retfærdighed – Og ikke at forglemme – Du blev årets tjønser i 2017!! Den mest mødestabile :Du spillede 86 gange ud af 96 mulige – 50 gange i korte bukser- 36 gange i lange bukser!!Du scorede nul mål!! Det er din egen statistik – Du har virkelig styr på detaljen! Ligesom du er yderst pertentlig og ryddelig – dit sportstøj ligger altid i samme snorlige orden og folder. En drøm af en værelseskammerat hævder påliderlige kilder.

I forbindelse med 2017- kåringen, sagde du i et interview med JohnnyP.: ( en særdeles troværdig mand!!)

”… mange siger, at jeg er kynisk, brutal , rå og bedrevidende…”jamen kæreste JanIvar – Det har vi da aldrig sagt! Men det kan ikke udelukkes, at vi har tænkt det! Og hvis fodbold viser spillerens sande psyke – ja – så har vi en ret kendt diagnose – men heldigvis siges det senere :”mange siger… er en rigtig god fodboldspiller med et godt hoved”( din egen kommentar til det med hovedet lyder: det er så sandt, så sandt!! Okay,okay – indrømmet: Du er god med en nikker!! Stavet med K som i kusse og i hvert fald er det da dejligt, at du nu er sluppet af med den generte Hvidovreske beskedenhed!! AB er altid godt for noget!!

Til sidst siger du:.”…. Selv synes jeg, jeg er : blid som et lam – viser hensyn overfor mine medspillere – altid positiv..” Dette dit udsagn bundfælder sig lige et øjeblik eller to –  og jo , jo Humor og selvironi- det har du bestemt – og det skal vi alle huske, når du på banen råber: Gå dog ind i bad, mand! Bonderøv! Og God bedring!

Det ønsker vi også dig!!

Til lykke Jan Ivar

 

p.v.a. Tjønserne Claus Nørfelt